RSS
email

17 Mart / CLE: 99 - IND: 94

The King yoluna devam ediyor! Cavs evinde ağırladığı Pacers'ı çekişmeli geçen maçta 5 sayı fark ile 99 - 94 yenmeyi başardı.

İlk çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, çeyrek sonuna doğru Lebron'un hareketlenmesi ve Williams'ın üçlüğü ile 25-20 Cavs lehine sonuçlandı. İkinci çeyrekte ise yine karşılıklı basketler vardı ve bu çeyrek sonunda Pacers 5 sayılık farkı ikiye indirdi ve ikinci çeyrek 50-48 Cleveland lehine sonuçlandı. İkinci yarının ilk çeyreğine ise James ve Hickson damga vurdu. Bu çeyrekte Lebron 14 sayı bulurken, Hickson ise 7 sayı kaydetti. Bu çeyrekte Pacers'ın direnci kırıldı ve çeyrek 81-65 Cavs lehine sonuçlandı.

Son çeyrekte ilk sayıları Varejao buldu. Bu basketten sonra 3 dakika içinde Indiana 12-2 lik bir seri yakaladı ve skor bi anda 85 - 77'ye geldi. Indiana son çeyrekte tekrar canlandı ve bitime 4.52 kala skor 88-87 oldu. Bu dakikadan sonra Jebron James takımın lideri olduğunu hatırladı ve attığı sayılar ve arkadaşlarına yaptığı servislerle maçın gitmesini engelledi. Böylece maç 99-94 Cavs'in üstünlüğü ile sonuçlandı.

James dün geceki triple-double'dan sonra bu gece de ona yakın bir performans sergiledi. Lebron Indiana karşısında 32 sayı, 9 ribaunt ve 9 asist ile oynadı. Bunların yanında 3 top çalma ve 2 blok yapan süper yıldız, 6 top kaybı yaptı. Galibiyette diğer pay sahibi oyuncu ise Antawn Jamison'dı. Takasın son günü takıma kazandırılan veteran oyuncu 7/12 gibi iyi bir şut yüzdesi ile 17 sayı ile oynadı. Ayrıca 9 ribaunt aldı.

Indiana cephesinde ise, Troy Murphy 19 sayı-13 ribaunt ile double-double yaptı. Ayrıca Roy Hibbert 20 sayı-5 ribaunt, kenardan gelen çaylak oyun kurucu A.J. Price 14 sayı-6 asist performansı sergilediler fakat bu çabalar maç için yeterli olmadı.

Cleveland bu performansı sonrasında Merkez Grubu'nda şampiyon olmayı garantiledi. Lebron ise sezon MVP'si için en büyük aday gibi gözüküyor bu şekilde oynamaya devam ederse. Artık Playoff'larda Shaq'ın James'e nasıl yardım edeceği bekleniyor. Dev pivotun sakatlığı Cavs'in planlarını baltaladı. Jamison takası ile Ilgauskas'ı gönderince pota altında sıkıntı yaşayacak gibi duran Cavs, Lebron üstün performansı ile şimdilik o eksikliği hissetmedi. Bakalım Shaq Playoff'lara ne kadar hazır bir şekilde geri dönebilecek.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder