RSS
email
0

3 Nisan 2010 / PHI: 123 - TOR: 128

Temsilcimiz Hedo'nun takımı Toronto Raptors, deplasmanda 76ers takımını 5 sayı farkla 128-123 yenmeyi başararak üstüste üçüncü maçını kazanmış oldu.

Maça hızlı başlayan ev sahibi, Iguadala ve Holiday ile arka arkaya sayılar bularak ilk dört dakikayı 13-4 önde geçti. Bu seriden sonra oyunu dengeleyen Toronto, Iguadala ve Holiday'i bu çeyrekte durdurmakta güçlük çekse de ilk çeyreği 26-24 önde kapatan taraf oldu. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Philadelphia Speights ile skor üretirken; Toronto tüm oyuncularından katkı aldı ve tam bir takım oyunu oynamasına rağmen farkı açamadı ve ilk yarı 63-60 Toronto üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya Bosh'un bulduğu 3 sayı ile başlayan Raptors, yavaş yavaş oyundaki üstünlüğünü hissettirmeye başladı. Bu çeyrekte özellikle Iguadala ve Dalembert ile oyunda kalmaya çalışan ev sahibi ekip bunda pek başarılı olamadı. Çeyrek biterken Bargnani ile üç sayılık bir basket bulan Toronto, çeyreği de 12 sayı farkla 99-87 önde kapattı.

Son çeyrek 76ers'ın 10-0'lık geri dönüşü ile başladı ve fark bir anda kapandı. Bosh ve Calderon ile ev sahibi ekibin öne geçmesini engellemeye çalışan Toronto, buna engel olamadı ve maçın bitimine 4 dakika kala ev sahibi ekip 107-106 öne geçti. Bu çeyreğin son dakikaları karşılıklı üç sayılık basketlerle geçilirken, maçın bitimine 42.9 saniye kala skor 114-114 berabere oldu. İki ekipte kullandıkları son hücumlardan yararlanamayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyodu Bargnani'nin bulduğu iki sayılık atış ile başlarken, buna cevap Holiday'den üç sayılık bir basket olarak geldi. Bitime 52 saniye kala Dalembert'in serbest atış çizgisinden 1/2 atması ile beraberlik şansını kaçıran 76ers, Bosh'u pota altında durduramayınca bitime 29.7 saniye kala üç sayı farkla 126-123 geriye düştü. Iguadala'nın üçlüğü girmeyince beraberlik şansları yavaş yavaş tükenen ev sahibi ekip, taktik faullere başladı. Jared Jack ilk iki serbest atışı da kaçırınca Philedelphia için bir şans doğar gibi oldu fakat bu şansı değerlendiremediler. İkinci kez çizgiye giden Jack, bu sefer iki atışını da sayıya çevirince takımının galibiyetini ilan etmiş oldu. Böylece Toronto; maçı 128-123 kazanırken, Playoff'lar için önemli bir adım daha atmış oldu.

Kazanan ekipte yedi oyuncu çift haneli skorlar üretirken; Chris Bosh 28 sayı, 12 ribaunt ve 7 asist ile takımının galibiyetindeki en büyük pay sahibi oldu. Andrea Bargnani 23 sayı-6 ribaunt, Sonny Weems 18 sayı-5 ribaunt, Jose Calderon 16 sayı-10 asist ve krizden sonra Hidayet'in ilk beşteki yerine yerleşen Antonie Wright ise 15 sayı ile oynadı. Temsilcimiz Hidayet Türkoğlu ise maçı 11 sayı, 5 ribaunt ve 5 asist ile tamamladı. Philedelphia cephesinde ise Andre Iguadala 33 sayı, 11 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalma ile imza attığı "canavar" performans galibiyet için yeterli olmazken, Jrue Holiday maçı 25 sayı-7 asist ile tamamladı.

Toronto ekibinde Hido krizinden sonra kazanılan üç maç ilaç gibi geldi. Sanki orda yaşanan tartışmalar, Bosh'un takımda kalmayacağını açıklaması, Hidayet krizi ve bu krizde takım arkadaşları tarafından korunması bir itici güç oluşturdu. Çünkü Raptors takımı bırakın üç maç üstüste kazanmayı, uzun zamandır iki maç üstüste galibiyet bile alamıyordu. Playoff'a kalmak için önemli bir galibiyet oldu Toronto adına. Philedelphia için ise zaten kayıp bir sezondu ve hala ilginç bir şekilde Iguadala'yı takas etmeye çalışıyorlar. Sanırım 76ers yöneticileri, takımı ve özellikle seyircileri "The Answer"ı uzun uzun seneler mumla arayacaklar...
Read more
0

2 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

NBA de dün gece 10 maç oynandı ;

Miami Heat - Indiana Pacers 105-96
Chicago Bulls – Washington Wizards 95-87
Milwaukee Bucks – Charlotte Bobcats 85-86
Houston Rockets – Boston Celtics 119-114
Atlanta Hawks – Cleveland Cacaliers 88-93
Phoenix Suns – Detroit Pistons 109-94
New Orleans Hornets – Memphis Grizzles 96-107
Orlando Magic – San Antonio Spurs 110-112
New York Knicks – Golden State Warriors 117-128
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 92-106


Normal sezonun sonuna yaklaşılırken nba de temponun bir hayli düştüğü son döneme girilirken maçları izlemenin bir hayli zevksiz bir hal almasından yakınan bizler için güzel bir gece oldu diyebiliriz.

Jordan Yeniden

Gece en büyük mücadelenin yaşandığı karşılaşmalardan biri milli basketbolcumuz Ersan'ın 19 dakika süre bulduğu karşılaşma Milwaukee – Charlotte maçı oldu. Normal süresi berabere biten karşılaşmayı uzatmada Charlotte 86-87 kazanmayı bildi. Charlotte ın galibiyetinde Michael Jordan'ın benchten gelerek yaptığı katkıyı unutmamak lazım… Jordan sahaya girmedi tabi ki fakat bench'ten takımını ateşlemesi galibyette önemli katkı sağladı diyebiliriz. Sezon başında takımın hisselerinin büyük çoğunluğunu alan M.J. takımını sürekli kenardan takip ediyor. İkinci çeyrekte Charlotte koçu Larry Brown'ın iki teknik faulle sahadan atılmasından sonra Jordan'ın aurası devreye girdi ve takımını ateşlemeye yetti.

Charlotte Bobcats'te 32 sayı 5 ribaunt 3 blokluk performansıyla Stephen Jackson sahanın en skorer ismi olurken takımına galibiyeti getirmeyi başardı. Milwaukee'de John Salmons ın 28 sayı-5 ribaunt-5 asistlik ve Andrew Bogut'nun 19 sayı 12 ribaunt ile yaptığı double-double galibiyete yetmedi. Milli basketbolcumuz Ersan İlyasova takımına 7 sayı 7 ribauntla katkı sağladı.

Manu Şov Sürüyor

Gecenin bir diğer önemli maçında San Antonio Spurs evinde doğu konferansında 2. sırada bulunan Orlando Magic'i konuk etti. Manu Ginobili karşılaşmada 43 sayı 6 ribaunt 5 asist ile takımını sırtladı ve Spurs'ü galibiyete taşıdı. Tim Duncan ise 23 sayı 8 ribauntla galibiyette büyük rol oynadı. Orlando'da ise Rashard Lewis ve benchten gelen Mickael Pietrus 18'er sayı üretmelerine karşılık takımlarının galibiyetini sağlayamadılar.

Karşılşmayı 112-100 kazanan Spurs'de takımdan uzun süredir uzak kalan Tony Parker'ın büyük ihtimal Playoff'larda takıma katılacak olması Spurs için batı konferansında normal sezonda kazandığı her maçı daha önemli bir hale getiriyor. Spurs birkaç sıra daha yükselerek iyi bir eşleşme şansı yakalayabilirse Playoff'larda iş yapacağa benziyor.

Odom Gibi Odom

Gecenin önemli bir diğer karşılaşmasında ise Batı'nın lideri Lakers batının ikinci sırasında yer alan Utah Jazz'ı Staples Center'da baştan sona önde götürdüğü karşılaşmada 92-106 ile geçmeyi başardı. 26 sayı 10 ribaunt ile takımının en skorer ismi olan Lamar Odom double-double ile göz doldurdu. Lakers'ta Paul Gasol 14 sayı-16 ribauntluk performansı ile bir diğer double-double yapan isim olurken Kobe Bryant 25 sayı üretti.

Utah cephesine ayrı bir parantez açmak gerekirse, Deron Williams son haftalardaki çıkışını sürdürürken 20 sayı 10 asist ile double-double yaparken, Carlos Boozer 20 sayı 18 ribauntluk inanılmaz bir performansla Williams'a katıldı. Milli basketbolcumuz Mehmet Okur (umarız milli takım formasını tekrar giyer, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla milli formayı giymek istediğini söyleyerek milli takım yetkililerine gönderme yaptı kendisi) 11 sayı 3 ribauntluk performansıyla son haftalardaki ortalamarına göre vasat bir performans sergiledi. Utah Jazz bu mağlubiyetle ikinciliği Dallas'a bırakırken 10 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Phonix Suns'a da geçilerek 4. sıraya kadar düştü.

Spurs'un Gözü Yükseklerde

Doğu konferansı sıralamasında taşlar birer birer yerine otururken 8.'lik mücadelesi dışında açıkçası takımlar artık Playoff'ları beklemeye başladılar. Batı'da ise sıralamada tam bir karmaşa yaşanmakta. 7. Sıradaki San Antonion'un dahi konferansı 2. sırada bitirebilme şansı var. İkinci sıradaki Utah tek mağlubiyet ile 2 sıra birden düşerek 4. 'lüğe geriledi.
Read more
0

Kobe Lakers ile Devam Dedi!

Gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan süper yıldız, 14 yıldır formasını giydiği Los Angeles takımı ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı. Buna göre Bryant, 2013-2014 sezonu bitimine kadar formasını terletmeye devam edecek.

NBA'de oynadığı tüm sezonlarda 25.1 sayı, 5.3 ribaunt ve 4.6 asist ortalamaları ile oynayan All-star oyuncu, bu sezon 27.2 sayı, 5.3 ribaund ve 5.1 asist ortalamaları ile takımının Batı liderliği koltuğunu garantilemesindeki en büyük pay sahibi olarak gösterilebilir.

4 şampiyonluk yüzüğü bulunan, 12 kez All-star seçilen ve 1 kez de MVP ödülünü layık görülen Kobe, lise yıllarından beri kaprisli bir oyuncu olarak gösterilmişti. Daha lige ilk adım attığı gece "Ben Charlotte forması giymem. Beni Lakers'a takas edin!" şeklindeki isteği geri çevrilmemiş ve Vlade Divac karşılığında Los Angeles takımına gönderilmişti. Burada kazandığı başarılar ve her daim bir winner olmak için varını yoğunu ortaya koyması takdire şayandır.
Read more
7

1 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

Dallas Mavericks - Orlando Magic

Orlando Magic, Batı'da üst yerlerden sıra kapma yarışı içinde olan formsuz Dallas'a konuk olduğu maçta 97-82 kazanmayı başardı. Orlando cephesinde kenardan gelen Mickhael Pietrus 24 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Bu 24 sayıyı 7/8 gibi inanılmaz bir yüzde ile atarken 6/6 üçlük atış isabeti ile müthiş bir katkı yaptı. Vince Carter sakatlığının ciddi olmadığını gösterir nitelikte 19 sayı-7 ribaunt ile oynarken, Dwihgt Howard 17 sayı-20 ribaunt ile "canavar" performansı sergiledi. Ev sahibi ekipte ise Dirk Nowitzki 24sayı-6 ribaunt ile oynarken, kenardan gelen Terry ve Barea 16'şar sayı kaydetti. Dallas Batı ikinciliği yarışında ağır yaralar almaya devam ediyor. İkincilik yine el değiştirdi ve bu sefer temsilcimiz Mehmet Okur'un takımı Utah ikincilik koltuğuna oturdu fakat önemli olan ordan kalkmamak. Orlando'da ise işler iyi gidiyor. Doğu ikinciliğini garantiledi gözü ile bakılabilir. Artık Playoff'lardaki rakiplerini beklemeye başladılar.

Denver Nuggets - Portland Trailblazers

Batı'daki Playoff yarışını yakından ilgilendiren maçta, ev sahibi Denver nihayet kazanabileceğini gösterdi ve Portland'ı 109-92 devirmeyi başardı. Carmelo Anthony 25 sayı ile maçın en skorer ismi oldu ama yaptığı 9 top kaybını gözlerden kaçıramadı. Nene Hilario 22sayı-5 ribaunt-5 asist ile oynarken, Billups 21 sayı-4 ribaunt-6 asist ile katkı yaptı. Portland cephesinde ise Andre Miller 24 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Denver Batı ikinciliğinden beşinciliğe geriledi ve pek yukarılara çıkabilecek gibi gözükmüyor. Portland ise sekizinci sıradan Playoff yapacak gibi gözüküyor, zira dokuzuncu durumda olan Memphis ile arasında arasında 7 maç fark var.
Read more
0

31 MART 2010 / NBA DE DÜN GECE


Dün gece NBA'e 13 maçla devam edildi;

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 92-109
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 98-101
Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 92-114
Philadelphia 76ers - Charlotte Bobcats 84-103
Oklahoma City Thunders - Boston Celtics 109-104
Miami Heat - Detroit Pistons 98-81
Phoenix Suns - New Jersey Nets 116-105
WashingtonWizards - New Orleans Hornets 96-91
Sacremento Kings - Minnesota Timberwolves 99-108
Dallas Maverick - Memphis Grizzles 106-102
Houston Rockets - San Antonio Spurs 102-119
New York Knicks - Portland Trail Blazers 90-118
Golden State Warriors - Utah Jazz 128-104



Gecenin en önemli 2 maçı Cleveland-Milwaukee ve Oklahoma City-Boston maçlarıydı bence;

Milwaukee deplasmanda konuk olduğu Cleveland karşısında başa baş bir mücadele sergilemesine rağmen maçı 101-98 kaybetmekten kurtulamadı. King James maçı 23 sayı 9 asist 7 ribaund ile tamamlarken, Bucks'un guardı John Salmons 28 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Burda Salmons'a ayrı bir paragraf açmak lazım, yıllarca 76ers fanı olarak bu abiyi yaz liglerindeki müthiş performansları ile izledim. Ama buna rağmen normal sezonda her zaman hayal kırıklığı oldu benim için. Bu sene ise Bucks forması altında 35 dakika süre bulup 15 sayı ortalama ile oynaması beni hem sevindiriyor hem de kıskandırıyor.

Boston Oklahoma maçına gelirsek, maç öncesi açıkcası Boston'un kendi evinde kazanacağına inancım vardı ama genç Thunder beni yanıltmayı başararak maçı 109-104 kazandı. Tabi bunda en büyük pay 37 sayı (15/15 serbest atış) 8 ribaund ile oynayan Durant'ın oldu. Hayvanımsı performanslar sergilemeye devam eden genç yıldız bu sezon MVP sıralamasında ilk 3 e girecek gibi duruyor. Favorim olan Bostonda ise R.Wallace ve Garnett 18 er sayıyla oynadı. Yaşlı kurtların play off yaklaşırken biraz daha kıpırdandığını görmek beni mutlu etse de, mağlubiyete engel olamadı...

Bizimkiler


NBA deki 3 temsilcimiz de dün akşam sahadaydı.

Utah Jazz'ın kendi evinde GSW'yi yendiği maçta Memo 18 sayı 10 ribaund ile double double yaparken Utah son 10 maçındaki 8. galibiyetini aldı. Play off yaklaşırken bu kadar formda olmaları Batı finali için benim plasem haline getiriyor Memo ve arkadaşlarını. Tabi bu güzel gidişhatta eski güzel günlerine dönen Mehmet Okur'un payı yadsınamaz...

Bu sezon başında bana biri Redd'siz Bucks'ın play off oynayacağını söylese deli der geçerdim heralde. Ama öyle bir sezon geçirdiler ki şu an 5. sıradalar. Ersan ise sezon içinde çok başarılı dönemler geçirsede bir türlü istikrar yakalayamadı. Ama Cavs maçında, 21 dakikada 13 sayı 6 ribaund üreterek fena bir gece geçirmedi...

Ve Hido... geçen sene bizi zevkten dört köşe eden bu adamı bu hallerde görmek inanın içimi parçalıyor. (bundan daha çok içimi parçalayan tek şey Tabata'nın 8 milyon Euro olması o derece yani) Son krizden sonra ilk 5 teki yerini Weems'e kaptıran Hido dün gece ki Clippers maçında sadece 17 dakika alarak 6 sayı ve 6 asist üretti. Umuyoruz ki Hido play offlarda biraz kıpırdanıp gerekli cevabı hem Amerikan basınınına hem de Raptors taraftarına verir...

Ve lige genel bir bakış...


Normal sezonun sonuna yaklaştığımız bu günlerde, yavaş yavaş play off tablosu da şekilleniyor.

Batı da ilk 8 takımın isimlerinin değişmesi büyük mucize olur, sadece 2 ila 7. sıra arasındaki takımların yerleri değişecek gibi duruyor. Tabi son maçlara doğru play off ta rakibini seçmek için maça asılmayan takımlar izleme şansımız var. Şu an 2. ile 7. arasında 4.5 maç farkın olduğunu göze alırsak eşleşmeler hakkında tahmin yapmak biraz güç hale geliyor.

Doğu'da ise Chicago 8. sıra için Toronto'yu zorlasa da şu an ki 8 takım değişecek gibi gözükmüyor bence. Muhtemel NBA lideri Cavs 1.sırayı garantiledi diyebiliriz. Orda ki esas mücadele 3. lük için Boston- Atlanta ve 5.lik içim Milwaukee - Miami arasında geçiyor.
Read more
0

30 Mart 2010 - Gecenin en iyi 5 hareketi



Dün gece sadece 5 maç oynanmasına rağmen, bereketli bir gece olmuş diyebiliriz. Özellik 5. sırada yer alan ve geçerli sayılmayan Ronald Murray'nin basketi "yook artık Lebron James" tadındaydı...
Read more
0

HE DOesn't !!

Bir Hidayet mevzusudur gidiyor son günlerde. Sezon başında çok büyük umutlarla Toronto'ya gelen Hido, kötü performansı sonucu Raptors taraftarı tarafından hedef gösterilmeye başlandı. Tabi ki burda tek suçlu taraftar değil. Hedo her ne kadar bu yeni sistemde henüz rolünü bulamamış olsa da isteksizliği ve istikrarsızlığı ile bizi bile çileden çıkarıyor zaman zaman.

Son kriz ise Toronto, Denver deplasmanındayken yaşandı. Hedo hastalığı sebebiyle -ki "stomach virus" olarak adlandırmış Amerikan medyası- kadroya alınmadı. Buraya kadar herşey normal tabi, ama bizim çocuğun maçın oynandığı saatlerde arkadaşlarıyla eğlenmeye gitmesi ve kareoke gecesinde şarkı söylemesi pek de sempatik bulunmamış Raptors fanlarınca...

Bunun üzerine bir sonraki maçta benchte oturup maçı en önden izlemek zorunda kalan Hido, "bu hastalık ile bir yıldır boğuşuyorum, taraftlar benden memnun olmayabilir ama ben şu an için bir şey söylemiyorum. Önümüzde 10 maç kaldı, kalan maçları en iyi şekilde bitirmek istiyorum" şeklinde bir açıklama yapmış. Ben de www.yahoo.com'un yalancısıyım...

Hidayet'in bu açıklamaları beni pek tatmin etmedi aslında, sezonu 10 maçla bitirmesi bile kafasında play off'un olmadığını kanıtlar nitelikte. Gelecek sezon Bosh'un bu takımda yer almayacağını bilmek için kahin olmaya da gerek yok sanırım. Önümüzdeki sezon Hidayet hedefsiz bir takımın parçası olacak gibi duruyor. Sanırım daha çok pizza reklamlarında izlemeye devam edeceğiz kendisini seneye de...
Read more
0

30 MART 2010 / NBA'DE GECENİN MAÇLARI


NBA'de dün gece 5 maç oynandı;

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers

Oklahoma City Thunder, 76ers deplasmanında 111-93 ile rahat bir galibiyet alırken 26 sayı 10 ribaund ile double double yapan Durant maçın yıldızı oldu. Bu skorla 45. galibiyetini elde eden Thunder Batıda 6. sırada yer alıyor.

Phoenix Suns - Chicago Bulls


Play off un son bileti için Toronto ile çekişen Bulls'un Suns'ı konuk ettiği mücadele ise, 111-105 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi. Jason Richardson 27 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Steve Nash 22 sayı 10 asistle double double yapmayı başardı. Bu mağlubiyet ile Bulls Toronto'nun 1.5 maç gerisine düştü. Suns ise bu galibiyetle play off'a kalmayı garantiledi.

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks

Doğu'nun 5. sırasında yer alan Bucks kendi evinde Clippers'ı 107-89 yenmeyi başardı. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova 20 sayı 8 ribaund ile maçın yıldızı olurken, benchten gelerek 26 dakika süre aldı. Bu sonuçla Bucks 6. sıradaki takipçisi Heat ile farkı 1.5 maça çıkarmayı başardı.

Washington Wizards -
Houston Rockets

Gecenin gazozuna oynanan maçında, Rockets kendi sahasında Wizards'ı 98-94 mağlup etti. 26 sayı 6 ribaund ile benchten gelen Chase Budinger Houston'u galibiyete taşıyan isim olurken, Blatche'nin 31 sayılık performansı Wizards'a yeterli olmadı.

Sacremento Kings - Indiana Pacers


İki iddiasız ekibin mücadelesinde gülen taraf, ev sahibi Pacers oldu. Danny Granger 33 sayı 5 ribaund ve 4 asistlik performansı ile Indiana'nın sahasında üst üste 8. maçını kazanmasını sağladı.
Read more
0

29 Mart 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

Charlotte Bobcats - Toronto Raptors

Toronto deplasmanda Bobcats'i 103-101 yenerek Playoff'a kalma şansını arttırdı. Toronto'da Chris Bosh 22 sayı, 11 ribaunt ile maçın en skorer ismi oldu. Andrea Bargnani 16 sayı-9 ribaunt ile oynarken, kenardan gelen temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 11 sayı-2 ribaunt-3 asist-2 top çalma ile katkı yaptı. Ev sahibi takımda ise Raymond Felton 18 sayı-5 ribaunt-7 asist, Stephon Jackson 18 sayı-5 ribaunt-3 asist, Gerald Wallace 17 sayı-8 ribaunt-3 asist ile oynarken mağlubiyeti engelleyemedi. Doğu'da Playoff'a kalma yarışında önemli bir galibiyet kazanan Toronto, takım içindeki krizleri hallederse başarılı olabilir.

New Jersey Nets - San Antonio Spurs

Gecenin en büyük süprizine New Jersey imza attı. Evinde oynadığı maçta, Spurs'ü 90-84 devirmeyi başardılar. 22 sayı, 12 ribaunt ve 2 asist ile oynayan Brooke Lopez, hem double-double'a imza attı hem de maçın en skorer ismi oldu. Courtney Lee 19 sayı-6 ribaunt, Devin Harris ise 17 sayı-9 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Spurs cephesinde ise George Hill 19 sayı, Richard Jefferson 16 sayı-5 ribaunt-5 asist, Tim Duncan 13 sayı-12 ribaunt-4 asist-2 blok ile oynadı. Ligin dibinde olan New Jersey, bu sezon galibiyet alamama rekoruna doğru gidiyordu. Fakat onuncu galibiyetini alarak beni ve blogumuzu takip edenleri ters köşeye yatırmayı başardılar.

New Orleans Hornets - Los Angeles Lakers

Gecenin diğer süpriz ekibi de Hornets oldu. Konuk ettiği Batı liderini 108-100 mağlup etmeyi başardı New Orleans takımı. Ev sahibi ekipte David West 20 sayı, 6 ribaunt ile takımının en skorer ismi olurken; Marcus Thorton 18 sayı, sakatlıktan dönen Chris Paul 15 sayı-4 ribaunt-13 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Lakers cephesinde ise Kobe Bryant'ın 31 sayı-5 ribaunt-6 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Paul'ün dönmesinden sonra hafif kıpırdanan Hornets, bir süredir dinlenme modunda olan Lakers'ı devirmesi, Katrina Kasırgası ve ekonomik kriz ile sallanan ve hala toparlanamayan New Orleans kenti için moral olur umarım.

Dallas Mavericks - Denver Nuggets

Batı'da ikincilik için savaş veren iki takımının önemli maçında gülen taraf 109-93 ile ev sahibi ekip Dallas Mavericks oldu. Bu farklı galibiyette en büyük pay 34 sayı, 10 ribaunt ve 10 asist ile triple-double yapan Alman forvet Dirk Nowitzki'ye ait. 21 sayı ile oynayan Shawn Marion'ın ve kenardan gelip 15 sayılık katkı yapan JasonTerry'nin de galibiyette katkıları büyük. Denver cephesinde ise kenardan gelen J.R. Smith 27 sayı-4 ribaunt ile takımının en skorer ismi olurken, Nene'nin 14 sayı-8 ribauntluk katkısı mağlubiyeti engelleyemedi. Bu sonuçla Denver ile arasındaki galibiyet farkını 1.5'a yükselten Dallas, Batı ikinciliğini pekiştirdi. Fakat Denver bu mağlubiyet ile Batı üçüncülüğünden, beşinciliğe geriledi. Gerçi Dallas, Utah, Phoenix ve Denver arasında çok fazla galibiyet farkı yok ama Denver özellikle George Karl'ın rahatsızlığından sonra inanılmaz bir form düşüklüğü yaşadıkları kesin.

Utah Jazz - New York Knicks

Milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un takımı Utah, evinde Knicks'i 103-98 mağlup etmeyi başardı. Jazz'da Carlos Boozer 26 sayı, 14 ribaunt ile takımının en etkili ismi oldu. Deron Williams 23 sayı-14 asist ile, temisilcimiz Mehmet Okur 13 sayı-6 ribaunt ile galibiyette önemli pay sahibi oldular. New York cephesinde ise kenardan gelen Al Harrington 26 sayı-17 ribaunt, David Lee ise 16 sayı- 5 ribaunt ile mağlubiyeti engelleyemediler. Playoff yarışının kızıştığı tek bölge olan Batı ikinciliği için önemli bir galibiyet alan Utah, Dallas'ın Denver'ı devirmesi ile Denver'ın 1 maç önüne geçti ve Batı üçüncülüğüne yükseldi. Dallas ile arasında yarım galibiyet fark olan Utah, bence form duruma göre Batı ikinciliği için en büyük aday.
Read more

28 Mart 2010 / ORL: 103 - DEN: 97

Orlando, evinde ağarladığı Denver'ı, genç oyuncuları J.J. Redick ve Ryan Anderson'ın katkılarıyla 103-97 devirmeyi başardı.

Maçın ilk 1.5 dakikası her iki ekip de sayı bulamazken, ilk sayılar Affalo'dan geldi. Bu basketten sonra sakatlanan Vince Carter, soyunma odasına gitti ve bir daha maça çıkmadı. Karşılıklı sayılarla geçen çeyreğin son saniyesinde Anthony'nin üçlüğü ile Denver 24-22 öne geçti. ikinci çeyrek de ilki gibi kısır başladı. Ryan Anderson ve J.J. Redick ile sayılar bulan Orlando'ya; Carmelo, Billups ve Malik Allen ile cevap vermeye çalışan Denver, çeyreğin son saniyesinde Billups'ın iki sayılık basketi ile farkı 1 sayıya indirdi ve ikinci yarıya 52-51 Orlando üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarının hemen başında 12-2'lik bir seri yakalayan Denver bir anda 63-54 öne geçti. Fakat Orlando'dan cevap gecikmedi ve 12-4'lük bir seri ile farkı bir sayıya indirdiler (67-66). Çeyreğin son dakikasında ise Ryan Anderson ile üç sayılık basket bulan Orlando, skoru 77-77 eşitliğe getirdi.

Son çeyrekte Redick ve Anderson'a çare bulamayan Denver, hücumdaki çabaları da yetersiz kalınca maçtan 103-97 mağlup ayrılmak zorunda kaldı.

Magic'de kenardan gelen J.J. Redick 23 sayı, 7 ribaunt ve 8 asist ile en etkili isim olurken, kenardan gelen diğer bir isim Ryan Anderson 19 sayı, 5 ribaunt ile oynadı. Dwight Howard ise 18 sayı-11 ribaunt-5 asist ile double-double yaptı. Denver cephesinde ise Carmelo Anthony 26 sayı-8 ribaunt ile maçın en skorer ismi olurken, Chauncey Billups 18 sayı-5 ribaunt-5 asist ile oynadı.

Denver'da George Karl'ın rahatsızlığı ve Kenyon Martin'in müzmin sakatlığı takımı kötü etkilemeye devam ediyor. Batı'daki ikinciliği Dallas'a devreden Denver, Utah ile de aynı galibiyet yüzdesine geldi. Orlando ise Vince Carter'ın yokluğunda genç isimleri ile maç kazanabileceklerini gördüler. Kafalardaki tek soru ise Carter'ın sakatlığının ne kadar ciddi olduğu...
Read more
0

28 Mart 2010 / OKC: 87 - POR: 92


Portland, Oklahoma City deplasmanında Andre Miller -Brandon Roy ikilisinin etkili oyunlarıyla önemli bir galibiyet aldı. Baştan sona büyük bir mücadeleye sahne olan maç 92-87 sona erdi. Seyir zevki yüksek olan mücadelede her iki takımda dönem dönem seriler yakalayarak arayı açmayı başarsada, maçın son dakikasına 90-87 Trail Blazers üstünlüğü ile girildi.. Bitime 12 saniye kala topu kenardan oyuna sokan Thunder, Kevin Durant ile çok erken bir 3 sayılık atış denedi. Durant bu atışında isabet bulamayınca maç konuk ekibin galibiyeti sonuçlandı. Andre Miller maçı 26 sayı 4 asist ile tamamlarken takımının en etkili ismi oldu. Oklahoma da ise 29 sayı 13 ribaund üreten Durant performansı galibiyete yetmedi.

Son bir iki sezondur ciddi bir yapılanma içinde olan Portland; Brandon Roy, Aldridge gibi genç yıldızlarının yanına Andre Miller ve Marcus Camby gibi bu ligi bilen isimleri ekleyerek play off takımı haline gelmeyi başardı. Henüz Oden'dan faydalanamayan Trail Blazers, önümüzdeki senelerde daha da büyük hedefleri olan bir takım olma yolunda gidiyor.

Bu sezon 44 galibiyet almayı başaran Thunder, gençlerden oluşan kadrosuyla ligin en dinamik ve izlemesi en keyifli takımlarından biri durumunda. Kevin Durant, Russel Westbrook, Jeff Green ve James Harden gibi gelecek vaadeden isimlerle sezona başlayan Oklahoma City, bu ana dek oynadığı bu kumardan karlı çıkmışa benziyor. Bu sezon çok ekstra bir durum yaşanmadıkça playofa kalacak olan bu genç kadro, tecrübesini artırması ve dağılmaması durumunda önümüzdeki sezonlara damga vururlar kanımca. Özellikle Kevin Durant'ın yıldızlıktan süper yıldızlığa doğru yürüdüğü bir dönemde etrafında böyle istekli ve yetenekli isimlerin olması hem Durant adına da hem de Thunder organizasyonu adına çok büyük bir şans.
Read more
0

NBA TV / 29 MART


Oklahoma City Thunder'ın kendi evinde Portland Trail Blazers'ı ağırlayacağı maçı saat 02:00 den itibaren NBA TV ekranlarından izleyebilirsiniz. Bu maç öncesinde Batı'nın 6. sırasında yer alan Thunder ile 8. sırasında yer alan Trail Blazers arasında sadece 1 maçlık galibiyet farkı bulunuyor.
Read more
0

27 MART 2010 / NBA'DE GECENİN DİĞER MAÇLARI


Portland Trail Blazers - New Orleans Hornets

New Orleans Hornets'in kendi evinde Portland'ı ağırladığı karşılaşma 112-101 konuk ekibin üstünlüğe ile sona erdi. Baştan sona Portland üstünlüğe ile geçen maçta, Brandon Roy 28 sayı 7 asist, La Marcus Aldridge 24 sayı 5 ribaund ile oynadı.

Hornets adına ise 10/10 da saha içi isabeti, 2/2 de serbest atış yüzdesi ile oynayan Darren Collison 22 sayı 5 ribaund ile maçın yıldızı oldu. Sakatlıktan sonra tekrar sahalara dönen Chris Paul 7 sayı 10 asistlik bir performans sergiledi. Bu sezon için hedefi kalmayan Hornets'in Chris Paul'un oynamasına izin vermesi de ayrı bir olay bence. Daha tam olarak iyileşmeyen yıldız oyun kurucunun bu şekilde riske edilmesi, playoff iddiasından uzak olan Hornets için çok gereksiz.

New Jersey Nets - Chicago Bulls


Chicago Bulls kendi evinde New jersey Nets'i 106-83 lük net bir skorla yenmeyi başardı. Galibiyetin mimarı 27 sayı 5 asist 4 ribaund ile Jennero Pargo olurken, 22 sayı 13 ribaund ile double double yapan Tai Gibson onun en büyük yardımcısı oldu. Nets adına ise en çok skor üreten oyuncu 16 sayı bulan Terrence Williams oldu.

Chicago bu galibiyetle Doğunun 8. sırasında bulunan Toronto ile arasındaki farkı 1.5 maça indirmeyi başardı. New JerseyNets mi? boşverin gitsin...
Read more
1

27 Mart 2010 / LAL: 109 - HOU: 101


Bir gece önce berbat bir perfomans sergileyerek Oklahoma City e kaybeden Lakers'ın 7 maçlık galibiyet serisi sona ermişti. Maça iki takımda karşılıklı buldukları kolay sayılarla hızlı başladı. Hücumda pota altını iyi kullanan Lakers ilk çeyrekte Paul Gasol ve Lamar Odom un elinden bulduğu sayılarla rakibinin farkı açmasına izin vermezken, savunmada Aaron Brooks ve Luis Scola yı durdurmakta zorlandı ve ilk çeyrek 27-34 Houston üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe takım halinde iyi bir başlangıç yapan Lakers bu çeyrekte inanılmaz bir performans göstererek rakibini 11 sayıda tutmayı başardı ve 35 sayı üretti. Çeyreğin son 5 dakikasında 24-0 lık bir seri yakalayan Lakers, bir gece önce yaşadıkları kabus gecesinin etkilerini üzerlerinden attı. Lakers ta ikinci çeytrekte Fisher ve Bryant etkili bir oyun sergilerken, Houston hücumda hiçbir varlık gösteremedi ve çeyreğe 7 sayı geride başlayan Lakers ilk yarıyı 17 sayı farkla 45-62 önde tamamladı.

İkinci yarıda iki takımda karşılıklı buldukları sayılarla başa başa bir mücadele sergilerken, Lakers ta Paul Gasol öne çıkan isim oldu. Pota altında Gasol u durduramayan Houston da Scola ve Brooks etkili bir oyun sergilediler. Lakers cephesinde, hücum etkinliğini Kobe Bryant üzerinden devam ettiremediğinde de sayı üretebiliyor olmaları sevindirici bir gelişme olarak algılanabilir. Bir gece önce Kobe Bryant hücumda sesiz kaldığında sayı üretebilen başka isimler ön plana çıkmadığı için 33 sayı geriye düştüklerini görmek playoff lar için pek iç açıcı bir görüntü değildi. Lakers bu çeyrekte rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve 20 sayı farkla son çeyreğe 89-69 önde girdi.

Son çeyreğe çok hızlı başlayan Houston da Scola hücumda takımını sırtlayan isim oldu. Houston ard arda bulduğu sayılarla çeyreğe rahat başlayan Lakers ı köşeye sıkıştırdı ama hücumda Gasol ve Odom la bulduğu sayılarla Lakers farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı 109-101 kazanmayı bildi.

Lakers ta alışılmışın dışında hücumda pek top kullanmayan Kobe Bryant takımın bir parçası olarak iyi bir iş çıkarttı. 17 sayı 10 ribaunt ve 9 asistle Bryant ve 13 sayı 13 ribauntla Lamar Odom double double yaparak galibiyete büyük katkı sağladılar. Gecenin yıldızı Paul Gasol ise 30 sayı 8 ribaunt 4 blokluk performansı ile takımının en skorer ismi olurken geceyede damgasını vurdu. Houston cephesinde ise Aaron Brooks 26 sayı 7 asistle oynarken, Luis Scola 28 sayı 10 ribaunt ile double double yapmasına rağmen takımının galip gelmesini sağlayamadı.
Read more
0

27 Mart 2010 / GSW:90 - DAL: 111

Dallas, deplasmanda Golden State'i 21 sayı farkla 111-90 yenerek son on maçındaki dördüncü galibiyetini aldı.

İlk çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken; ufak seriler yakalan Warriors, ilk çeyreği 31-27 önde kapattı. Corey Maggatte bu çeyrekte 17 sayı kaydetti. İkinci çeyrek Baebois'in üstüste attığı üç tane 3 sayılık basket ile başladı. Bu sayılara Nowitzki ve Barea katılınca çeyreğin başında 20-2'lik bir seri yakalayan Dallas, bir anda 51-29 öne geçti. Baebois'i durdurmakta güçlük çeken Golden State, 12-2'lik bir Dalla serisi ile daha karşılaştı ve skor 63-35 oldu. İlk yarı ise 67-41 Dallas üstünlüğü ile geçildi. Bu çeyrekte Beubois 21 sayı bulurken, Golden State takım olarak 14 sayı buldu(!).

İkinci yarıya Curry'nin çabaları ile başlayan Golden State, bu çeyreğin büyük bölümünde iyi savunma yaparak farkı kapamaya çalışsada bunda başarılı olamadılar ve üçüncü çeyrek 91-62 Dallas üstünlüğü ile sonuçlandı. Son çeyrekte rahat olan Dallas, Baebois'in bu çeyrekte bulduğu 11 sayı ile kontrollü bir şekilde oynamaya devam etti ve maçı 111-90 kazandı.

Konuk ekipte Rodrigue Baebois 40 sayı,8 ribaunt ve 3 asist ile maçın en skorer ismi oldu ve kariyer rekorunu kırdı. 9/11 gibi çok yüksek bir yüzdeyle üç sayı atan Fransız oyuncu, 15/22 şut oranı ile oynadı. Shawn Marion 18 sayı-4 ribaunt-5 top çalma ile oynarken, Dirk Nowitzky 13 sayı-10 ribaunt ile double-double yaptı. 0/5 şut yüzdesi ile sayı atamayan Jason Kidd ise 11 asist yaptı. Golden State Warriors'da ise Corey Maggatte 21 sayı-5 ribaunt, Stephen Curry 17 sayı-7 ribaunt-6 asist, Anthony Tolliver ise 10 sayı-21 ribaunt(8 hücum ribaundu) ile mağlubiyeti engelleyemedi.

Dallas Batı 2.liği için değerli bir galibiyet alırken, bu mağlubiyet Golden State için çok da büyük bir sorun olduğunu zannetmiyorum...
Read more
0

27 Mart 2010 / WAS: 87 - UTA: 103


Deplasmanda Washington Wizards'a konuk olan Utah Jazz maçı 103-87 lik skorla kazanarak, son 5 maçındaki 4. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Wizards olsa da, Utah Jazz Mehmet Okur ve Deron Williams'ın etkili oyunuyla dengeyi kurmayı başardı ve ilk çeyreği 23-21 önde kapadı. Karşılıklı basketler ile geçen 2. periyotta, Washington Nick Young ile skorda tutunmayı başarsada savunmada Utah'ı durduramayınca ilk yarı 50-43 konuk ekibin üstünlüğe ile sona erdi.

3. periyotta oyuna ağırlığını koyan Utah'ın All Star forveti Boozer farkın 15 sayıya kadar çıkmasını sağladı ve Jazz son 12 dakikaya 15 sayılık avanvajla girdi. (80-65)

4.çeyrekte de rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Utah, deplasmanda maçı 103-87 kazandı.

Utah'a galibiyeti getiren isimler Carlos Boozer (22 sayı 10 ribaund 6 asist) , Deron Williams (20 sayı 12 asist) ve Mehmet Okur (22 sayı 11 ribaund) olurken, Washington adına maçın en çok skor üreten oyunucusu 20 sayı ile Blatche oldu.

Burda Milli yıldızımız Mehmet Okur'a ayrı bir paragraf açmadan geçemeyeceğim; 2.ciye baba olduğu günden beri sağlıklı çıktığı tüm maçlarda eski günlerine dönüş sinyalleri veren Mehmet, son 4 maçında 19.8 sayı 11.5 ribaund ve 2 blok ortalaması tutturmuş durumda. Bunun yanı sıra bu maçlarda 10/20 gibi yüksek bir yüzdeyle üçlük atan Memo, playoflar yaklaşırken formunun zirvesine ulaşmış gibi görünüyor. Umuyorum geç açıldığı bu sezonda Mehmet Okur bu performansını playofflara taşır ve bizlere ekran başında zevkli dakikalar yaşatır.

Utah ise 3 maçlık deplasman turunu bu galibiyet ile bitirmeyi başardı. Batı Konferansı 2.ci Denver ile arasındaki maç farkı yarım galibiyet'e inmiş durumda, kalan 8 maçının 4'ünü içerde 4'ünü de deplasmanda oynacak olan Utah bu maçlarda elde edeceği galibiyetlerle daha üst sıralara tırmanabilir. Oklahoma City ve Phoenix ile içerde, Los Angeles Lakers ile deplasmanda oynayacağı maçlar, Jazz'ın kaderini belirleyecek gibi duruyor.

Washington ise bu maçla mağlubiyet serisini 15'e çıkardı. Büyük umutlarla başlayan sezon onlar için tam bir kabusa dönmüş durumda.
Read more