RSS
email
1

9 Nisan / NBA'de Oynanan Diğer Maçlar

Ligde bu gece 13 maç oynandı. Sonuçlar:

Boston Celtics: 96 - Washington Wizards: 106
Cleveland Cavaliers: 113 - Indiana Pacers: 116
Miami Heat: 99 - Detroit Pistons: 106
New Orleans Hornets: 103 - Utah Jazz: 114
Minnesota Timberwolves: 88 - Los Angeles Lakers: 97
Houston Rockets : 97 - Charlotte Bobcats: 90
San Antonio Spurs :99 - Memphis Grizzlies: 107
Portland Trail Blazers: 77 - Dallas Mavericks: 83
Orlando Magic: 118 - New York Knicks: 103
New Jersey Nets: 127 - Miami Heat: 116

Wizards'dan süpriz var

Doğu'da Atlanta ile 3.lük mücadelesi veren Boston, evinde ligin en hedefsiz takımlarından biri olan Washington'a 10 sayı farkla yenileren Playoff öncesini hayranlarını şaşırttı. Wizards'da Andray Blatche 31 sayı-11 ribaunt ile maçın en skorer ismi oldu. Shaun Livingston 25 sayı-6 ribaunt-7 asist- 2 top çalma ile oynarken, Nick Young 19 sayı ile galibiyette pay sahibi oldu. Boston cephesinde ise 17 sayı-6 ribaunt-12 asist ile en etkili isim Rajon Rondo oldu.

Bir süpriz de Grizzlies'den

Batı'nın ilginç ekiplerinden olan Memphis istim üstündeki Spurs'ü, deplasmanda mağlup ederek gecenin diğer süprizine imza attı. Konuk ekipte Zach Randolph 28 sayı-15 ribaunt ile maçın en skorer ismi oldu ve galibiyette en büyük pay sahibidiydi. Rudy Gay 21 sayı-7 ribaunt-4 asist, O.J. Mayo ise 20 sayı ile oynadı. Spurs cephesinde yeni kontrat alan Ginobili 26 sayı-8 ribaunt-5 asist ile oynarken, kenardan gelen Matt Bonner 19 sayı-4 ribaunt-2 blok ile oynadı.

Gecenin "Monster" performansları

Deplasmanda Portland'ı yenen Dallas'ta, Dirk Nowitzki 40 sayı-10 ribaunt ile gecenin en skorer ismi oldu. Portland'da ise 18 ribaunt alan Camby her zamanki görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Timberwolves'un Lakers'a kaybettiği maçta Kevin Love da 18 ribaunt çekti. Detroit, Miami'yi yenerken Ben Gordon 39 sayı-3 asist-2 top çalma ile oynadı. Lebron'suz Cleveland'ı yenen Indiana'da, genç forvet Danny Granger 36 sayı-3 ribaunt-2 top çalma ile galibiyeti getiren isim oldu. Utah deplasmanda Hornets'i devirirken Deron Williams 27 sayı-16 asist-4 ribaunt ile takımının liderliğini en iyi şekilde yerine getirdi. Lakers'da ise Pau Gasol 29 sayı-15 ribaunt-4 asist-4 blok ile 4x5'e çok yaklaştı.

Temsilcilerimiz...

Utah'da Mehmet Okur sakatlığı yüzünden forma giyemezken; yüzündeki sakatlık yüzünden maske ile ilk beş çıkan Hidayet Türkoğlu 1/5 oranı ile üçlük atarken 39 dakikada 9 sayı-8 ribaunt-3 asist-1 top çalma ile oynadı. Ersan İlyasova ise takımı Milwaukee'nin kazandığı maçta 22 dakikada 5 sayı-9 ribaunt-2 asistlik performans sergiledi.

Playoff'lara 8 gün kala, her takım kendine istediği yeri bulma telaşı içinde. Toronto ve Chicago takımları Doğu 8.liği için kapışırken, iki takım da bu sırayı birbirine hediye etmekle meşgul. Bosh'un sakatlığı ve takvimlerinin çok sıkışık olması nedeni ile Raptors'ın şansı daha az gibi gözükse de Toronto-Chicago maçı bu sorunun yanıtı daha belirgin hale getirecek. Batı'da ise işler daha da karışık. Lakers 1.liği garantiledi ama diğer 7 takımının 2-8 arasında hangi sıra ile dizileceği hiç mi hiç belli değil. Spurs 8.liğe geriledi ve olası bir Lakers-Spurs eşleşmesi ilk turda tadından yenmez hani.
Read more
0

9 NİSAN / PHI:90 - MIL:95


Bucks kazanmaya devam ediyor; bu gece deplasmanda Phidelphia'ya konuk olan Milwaukee maçı 95-90 kazanarak, rakibi Miami'nin kaybettiği gecede önemli bir galibiyet aldı hatta konu futbol olsa altın değerinde bir 3 puan olarak bile adlandırabilirdik bunu :)

Maçın yıldızı 23 sayı ile Bucks'ın Arjantinli oyuncusu Delfino olurken, Iguodala'nın 21 sayılık performansı 76ers'a galibiyeti getirmeye yetmedi. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova ise 22 dakika süre aldığı maçı 5 sayı 9 ribaund ile tamamladı.

Bogut sakatlandıktan sonra ben de herkes gibi Milwaukee'nin çöküşe geçeceğini düşünmüştüm ama beklenen olmadı. Bogut'suz çıktığı son 3 maçı'da kazanan Bucks Doğu'da 5. sıradaki yerini korumayı başardı. Fakat bunu daha ne kadar koruyabilirler orası bilinmez. Zira kalan 3 maçından ikisi Boston biri de Atlanta ile Bucks'ın...
Read more
4

9 NİSAN / OKC: 96 - PHO:91 (Kevin Durant tam 35)


Gecenin en kritik maçlarından biri de Oklahoma City'de oynandı... Her an dengelerin değiştiği Batı Konferasında 8. sıradan kurtulmak isteyen Thunder Suns'ı 96-91 skorla geçerek galibiyet sayısını 49'a çıkardı.

İlk yarısı başa baş bir mücadeleye sahne olan maçta 2. devreye 58-57 OKC üstünlüğü ile geçildi. 3. çeyrekte oyuna savuması ile ağırlığını koyan genç Thunder 12 dakikalık sürede potasında sadece 12 sayıya izin verdi. (ki burda bahsi geçen takım sezonun ofansif anlamda en başarılı takımı Suns) son periyotta farkı kapamaya çalısan Suns pek de başarılı olamayınca maç 96-91 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Gecenin yıldızı 35 sayı üreten Kevin Durant olurken, Suns adına Amare'nin 24 sayı 15 ribaundluk double double yeterli olmadı. Burda Durant'a bir paragraf açmak istiyorum; sezon başından beri inanılmaz oynayan ve ligin en elit 5 oyuncu arasına girmeyi başaran (bana göre) genç yıldız, Lebron'un inzivaya çekildiği bu dönemde atmaya devam ediyor. Büyük bir mucize olmazsa da sezonu James'in önünde maç başına en çok sayı ortalaması yakalayan oyuncu olarak bitirecek...

Bu skorla Batı'da işler iyice arap saçına dönmüş durumda. Sezonun bitmesine günler kala playoff tablosu hala tam olarak şekillenmiş değil. Suns kalan 3 maçında Houston ile evinde, Denver ve Utah ile deplasmanda karşılacak. Thunder ise önce Portland deplasmanına gidecek ve normal sezonu kendi oynayacağı Memphis maçı ile tamamlayacak... Gerçekten uzun zamandır görmediğimiz bir belirsizlik ve heyecan bizi bekliyor kalan maçlarda...
Read more
0

9 NİSAN / ATL:107 - TOR: 101 (Düşene bir tekme de Hawks'dan)


Atlanta Hawks kendi evinde zor günler geçiren Raptors'a acımadı... Maçı 107-101 kazanan Hawks 3. lük için yarıştığı Boston'un bir maç önüne geçti...

Maça sakat olan Chris Bosh'tan yoksun olarak çıkan Raptors fırtına gibi girdi ve ilk periyodu 25-14 önde kapadı. Ama ne olduysa 2. çeyreğin bitimine 5 dakika kala oldu... 38-38 girilen son 5 dakikalık bölümde Atlanta J.Crawford'un bulduğu 3 lükler ve taraftarının da desteği ile oyunda dengeyi kendi lehine çevirmeyi başardı ve ilk yarıyı 59-47 önde bitirdi. Hawks'ın ilk çeyrekte 14, 2. çeyrekte 45 sayı bulması ise gerçekten ilginç bir istatistik... Toronto 2. yarıda farkı 6 sayıya kadar indirse de Atlanta rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve maç 107-101 sona erdi.

Maçın yıldızı benchten gelerek 25 sayı üreten J. Crawford olurken -ki kendisi bu sezon için en iyi 6. adam ödülünde favorim olur- All star pivot Al Horford 12 sayı 15 ribaun 5 asistlik önemli bir katkı yaptı...

Toronto'da ise 18 er sayı üreten Sonny Weems ve Amir Johnson'un çabaları yeterli olmadı. Milli oyuncumuz Hido ise Bosh yokluğunda sahaya ilk 5 çıktı. Cavs maçında yüzüne aldığı darbe sonucu sakatlanan Hido bu maça maskeyle çıktı... Maça 3/3 saha içi 1/1 serbest atış oranlarıyla mükemmel başlamasına rağmen geri kalan bölümde iti bir performans ortaya koyamadı. Maçı 9 sayı 9 ribaund 3 asistle tamamlayan Hido, Türk gibi başlayıp Alman gibi bitiremedi...

Bu sonuçla üst üste 4. mağlubiyetini alan Raptors, Bulls'un New Jersey'e süpriz bir şekilde yenilmesi sayesinde 8. sıradaki yerini korudu. Pazar günü oynanacak Raptors-Bulls maçı son playof biletinin kime gideceğini belirleyecek gibi duruyor.

Bu arada düşene vuran çok olurmuş derler ya, önce Mike Brown (Toronto maçında James'i sahaya sürüp, Bulls maçında dinlendirmişti) sonra da Atlanta Hawks Raptors'a acımadı, ama şanslılarmış ki New Jersey süpriz bir galibiyet ile işlerin daha da kötüleşmesini engelledi Toronto adına...
Read more
0

8 NİSAN / DEN:98 - LAL:96


Gecenin bir diğer maçında ise Denver Nuggets evinde ağırladığı Kobe'siz Lakers'ı 98-96 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet aldı.

Batı Konferansının cadı kazanı gibi kaynadığı bu günlerde Denver'a galibiyete getiren isim 31 sayı ile Melo olurken, J.R Smith benchten gelerek 26 sayılık bir katkı yaptı. Lakers'da ise Gasol'un 26 sayı 13 ribaundluk double double'ı galibiyet için yeterli olmadı.

Denver bu sonuçla Batı'da 2. sıraya yükseldi. Lakers ise günler önce Konferans 1.liğini garantilemişti zaten.

Bu arada belirtmeden geçmeyeyim, Kobe'nin bu maçta sağ bileğindeki şişlik yüzünden forma giyemediği belirtilmiş.
Read more
0

8 NİSAN / CHI:109 - CLE:108 (Böyle buyurdu Mike Brown)


"Vizeler bitmişken açıp bir Lebron izleyeyim keyifle bu gece" dedim ama bir de ne göreyim Mike Brown abimiz Lebron'u bu maçta dinlendirme kararı almış!!! Yanlış anımsamıyorsam Lebron NBA 1.liğini garantiledikten sonra bu isteğini dile getirmişti fakat Toronto maçında Mike Brown tarafından sahaya sürülmüştü...

Bundan da anlaşılabileceği üzere Cavs Playoff'ta Raptors yerine Bulls ile eşlemeyi tercih ediyor ve bu yüzden -bence etik olmayan ama NBA'de daha önce de yapıldığına tanık olduğumuz- bu hamleyi yapmış... Yine de 2007 yılında LAC'ı saf dışı ederek Warriors'un Playoff'a kalmasına yardımcı olan Dallas Mavericks'in başına gelenleri hatırlatmak isterim... Mavericks açık ara favori çıktığı seriyi 4-2 kaybetmiş ve tarih yazmıştı!!

Belki de ben çok fazla tepki gösteriyorum bu tarz hareketlere biz en iyisi konumuza dönelim,

Bulls bu gece kendi evinde Cavaliers'ı 109-108 lik skorla mağlup ederek 38. galibiyetini aldı ve Raptors ile galibiyet sayısını eşitledi... Chicago son 1 dakika da tam 4 serbest atış kaçırmasına rağmen aldığı bu skorla Doğu'daki 8. lik yarışını fena halde kızıştırdı.

Maçı 24 sayı ile tamamlayan Derrick Rose ve 23 sayı üreten Kirk Hinrich Chicago'ya galibiyeti getiren isimler olurken, 35 sayı 10 asist ile double double yapan Mo Williams'ın çabaları Cavs için yeterli olmadı...
Read more
1

T-MAC ORLANDO'YA MI DÖNÜYOR?


Kobe ile karşılaştırıldığı yıllara hatırlarım T-mac'in o zamanlar hangisi Jordan'ın veliahtı tartışmaları yapılırdı... Ama o günden bugüne Kobe rekorları alt üst edip şampiyonluk yaşarken, T-mac çok keskin bir düşüşe geçti... 35 saniyede 13 sayı attığını izlediğim bu adamın bu hallere düşmesine görmek gerçekten acı verici.

Şu an ondan bahsetmemin sebebi ise NBA çevrelerinde hakkında dolaşan bir dedikodu. Sezon ortasında Houston'dan New York'a geçen T-mac eski günlerinin uzağında olduğunu göstermişti bizlere. Zira Mike D'Antoni'nin önümüzdeki sezon kadroda kendisini düşünmediği haberleri de medyaya yansımıştı. Bu gelişmelerden sonra T-Mac'in önümüzdeki sezon Magic ile anlaşabileceği haberleri çıkmaya başladı. Toronto günlerinde olduğu gibi iki kuzeni tekrar aynı takımda görebilir miyiz orasını şimdiden kestirmek güç... Kim bilir önümüzdeki cuma Orlando deplasmanına gitmişken gelecek sezon için söz kesebilir iki eski dost Magic ve T-mac...
Read more
0

NBA DE GECENİN MAÇLARI / 7 NİSAN (hido ve memo sakatlandı)


Dün gece NBA'de 13 maç oynandı;

Indiana Pacers - New York Knicks 113-105
Toronto Raptors - Boston Celtics 104-115
Orlando Magic - Washington Wizards 121-94
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 90-88
Miami Heat - Philadelphia 76ers 99-95
Milwaukee Bucks - New Jersey Nets 108-89

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 107-116

New Orleans Hornets - Charlotte Bobcats 103-104

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 94-98
Houston Rockets - Utah Jazz 113-96
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 110-84
L.A. Clippers - Portland Trail Blazers 85-93

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 112-101



Gecenin şüphesiz en önemli maçları, Oklahoma City - Denver ve San Antonio Spurs - Phoenix Suns maçlarıydı. Batı takımlarının kendi aralarında oynadığı maçlar play off tablosunun şeklini belirleyecek gibi duruyor.

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets

Baştan sona büyük çekişme içinde geçen maçta Denver Nuggets son çeyrekte ki etkiliyi oyunu ile maçı 98-94 kazanmayı başardı.

Deplasman ekibinde galibiyetin mimarı 31 sayı 8 ribaund ile Billups olurken, Carmelo Antony 24 sayı 11 ribaund ile double double yapmayı başardı. George Karl'dan yoksun kaldığı bu dönemde Nuggets çok önemli bir galibiyet alarak Batı'da 3. sıraya tırmanmayı başardı. Karl'ın ise playoff ilk turunu da kaçırabileceği konuşuluyor.

Thunder'da ise 33 sayı 11 ribaund üreten Kevin Durant'in bu performansı galibiyet için yeterli olmadı. Son 2 günde önce Utah'a sonra da Denver'a kaybeden OKC 8. sıraya kadar geriledi. Sezonun izlemesi en çok keyif veren takımlarından biri Durant ve genç arkadaşları, fakat play off a 8. sıradan girdikleri takdirde Lakers onları öyle pek de keyifle izlememize izin vermez gibi geliyor bana...

Phoenix Suns - San Antonio Spurs


Suns kendi evinde Spurs'u ağırladığı maçta 112-101 lik skorla galip gelerek, son 10 maçının 9'unu kazanmış oldu.

29 sayı 8 ribaound ile oynayan Amare ve 18 sayı 12 asistle double double yapan Steve Nash Suns'a galibiyete getiren isimler olmayı başardılar. Son yıllarda ofansif bir basketbol anlayışı benimseyen ve bunu ekol haline getiren Phoenix bu sezon rakip potalara maç başına 110 sayı bırakıyor. Gerçekten etkilieyici bir rakam... Bu skorla galibiyet sayısını 51'e çıkaran Suns Batı'da 4. sırada yer alıyor...

Spurs'de ise 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, takımın en skoreri 18 sayı ile benchten gelen Roger Mason oldu.. Son 5 maçında 4 galibiyet alan Spurs'un geriye 4 maçı kalmış durumda, deplasmanda oynayacakları Denver ve Dallas maçları onların playoff'a kaçıncı sıradan gireceğini belirler diye düşünüyorum...

Bizimkiler


NBA'deki 3 temsilcimiz de dün gece sahnedeydi fakat bizim için iyi bir akşam olduğunu söylemek güç, önce Toronto maçının başlarında Hido'nun sakatlık haberiyle üzüldük. Tony Allen'ın burnuna gelen darbesiyle maçı terketmek zorunda kalan Hido oyunda kaldığı sürede 2 sayı 3 top çalma üretmişti. Bosh'tan yoksun olarak maça çıkan Raptors, maçın hemen başında Hido'yu da benzer bir sakatlıkla kaybedince işler pek de iyi gitmedi ve kendi evnde Celtics'e 115-101 mağlup oldu. Sezon ortasında playoff'a kalmasına kesin gözüyle bakılan Kanada ekibi aldığı bu mağlubiyetlerle şansını çok zorluyor...

Memo ise Utah'ın Houston'a konuk olduğu gecede 3. çeyrekte sol ayak aşil tendonundan sakatlandı ve maçı tamamlayamadı. Oyunda kaldığı 23 dakikada 9 sayı 5 ribaund üretmeyi başardı. Utah ise dün uzatmalara giden OKC maçının yorgunluğunu üstünden atamamış olacak ki maçı 113-96 gibi farklı bir skorla kaybetti. Bu arada Memo'nun cumartesi günkü New Orleans maçına yetiştirilmesi planlanıyormuş..

Ve en güzel haberi en sona sakladım. Bogut sakatlandıktan sonra sürelerinin ve kullanacağı top sayısının artacağını düşündüğümü söylemiştim daha önce de Ersan'dan bahsederken. Dün gece 30 dakika sahada kalan ve maçı 15 sayı 9 ribaund ile tamamlayan milli oyuncumuz dün gecenin tek tesellisi oldu bizim için. Bogut sakatlandığından bu yana oynanan 2 maçta 32 ve 30 dakika süre alan Ersan bu süreleri gayet iyi değerlendiyor. Bu da demektir ki playofflarda milli takımda izlediğimiz sorumluluk alan Ersan'ı Amerikalılara izletecek...(diye umuyorum ben ) Milwaukee ise Bogut'tan yoksun çıktığı 2 maçı da kazanarak Doğu'da 5. sıradaki yerini korudu... Ama kalan 4 maçta 2 kez Boston bir kez de Atlanta ile oynayacak olmaları 6. sıraya düşeceklerinin habercisi gibi geliyor bana..

Ve lige genel bir bakış,

Normal sezonun son haftasına girdiğimiz bu dönemde playof'a kalacak 16 takımdan 15 i belli olmuş durumda, Toronto-Chigaco ikilisinden biri de diğer 15 takıma katılacak... Doğu'da ilk sıra kesinleşmiş durumda(CAVS-MAGİC) 3.lük için ATL-BOs, 5.cilik için MİL-MİA çekişmesini izleyeceğiz..

Batıda ise ilk 8 takım belli olmasına rağmen yerini garantilemiş olan bir tek Lakers var kalan 7 takımında matematiksel olarak 2. ve 8. olma şansı devam ediyor.
Read more
0

GİNOBİLİ İMZAYA YAKIN!!


Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Ginobili'nin Real Madrid'den teklif aldığını ve Messina ile tekrar çalışma ihtimali olduğunu belirtmiştik geçen günlerde... Ama alınan son duyumlara göre Spurs başkanı Peter Holt Arjantinli yıldızı takımda tutmaya kararlıymış.

2002 yılından beri San Antonio'nun başarısı için ter döken Ginobili geride kalan 8 sezonda (bu sezonun oynanan kısmı dahil) 15 sayı 4 ribaund ve 3.7 asist ortalamaları yakalamış durumda, ayrıca 07-08 sezonunda en iyi 6. adam ödülünü de kazandı. Son dönemlerde hayvani performanslar sergileyerek Parker'ın eksikliğinde SAS'ın tökezlemesine izin vermedi. Bu durum göz önüne alındığında SAS'ın onunla anlaşmak istemesi gayet normal tabi...

Ginobili'nin menejeri Herb Rudoy, büyük oranda anlaşmanın sağlandığı fakat kesin hatların Phoenix maçından sonra belli olacağını söylemiş. Bunun yanısıra kontratın 3 yıllık 40 milyon dolar gibi bir rakam olduğu da kulislerde konuşuluyormuş... SAS bu kontratı verdiği takdirde önümüzdeki sezon 10 milyon dolar civarında lüks vergisi ödemek durumunda kalacak... Ama Ginobili gibi bir adamı takımda tutmak için yapılacabilecek bir fedekarlık bence...



kaynak: www.yahoo.com
Read more
1

6 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

Geçen gece ligde 9 maç oynandı. Sonuçlar;

Cleveland Cavaliers: 113 - Toronto Raptors: 101
Phidelphia 76ers: 103 - Detroit Pistons: 124
Washington Wizards: 112 - Golden State Warriors: 94
Charlotte Bobcats: 109 - Atlanta Hawks: 100
New York Knicks: 104 - Boston Celtics: 100
Chicago Bulls: 74 - Milwaukee Bucks: 79
Memphis Grizzlies: 103 - Houston Rockets: 113
Utah Jazz: 140 - Oklahoma City Thunder: 139
Sacramento Kings: 86 - San Antonio Spurs: 95

Cavs, Toronto'ya geçit vermedi

Playoff mücadelesinde Doğu 8.si olarak kalmaya çalışan Toronto, deplasmanda Cleveland'a yenilmekten kurtulamadı. Ama önemli olan taraf mağlubiyet değil, Chris Bosh'ın sakatlığı oldu. 2. dakikada Antawn Jamison'ın yüzüne vurduğu dirsek darbesi ile yerde kalan yıldız forvet, hastaneye kaldırıldı ve maça devam edemedi. Yapılan açıklamada Bosh'ın yüzünün sağ tarafında travma oluştuğu belirtildi. Antawn Jamison 20 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, King James 19 sayı-13 asist ile oynadı. Bosh'un sakatlığından sonra maçta bir varlık gösteremeyen Raptors'da, Jared Jack 23 sayı ile oynarken temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 10 sayı-3 ribaunt-5 asist ile oynadı.

Bobcats, Hawks'ı avladı

Doğu'da Boston ile 3.lük mücadelesi veren Atlanta, deplasmanda Jordan'ın yeni takımı Charlotte'ye yenilmekten kutulamadı. Bobcats'e 28 sayı -6 ribaunt ile en etkili isim bu sene ilk defa All-Star olan Gerals Wallace oldu. Boris Diaw ise 17 sayı-9 ribaunt-9 asist-2 blok ile oynadı. Ev sahibi ekipde ise Maurice Evans 20 sayı, Josh Smith 18 sayı-5 ribaunt-2 blok ile oynadı.

Knicks, Boston'ı devirdi

Atlanta'nın kaybettiği gecede, Boston da onlara eşlik etti. Knicks'de genç İtalyan forvet Danilo Gallinari 31 sayı ila maçın en skorer ismi oldu. Earl Barron 17 sayı-18 ribaunt ile müthiş bir performans sergilerken, David Lee 13 sayı-11 ribaunt ile double-double yapan diğer bi isim oldu. Boston'da ise Ray Allen 17 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Utah Batı 2.liğini tekrar ele geçirdi

Evinde Oklahoma City'yi konuk eden Utah, uzatma sonunda galip gelerek Batı 2.liğine yükseldi. Deron Williams 42 sayı-10 asist ile takımını galibiyete taşırken, Carlos Boozer 28 sayı-15 ribaunt, temsilcimiz Mehmet Okur 20 sayı-7 ribaunt ile oynadı. Thunder cephesinde ise Kevin Durant 45 sayı-7 ribaunt-4 asist ile Williams'a cevap verdi ama galibiyeti getiremedi. En çok konuşulacak poziyson ise uzatma çeyreğinin son saniyesinde Durant'in kullandığı 3 sayılık atış esnasında, Durant'e faul yapılıp yapılmadığı olacak herhalde. Verilmeyen bir faul olduğunu düşünen Durant, pozisyon sonrasında hakemlerin üstüne yürümeye çalıştı, fakat koçu ve takım arkadaşları tarafından sakinleştirildi.

San Antonio'nun galibiyeti ve Thunder'ın yenilmesi ile, Spurs Batı'da 6. sıraya yükseldi. İyica kızışan Playoff'da yer kapma yarışı sonucu hangi takımların avantaj sağlayacağını 9 gün sonra hep birlikte görücez.

Diğer bir temsilcimizin ekibi Milwaukee Bucks ise, Bogut'u kaybettikten sonra Bulls'u mağlup ederken Ersan İlyasova 17 sayı-7 ribaunt ile etkili bir performans sergiledi.
Read more
0

Teşekkürler David Stern !!


Finallerde ev sahibi avantajını kazanmak için vizelere kastığımız bu dönemde maç oynatmayan NBA yonetimine teşekkürü bir borç biliriz. Her ne kadar bu durum bizim vizelerden çok Paskalya Bayramı ile alakalı olsada biz David Stern beyefendiye saygı ve selamlarımızı gönderiyoruz. Bayramın mübarek olsun David abi...
Read more
0

4 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Diğer Maçları

Geçen gece NBA'de sekiz maç oynandı. Diğer maçlara bir göz atarsak;

Los Angeles Clippers: 107 - Knicks: 113
Oklahoma City Thunder: 116 - Minnesota Timberwolves: 108
Washington Wizards: 109 - New Jersey Nets: 99
Orlando Magic: 107 - Memphis Grizzlies: 92
Indiana Pacers: 113 - Houston Rockets: 102

Genelde gazozuna oynanan maçlardan oluşan gecenin maçlarında, bir süpriz yaşanmadı. Playoff içinde bulunan iki takım Orlando ve Thunder kazanmayı bildiler.

Kevin Durant bildiğiniz gibi

Ligin izlemesi en keyif veren genç yeteneği Kevin Durant; geçen sene Batı'nın en kötü ekiplerinden olan Thunder'ı, bu sezon Playoff'lara taşıdı diyebiliriz artık. Dün gece Batı'nın en kötü takımı olan Timberwolves karşısında attığı 40 sayı ve aldığı 9 ribaunt ile gecenin en iyi bireysel performanslarından birine imza atan genç yıldızın Playoff'lardaki performansını merakla bekliyorum.

Orlando yoluna devam etti

Doğu ikinciliğini garantilemiş gibi gözüken Orlando yoluna devam ediyor. Vince Carter'ı bu sezon küllerinden doğmasını sağlayan Magic'in, skor yükünü çoğu zaman "Air Canada" çekiyor. Dün gece de attığı 26 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Yalnız benim gözüme çarpan bir şey var. Geçen sezon Hidayet takımdayken 1 içerde 4 dışarda hücum setini çok iyi kullanan ve bu sayede NBA Finali'ne çıkan Orlando'nun, en büyük hücum silahı dışarıdan gönderilen boş üçlükler ve pota altını tek başına domine edebilen Howard'ın potaya doğru atılan her topu (pas olmasına gerek yok) çemberin içine vurmasıydı. Fakat bu sezon Howard yeteri kadar top kullanamıyor. Geçen sezon üç sayılık atış yüzdesinin %50'nin altına indiğini görmediğimiz Orlando'da, bu sezon bu yüzde %45'lere geriledi. Takımın en skorer ismi hala Howard olmasına rağmen, geçen sezona göre ortalaması 2 sayı düşmüş durumda. Dün gece 2/6 şut yüzdesi ile 8 sayı bulan Howard, maç boyunca 8 top kullanmış ve bu bana açıkçası az gibi geldi. Carter, topu elinde isteyen bir oyuncu olarak Hedo'nun yaptığı işleri yapabileceğini sanmıyorum. Bana, Orlando geçen seneki Playoff'larda yakaladığı başarıyı bu sezon devam ettiremeyecek gibi geliyor.

Indiana takım olarak coştu

Gecenin gazozuna oynanan maçında Indina evinde Houston'ı, 133-102 mağlup etti. Son dönemin flaş ekibi Houston, Portland'ı arkadan takip ediyor gibi gözükse de yetişmesi çok zordu. Indiana ise Houston karşısında 133 sayı atarak istedikleri zaman ne kadar skorer bir takım olabileceklerini gösterdiler. 11 kişilik bir rotasyon kullanan Pacers'da tam 8 oyuncu çift haneli skorlar üretti. Roy Hibbert 20 sayı-11 ribaunt, Josh McRoberts 18 sayı-12 ribaunt, Danny Granger 18 sayı, Troy Murphy 17 sayı-12 ribaunt... diye uzuyor gidiyor liste. Benim bu sezon iyi iş yapmasını beklediğim takımlardan biriydi Indiana. Fakat genç yıldızları Danny Granger'ın sakatlıkları kötü etkiledi takımı. Umarım gelecek sezon Doğu'nun üst sıralarını zorlarlar; Lebron'a, Garnett'e, Howard'a sıkıntı yaşatırlar. Biz de daha çekişmeli bir lig izleriz...

Bu gece NBA'de maç yok, bu da bize biraz dinlenme şansı veriyor açıkçası. Sınav zamanı ligi bu kadar yakından takip edip, maçları izleyip yorumlamak gerçekten zormuş. Bizi takip eden herkese teşekkür ediyoruz...
Read more
0

4 NİSAN / GSW:113 - TOR:112

Toronto Raptors kendi evinde Golden State Warriors'a 113-112 yenilerek 3 maç sonra mağlubiyet ile tanıştı.

İlk çeyrekte Corey Maggette ile etkili olan Warrios 2. çeyreğe 37-24 önde girdi. 2. periyotta Chris Bosh ve Amir Johnson ile skor üreten Raptors rakibini 20 sayıda tutarken 30 sayı buldu ve farkı 3 sayıya indirmeyi başardı. (57-54)

3. çeyrekte Maggette ve Morrow ile sayılar bulmaya devam eden Warriors son 12 dakikaya 88-79 önde girdi. Son periyotta Chris Bosh ile farkı eritmeyi başaran Toronto 2 saniye kala farkı 1 sayıya indirmeyi başardı. Bitime saliseler kala Weems ile topu kazanan Raptors, Chris Bosh'un müsait bir pozisyonda sayıyı bulamaması ile sahadan boynu bükük ayrıldı.

Maçın yıldızı şüphesiz (o son şutu kaçırmasına rağmen) 42 sayı 12 ribaund ile double double yapan Bosh oldu. Golden State adına ise 31 sayı kaydeden Maggette ve 29 sayı bulan Stephon Curry galibiyetin mimarları oldular.

6-14 nisan arasında tam 6 maça çıkacak olan Toronto'yu yorucu bir sezon sonu bekliyor. 8. sıra için Bulls ile yarışan Kanada ekibi için bu 8 günlük periyot hayati bir önem taşıyor...
Read more
1

4 NİSAN / SAS:100 - LAL:81


San Antonio Spurs, Manu Ginobilinin 32 sayısı ve Duncan'ın 24 sayılık performansı ile deplasmanda Los Angeles Lakers'ı 100-81 yenerek playoff'a kalmayı garantiledi.

Spurs birara 8. sıraya kadar düştüğü Batı Konferansında üst sıralara tırmanmak adına önemli galibiyetler alıyor. Bu 10 maçlık dönemde Lakers-Magic-Celtics-Cavaliers-Thunder gibi ligin elit takımlarını yenme başarısı gösteren San Antonio ilk turda geçen senenin şampiyonu ile eşleşme riskinden kurtulmak istiyor. Olayı bir de diğer açıdan değerlendirirsek, üst sıralardaki takımların yerinde olsam SAS ile karşılaşmamak adına bir iki maç kaybedip rakibimi kendim seçmeyi denerim son maçlarda. Çünkü Duncan ve arkadaşlarının hala atacak bir iki kurşunu daha var gibi geliyor bana...

Lakers cephesinde ise Paul Gasol'un 32 , Kobe'nin 22 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Bu maçı kazanmaları halinde Batı 1.liğini garantileyeceklerdi fakat kısmet olmadı... Ayrıca son 4 maçında 3 mağlubiyet alan Los Angeles, NBA 1.liğini de CAVS'e kaptırdı. Bu da demektir ki olası bir Cleveland-Los Angeles finalinde ev sahibi avantajı Lebron ve arkadaşlarının olacak.

Özellikle Batı'da playoff tablosu çok karışık, 2. ile 8. arasında sadece 3 maç fark var... NBA de son 10 gün çok entrikalar döneceğe benziyor.
Read more
1

4 Nisan 2010 / BOS: 117 - CLE: 113

Gecenin en önemli iki maçından ilkinde Boston, konuk ettiği Cavs'i 117-113 mağlup etmeyi başardı.

İlk çeyreğe Perkins ve Allen'ın sayıları ile başlanırken, çeyreğin ortasında Boston 17-9'luk üstünlüğü ele geçirdi. Mo Willams bu farkı kapatmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve ilk çeyrek 33-24 Celtics üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe Jamison ve Ilgauskas'ın sayıları ile başlanırken; bu sayılara Allen, Wallace ve Finley ile cevap verdi Boston. Bu çeyrekte üstünlüğünü daha da kabul ettiren Boston Rondo, Garnett ve Pierce ile hücumda etkili olurken, Cavs takımı ise savunmada rakibini durduramazken hücumda da zorlandı ve ikinci yarıya 64-49 Boston üstünlüğü ile geçildi.

Celtics takımı ikinci yarıda da üstünlüğü bırakacak gibi değildi. Savunmada sadece James'e cevap veremeyen ev sahibi ekip, hücumda ise etkinliğine devam etti. James'in bu çeyrekte bulduğu 12 sayoya rağmen farkı daha da arttırdı ve üçüncü çeyrek 98-81 Boston üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son çeyrekte Cavs'in farkı kapama çabası yanıt verdi. Son çeyreğe Lebron'un 6 sayısı ile başlandı. Maçın bitimine yedi dakika kala Cavs inanılmaz bir seri yakaladı. 16-2'lik bir seri ile maçın bitimine üç dakika kala Cleveland 104-103 ile üstünlüğü ele geçirdi. Bu dakikadan sonra Boston'ın veteran yıldızları Garnett, Allen ve Pierce maçın gitmesine engelle oldu. Maç 117-113 Boston galibiyeti ile sonuçlanırken Lebron James ise son çeyrekte 20 sayı, ikinci yarıda toplamda 32 sayı bularak bize geçen sezonlarda Boston'a karşı ardarda bulduğu 25 sayılık maçı hatırlattı.

Ev sahibi ekipte ilk beş oyuncularının hepsi çift haneli skorlar üretirken Ray Allen 33 sayı, 4 ribaunt ve 3 asist ile takımının en skorer ismi oldu. Kevin Garnett 19 sayı-8 ribaunt-3 asist ve Rajon Rondo 16 sayı-14 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Cavs cephesinde ise Lebron James 42 sayı,7 ribaunt ve 9 asist ile maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Mo Williams 17 sayı ile oynarken, Antawn Jamison 16 sayı-10 ribaunt ile, J.J. Hickson 14 sayı-11 ribaunt ile double-double'a imza attılar.

Doğu liderliği garanti olan Cavs biraz vites düşürmüş gibi duruyor. Fakat Playoff'larda ve şampiyonluk yolunda karşısına çıkabilecek muhtemel rakipler karşısında deplasmanda oynadıkları maçlarda sıkıntı çektikleri görüldü. Lakers'ı sezon içinde evinde ve deplasmanda iki kere mağlup etmeyi başaran Cavs; Orlando, Milwaukee, San Antonio ve son olarak bu gece Boston'a karşı deplasmanda oynadığı maçları kaybettiler. Şu anda Doğu'da ve NBA'de lider durumda bulunan ve bu koltuğu garantilemiş olan Cavs, Playoff'larda tüm eşleşmelerde ev sahibi avantajı olacağı düşünülürse bir sorun yok gibi gözükse de, evinde oynadığı maçlarda herhangi bir basamakta alınacak olan mağlubiyet, deplasmanda zorlanan Clevaland'ın canını sıkabilir. Boston ise baştan sona kadar önde götürdüğü maçta, özellikle ikinci yarıda Lebron James'i durduramayınca maçı kaybetme noktasına gelmesine rağmen tecrübeli yıldızları ile sonuca ulaştı. Bu maçtan önceki oynadığı son üç maçta mağlup olan Boston için bu galibiyet Playoff öncesi ilaç gibi geldi. Atlanta ile Doğu üçüncülüğü mücadelesi devam eden Celtics, Atlanta'nın 1 maç gerisinde 4. sırada bulunuyor. Bakalım bu yarışta hangi takım istediği sırayı elde edecek...
Read more
3

Bogut sezonu kapattı !!!

Milwaukee Bucks'ın Avusturalyalı yıldız pivotu Andrew Bogut sezonu kapatmış. Dün gece oynadıkları Suns maçında Amare'nin sportmenlik dışı faulunden sonra kötü biçimde yere düşen Bogut sırasıyla, sağ dirseğinden (çıkık), sağ bileğinden(burkulma), sağ elinden(kırılma) sakatlanmış. Bu poziyonun ardından Amare Bucks fanlarından sevgi dolu(!) mesajlar almış ... Jennings pozisyon için sakatlamaya yönelikti dese de, Amare "abi topa müdahale ettim ben diyerek kendini savunmuş"... Bana sorarsanız Amare'nin pek suçu yok, Bogut smaçtan sonra çok dengesiz ve şanssız bir şekilde kolunun üstüne düşmüş. Gerçekten içimi acıtan bir sahne oldu kolun o şekilde kırıldığını görmek...

Şaka bir yana Milwaukee'nin bu sezonku başarısında en büyük sahibi olan Bogut'un bu ciddi sakatlığı play off larda Bucks'un başarılı olma ihtimalini sıfıra yaklaştırdı desek yeridir. 15.9 sayı 10.3 ribaund ortalamaları ile oynayan Bogut hem savunmada hem de hücumda iyi bir sene geçiriyordu ki sağ kolunun haşata çıkması herkesi üzdü. 2005 yılında 1. sıradan draft edilen Avusturalyalı pivot sakatlıklardan çok çeken oyuncular arasında, geçen sezon da sadece 36 maç oynayabilmişti...
Read more
0

3 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Diğer Maçları

Atlanta Hawks - Detroit Pistons

Playoff şansı haftalar önce biten Detroit, Atlanta'ya konuk oldu. Beklendiği gibi gülen taraf ev sahibi ekipti. Üçüncü periyot dışında kıpırdanmayan Pistons'ın bu çeyrekteki çabası da yeterli olmadı. Ev sahibi ekipte kenardan gelen Jamal Crawfrod 10/18(6/9 üçlük) gibi yüksek bir şut yüzdesi ile 29 sayı ve 6 asist üreterek maçın en skorer ismi oldu. Al Horford 20 sayı-14 ribaunt-3 asist ile double-double yaparken, Josh Smith de 13 sayı-14 ribaunt-4 asist ile double-double yapan başka bir isimdi. Pistons'da Rodnet Stuckey 22 sayı, Tayshaun Prince 17 sayı-7 ribaunt-4 asist ile mağlubiyeti engelleyemediler.

New Jersey Nets - New Orleans Hornets

Gecenin hiç bir iddiası bulunmayan iki takımının karşılaştığı gazozuna yapılan maçta, ligin en kötü galibiyet yüzdesine sahip olan takımı New Jersey galip gelmeyi başardı. New Jersey cephesinde 8 isim çift haneli skorlar üretirken; Chris Douglas-Roberts 17 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Terence Williams 14 sayı-14 asist, Kenyon Dooling 13 sayı- asist, Brooke Lopez 12 sayı-3 ribaunt-3 asist-2 blok ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Hornets cephesinde ise David West 25 sayı-7 ribaunt-6 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Marcus Thorton 18 sayı-8 ribaunt ile oynarken, süper yıldız Chris Paul 37 dakika sahada kaldı 2/11 gibi kötü bir şut yüzdesi ile 4 sayı-4 ribaunt-6 asistlik bir performans verdi. Hornets'in bu kayıp sezonunda sakatlıktan yeni dönmüş ve hala oynamaya hazır olmayan Paul'ü riske etmemesi gerekir. Gelecek sezonu da kaçırmaları onlar için intahar olur.

Chicago Bulls - Charlotte Bobcats

Doğu'daki Playoff yarışını yakından etkileyen maçta, ev sahibi ekip Bobcats'i 96-88 yenmeyi başardı. Bulls'ta ilk beş oyuncularının hepsi çift haneli skor üretirken Derrick Rose 26 sayı, 4 ribaunt ve 5 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Kirk Hinrich 24 sayı-6 ribaunt-3 asist-2 top çalma ile oynarken; Taj Gibson 14 sayı-15 ribaunt ve Joakim Noah 11 sayı-16 ribaunt ile pota altını tamamen kapadılar. Bobcats cephesinde ise Boris Diaw 18 sayı-7 ribaunt-6 asist ile takımının en skorer ismi oldu. Bu galibiyet ile Toronto ile arasındaki maç farkını 1.5'a indiren Bulls, Raptors'ın üç maçlık galibiyet serisi için hayıflanıyordur herhalde. Ve tabi ki Toronto ile Charlotte arasında da 1.5 maçlık fark kaldı. Doğu'da Playoff'a kalma mücadelesi son maça kadar sürecek gibi duruyor.

Minnesota Timberwolves - Miami Heat

Doğu'da 5. sıraya çıkarak biraz nefes alan Miami, Batı'nın en kötü takımına misafir oldu ve beklendiği gibi 97-82 galip gelmeyi başardı. Galip ekipte süper yıldız Dwayne Wade 39 sayı,8 ribaunt, 6 asist ile maçın en skorer ismi oldu ve takımını galibiyete taşıdı. Kenardan gelen Udonis Haslem 13 sayı-17 ribaunt ile double-double yaptı. Timberwolves cephesinde ise Al Jefferson ve Ramon Sessions 12'şer sayı ile en skorer isimlerdi.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder

Son dönemlerde formsuz gözüken Dallas, genç Oklahoma City takımını evinde konuk etti. Misafirperverliğinden ödün vermeyen Mavericks, Thunder'a 121- 116 mağlup oldu. Konuk ekipte Kevin Durant 23 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalma ile 5x4 yaparak takımını galibiyete taşıdı. Altı farklı oyuncunun çift haneli skorlar ürettiği Thunder'da Jeff Green 22 sayı-5 ribaunt, Russel Westbrook 17 sayı-3 ribaunt-6 asist, kenardan gelen Nick Collison ise attığı 17 sayı ile galibiyette önemli pay sahibi oldular. Ev sahibi ekipte Dirk Nowitzki 30 sayı, 13 ribaunt ilemaçın en skorer ismi oldu. Jason Kidd 24 sayı-4 ribaunt-6 asist-3 top çalma ile galibiyeti getiremedi.

Batı'daki Playoff yarışını çok yakından ilgirendiren bu maçta Thunder galibiyeti, sıralamayı çok çok ilginç bir hale getirdi. Çünkü Dallas, Utah, Denver ve Phoenix dörtlüsünün galibiyet yüzdeleri eşitlendi. Thunder ise bu takımları 2 maç geriden takip ederken, 7. ve 8. sıralarda bulunan San Antonio Spurs ve Portlan Trail Blazers takımları bu beşliyi 1'er maç farkla takip etmekteler. Lakers birinciliğini garantilemiş durumdayken, bu yer kapma savaşı en fazla onlara yarayacak gibi duruyor.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks

Temsilcimiz Ersan İlyasova'nın ekibi Bucks, evinde ağarladığı Suns'ı 107-98 yenerek Playoff'a kalma şansını bir hayli arttırdı. Suns ise bu mağlubiyet ile Batı'daki yer kapma savaşında ağır bir yara aldı. Ev sahibi ekipte çaylak oyuncu Brandon Jennings 23 sayı, 3 ribaunt ve 4 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Carlos Delfino 16 sayı-9 ribaunt-4 asist ile oynarken, temsilcimiz Ersan ise 12 sayı-7 ribaunt iyi bir performans gösterdi. Phoenix cephesinde Amare Stoudemire 22 sayı-8 ribaunt ile takımın en etkili ismi olurken, Leandro Barbosa 21 sayı, Goran Dragic ise 20 sayı-4 ribaunt-6 asist ile mağlubiyeti engelleyemedi.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers

Yer kapma savaşında ağır bir yara alan Denver, Batı'nın zayıf takımlarında Clippers'ı evinda ağarladı ve beklenildiği gibi 98-90 galip geldi. Denver cephesinde 24 sayı, 4 ribaunt, 5 asist ve 2 blok ile maçın en skorer ismi oldu. Nene ise 18 sayı-7 ribaunt ile galibiyete katkıda bulundu. Los Angeles ekibinde ise Eric Gordon 23 sayı-4 ribaunt-4 asist, Chris Kaman ise 14 sayı-11 ribaunt ile takımlarının en etkili isimleri oldular.

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers

Batı'nın sekizinci sırasında bulunan Portland, konuk olduğu Kings'i 98-87 mağlup etmeyi başardı. Portland'da Brandon Roy 24 sayı, 4 ribaunt, 6 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Andre Miller 23 sayı, Nicolas Batum 21 sayı, LaMarcus Aldridge 21 sayı-9 ribaunt-3 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Ev sahibi ekipte Beno Udrih 22 sayı,6 ribaun ve 7 asist ile en etkili isim oldu.
Read more
0

NBA TV'de Bu gece

Doğu Konferansı'ndaki Playoff mücadelesini yakında ilgilendiren Chicago Bulls - Charlotte Bobcats maçı bu gece saat 03.00'dan itibaren NBA TV'den naklen izlenebilir.
Read more