RSS
email
0

NBA TV / 28MART


Bu gece Washington Wizards'ın Utah Jazz'ı ağırlayacağı maç 01:00 da NBA TV'den yayınlacak.

NTVSPOR'da ise saat 02:30 dan itibaren Houston Rockets - Los Angeles Lakers maçını naklen izleyebilirsiniz.
Read more
0

26 Mart 2010 / LAL: 75 - OKC: 91


Batı konferansının lideri Lakers ve altıncı sırasında yer alan sezonun flash takımı Oklahoma City mücadelesinde kazanan taraf Oklahoma oldu. Karşılaşmaya mütiş bir başlangıç yapan Oklahoma City'de Russel Westbrook ilk çeyrekte 13 sayı üreterek takımına büyük bir katkı sağladı. Lakers hücumdaki kötü şut ve pas tercihleriyle sayı bulmakta zorlandı ve ilk çeyrek 15-27 Oklahoma üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte Russel Westbrook ve Kevin Durant'ı savunmada durduramayan Lakers'ta Kobe Bryant hücumda 8 top kaybı yapıp 4 sayı üretebilince Oklahoma farkı 19 sayıya kadar çıkarttı ve ilk yarıyı 34-53 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Oklahoma adına benchten gelen Serge Ibaka'nın savunmadaki büyük başarısı Lakers'ı hücumda durdurmak adına büyük rol oynadı.

Üçüncü çeyrekte Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant belkide sezounun en kötü çeyreğini oynadı. Hücumlarda kullandığı toplarda hiç sayı üretemeyen Bryant top kaybı yapmaya da devam etti. Lakers hücumdaki etkisiz oyunuyla üçüncü çeyrekte sadece 13 sayı üretebildi. Durant ve Westbrook hücumdaki etkinliklerini sürdürünce fark açılmaya devam etti. Üçüncü çeyrek Lakers'ın muhtemelen bu sezon oynadığı en kötü çeyrek oldu . Oklahoma farkı 33 sayıya çıkarttı.

Son çeyreğe 33 sayı farkla başlayan Oklahoma rahat bir çeyrek oynadı. Lakers aradaki farkın erimesi için mücadele etti ve farkı 16 sayıya kadar indirebilme başarısını gösterdi. Gazozuna bir son çeyrek oynayan iki takımın mücadelesi 75-91 ile tamamlandı.

Karşılaşmada 26 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle oynayan Kevin Durant maçın en skorer ismi olurken, Russel Westbrook 23 sayı, 6 asist 4 top çalmayla galibiyette büyük rol oynadı. Lakers ın süper starı Kobe Bryan 30 dakkika oynamasına karşılık 11 sayı-6 ribauntla vasat bir performans sergiledi. Lakers ta Lamar Odom 15 sayı-7 ribauntla takımının en skorer ismi oldu.

Bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Lakers'ın bu performansına anlam vermek gerçekten zor. Kobe Bryant'ın hücumdaki etkisiz oyununa karşılık takımdaki diğer skor üretebilecek isimlerinde sesiz kalması sonucu, Lakers'ın aslında ne kadar çok Kobe nin eline baktığının bir gösteresi oldu bizim için. Hücumda sayı bulamazken savunmada da rakibini durduramaması birçok otoritenin gerçekleşeceğini düşündüğü Cleveland-Lakers final eşleşmesinde Cleveland'ın hücum etkinliği göz önünde bulundurulursa savunmada Lakers'ın işi gerçekten zor olacak gibi gözüküyor..
Read more
0

26 Mart 2010 / SAS: 102 - CLE: 97

Spurs süpriz yaparak Tony Parker'sız, Cavs'i evinde 102-97 mağlup etmeyi başardı.

Maç Mcdyess'ın sayıları ile başlarken, Cleveland James ve Hickson ile cevap vermeye çalıştı. Çeyrek sonunda 6-0'lık seri ile 22-18 Spurs öne geçerken, bitime 39.9 Ilgauskas'ın sayıları ile skor 22-20'ye geldi ve ilk çeyrek bu skor ile sonuçlandı. İkinci çeyrek Ginobili'nin 4 sayısı ile başladı. Bu sayılardan sonra Cleveland cephesinde Jamison ve Varejao ile çeyrek boyunca sayılar buldu. Bu çeyrekte Jamison 18 sayı buldu. Spurs cephesinde ise Ginobili 10 sayı il oynadı bu çeyrekte. İkinci yarıya geçilirken skorda 50-45 Cavs üstünlüğü vardı.

İkinci yarının ilk 2 dakikasında iki takım da skor üretmekte güçlük çekti. 3. dakika karşılıklı basketlerle geçilirken, Spurs 11 sayılık bir seri yakaladı ve 60-56 öne geçmeyi başardılar. Cavs bu seriye 6-0 ile cevap verdi ve 62-60 öne geçti. Çekişmeli geçen bu çeyrek 70-69 Cavs üstünlüğü ile sonuçlandı. Son çeyreğe girildiğinde Spurs kovaladı, Cleveland kaçtı ama 5. dakikada Spurs 80-80 eşitliği sağladı. Eşitliği sağladıktan sonra önce geçen Spurs, bitime 3.22 kala 8-0'lık bir seri yakalayarak farkı 9 sayıya çıkardı. Bu dakikadan sonra James maçı çevirmeye çalıştı ama başarılı olamadı ve maç 102-97 San Antonio üstünlüğü ile sonuçlandı.

Konuk ekipte Manu Ginobili 30 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Duncan ve Jefferson 16'şar sayı ile oynarken, George Hill 14 sayı-9ribaunt-6 asistlik katkıda bulundu. Cavs cephesinde Lebron James 27 sayı-5 ribaunt- 10 asist, Antawn Jamison 24 sayı-9 ribaunt-3 top çalma, Hickson ise 20 sayı-8 ribaunt ile oynadı.

Spurs Batı'nın 8. sırasına düşmek üzereyken aldığı bu galibiyet ile rahatladı. Cavs cephesinde ise beklenmeyen bir mağlubiyet geldi eksik San Antonio karşısında ve 8 maçlık serileri bozuldu. Bakalım San Antonio 7. sırada kalabilmek için dayanabilecek mi?
Read more
0

26 Mart 2010 / MIL: 74 - MIA: 87


Doğuda 5. sıra için yarışan iki takımın karşılaştığı mücadelede gülen taraf deplasmanda 87-74 ile Miami Heat oldu.

İlk çeyrekte süper yıldızı Dwayne Wade ile etkili olan Miami, bu periyodu 28-20 önde kapamayı başardı. Milwakuee 2. çeyrekte de oyuna ortak olmayı başaramayınca devre 48-35 Heat üstünlüğü ile sona erdi.

Milwaukee 3. çeyrekte son günlerin başarılı ismi John Salmons ile sayılar bulmayı başarsada, Miami farkı korudu ve son 12 dakikaya 69-55 önde girmeyi başardı. Ev sahibi ekip son çeyrekte de istediği oyunu oynayamayınca maç 87-74 Miami lehine sonuçlandı.

Miami Heat'de Dwayne maçı 30 sayı 7 asist 7 ribaund ile bitirirken, Udonis Haslem 10 sayı 18 ribaund ile double double yaptı.

Bucks adına ise 23 sayı bulan Salmons bu maçta takımının en skorer ismi olmayı başardı. Milli oyuncumuz Ersan İlyasova ise hastalığı sebebiyle bu karşılaşmada yer almadı.

Bu skorla Miami, rakibi ile arasında ki farkı 1 maça indirmeyi başardı. Kalan maçlarında rakiplerine nazaran daha kolay takımlarla oynayacak olan Heat'in 5. sıraya yükselmesi olası gözüküyor.

Milwaukee Bucks ise büyük bir çıkış yaptığı bu sezonun sonunu iyi getirmek zorunda, aksi takdirde play off ilk turunda, Boston-Orlando-Cleveland üçlüsünden biri ile karşılaşmak zorunda kalabilir.
Read more
0

Arenas'ın cezası açıklandı!!

Gilbert Arenas ile Javaris Crittenton arasında soyunma odasında yaşanan silah krizinden sonra, yargılanan ve suçlu bulunan Arenas'ın cezası açıklandı.

Spor salonuna silah sokmak ile suçlanan Gilbert Arenas suçlu bulunmuştu ve ne ceza alacağı merakla bekleniyordu. Bu gece işte o ceza açıklandı. Hakkında 3 ay hapis ve 300 saat kamu hizmeti cezası istenen süper star bu kez ucuz yırtmışa benziyor.

Yargılama sırasında çok üzgün olduğunu ve herkesden özür dilediğini belirten Arenas, "Her gün, uyandığımda bu olayın yaşanmamış olmasını diliyorum." demiş.

Arenas'ın cezası ise; 30 gün ev hapsi, 400 saat kamu hizmeti ve 5000 Dolarlık bir ceza verildi. Ceza belli olduktan sonra, Arenas'ın Washington ve NBA kariyerinin nasıl devam edeceği tartışılmaya başlandı bile. Altı senelik 111 Milyon Dolarlık bir kontratı olan Arenas'ın, kontratı takım tarafından fesh edilebilme ihtimali üzerinde duruluyor.

Mike Miller, takım arkadaşının hapis cezası almadığı için mutlu olduğunu söylerken; Flip Saunders ise, Arenas'ın çok aptalca bir hareket yaptığını ve bundan sonra takım ile birlikte önüne bakabilmesini umduğunu söyledi.

Bakalım Arenas'ın ligdeki akibiyeti ne olacak...
Read more
0

NBA TV / 27 MART


Batı Konferansı'nın lideri Los Angeles Lakers, deplasmanda sezonun flaş ekibi Oklahama City Thunder ile karşılacak. Maç saat 02:00'dden itibaren NBA TV'den naklen yayınlanacak.
Read more
0

25 Mart 2010 / NBA'de gecenin diğer maçları

Portland TrailBlazers - Dallas Mavericks

Dallas'ı evinde ağarlayan Portland, sahadan 101-89 galip ayrılmayı başardı. Ev sahibi ekipte LaMarcus Aldridge 20 sayı, 10 ribaunt ve 5 asistlik performansı ile en etkili isim oldu. Andre Miller 19 sayı-3 ribaunt-10 asist ile double-double yapan diğer bir Portland'lı olurken, Brandon Roy 5/7 ile 16 sayı-7 asist, Marcus Camby ise 17 sayı-11 ribaut ile oynadı. Dallas cephesinde ise Caron Butler 25 sayı ve 9 ribaunt ile maçın en skorer ismi oldu.

George Karl'ın yokluğunda Denver üstüste maçlar kaybederken, Dallas'ın da ona katılarak "Yok abi 2.lik sizi hakkınız önden buyrun." demesi büyük bir nezaket aslında. Ama genç Portland, tecrübeli Spurs'e böyle bir saygı göstermeyecek gibi duruyor. Hatta Thunder'ı bile geçebilirler.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers

Clippers, Houston deplasmanında kazanmayı 99-93 ile başardı. Los Angeles takımında, kenardan gelen Craig Smith 25 sayı, 10 ribaunt ile hem double-double yaptı hem de maçın en skorer ismi oldu. Drew Gooden 17 sayı-14 ribaunt, Baron Davis ise 16 sayı-8 asist ile oynadı. Houston'da ise Trevor Ariza 18 sayı-8ribaunt-8 asist, Aaron Brooks 18 sayı-3 ribaunt-9 asist, Luis Scola ise 16 sayı-14 ribaunt ile oynadılar. Rockets bu maça sakatlıklardan dolayı 8 kişilik kadro ile çıktı onu da hatırlatalım. Zaten iki takımın da playoff şansı bulunmuyordu. Houston güzel bir seri yakalamıştı ama sakatlıklardan dolayı o seriyi devam ettiremediler ne yazık ki. Fakat Scola performansını her geçen gün arttırıyor. Bir daha ki sezon için göz mü kırpıyor ne?
Read more
0

25 Mart 2010 / CHI: 74 - MIA:103


Gecenin ilk maçında Miami Heat deplasmanda Chicago Bulls'u 103-74 lük farklı bir skorla geçti ve play off tablosunda daha üst sıralara çıkabilmek adına önemli bir adım attı.

Maç için seçtiğim resimden de anlaşılabileceği üzere basketbol adına pek fazla heyecan veren bir müsabaka değildi. Sanırım Barkley'in bu hareketi için maçın en keyifli anıydı diyebiliriz. Baştan sona Heat'in ezici üstünlüğüne sahne olan maçta ilk yarı 63-33 sona erdi. 2. yarıda da Chicago Bulls, play off yarışı veren bir takım görüntüsünden çok uzaktı. 3. çeyrekte sadece 16 sayı üretebilen Bulls maçı tam 29 sayı farkla kaybetti.

Dwayne sadece 7 şut kullanma ihtiyacı duyduğu maçı 12 sayı 10 asist ile tamamlarken, uzun zamandır eski All Star günlerini arayan J. O'neal 24 sayı ile oynadı.

27/82 gibi felaket bir şut yüzdesiyle oynayan Bulls'da ise benchten gelen Hakim Warrick 14 sayı ile en skorer isim oldu.

Benim merak ettiğim konu ise son play off un son bileti için mücadele eden Toronto Raptors ve Chicago Bulls'un istikrarsızlık yarışlarının daha ne kadar süreceği... Son 10 maçında, Raptors 3 galibiyet alırken, Bulls sadece 2 maç kazanabilmeyi başardı. İki takım adeta birbirlerine "siz önden buyurun" mesajı veriyor.

Miami için ise işler iyi gibi gözüküyor. Bu maçla beraber galibiyet serisini 3 maça çıkaran Heat'i kalan maçlarında çok da ciddi rakipler beklemiyor. Son 11 maçının 9'unda %50 nin altındaki takımlar ile oynacak olan Miami için, bence kalan en zor maçı Milwakuee Bucks deplasmanı!! Gerisini siz düşünün...
Read more
0

Manu'ya Avrupa'dan teklif var!

İspanya'nın köklü takımlarından Real Madrid, bu sezon San Antonio ile sözleşmesi bitecek olan yıldız oyuncuyu kadroya ekleyebilmek için kesenin ağzını açmış!

Marca Gazetesi'nde yazan habere göre, Madrid ekibi 32 yaşındaki Arjantinli ile çok yakından ilgineniyormuş. NBA'deki 8 sezonunda da Spurs forması giyen Ginobili, ligteki kariyeri boyunca 14.7 sayı, 4.1 ribaunt, 3.6 asist ve 1.5 top çalma istatistikleri ile oynadı.

Ayrıca habere göre Real Madrid Portland Trailblazers forması giten İspanyol basketbolcu Rudy Fernandez ile de ilgileniyormuş...

NBA'e gelmeden önce Euroleague şampiyonu olan Virtus Bologna takımında 2000-2002 yılları arasında Ettore Messina ile çalışan Ginobili, eğer bu teklifi kabul ederse eski koçu ile tekrar çalışma fırsatı bulacak Üst düzey bir savunmacı olarak tanınan oyuncunun kararının ne olacağını sezon sonunda görücez.
Read more
0

24 Mart 2010 / NBA'de gecenin diğer maçları

New Jersey Nets - Sacremento Kings

Sezonun nadir yaşanan olaylarından (Nets'in galip gelmesi) birine tanık olduğumuz maçta, son galibiyetini 6 Mart'ta New York deplasmanında alan Nets, 8 maç aradan sonra tekrar kazandı. Kendi evinde Sacremento Kings'i agırlayan New Jersey maçı 93-79 luk skorla kazanırken, Brook Lopez (26 sayı 13 rib) ve Devin Harris (24 sayı 9 asist) galibiyetin mimarları oldular. Sacremento Kings'de ise Tyreke Evans'ın yokluğunda, Beno Udrih 19 sayılık bir performans sergiledi.

Golden State Warriors - Memphis Grizzles

GSW baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada rakibini 128 -110 mağlup etmeyi başardı. Stephon Curry 30 sayı 11 asistlik performansı ile galibiyetin mimarı olurken, çaylak forvet Reggie Williams 23 sayılık bir katkı sağladı. Grizzles cephesinde ise Rudy Gay'in 25 sayı 10 ribaundluk double double yeterli olmadı.

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers

76ers deplasmanda rakibini 101-86 ile geçerken, gecenin süprizlerinden birine imza attı. Tam 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Philadelphia'da Samuel Dalembert 12 sayı 10 ribaunla double double yapmayı başardı. Milwaukee'de ise 15 sayı üreten veteran guard Stackhouse takımının en skorer ismi oldu.

Milli oyuncumuz Ersan İlyasova'da maçı 6 sayı 11 ribaund ile tamamladı.

Charlotte Bobcats - Minnesota Timberwolves

Bobcats, evinde ağarladığı Wolves'ı 108-95'lik skor ile mağlup edip Playoff yolunda bir adım daha attı ve bir sezonda kazanılan maç sayısında klüp rekorunu geliştirmeye devam etti. Stephen Jackson 37 sayı, 5 ribaunt, 3 asist ve 2 top çalma ile maçın en skorer ismi oldu. Gerarld Wallace 23 sayı-4 ribaunt-4 asist ile oynarken, Raymand Felton 16 sayı-8 asist ile oynadı. Minnesota tarafında ise Al Jefferson 21 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets

Thunder, Rockets engelini kendi seyircisi önünde 122-104 geçmeyi başardı. Kevin Durant 25 sayı-4 ribaunt-3 asist-2 blok ile takımını sırtlayan isim olurken; James Harden 23, Jeff Green ise 19 sayılık katkı yaptı. Houston cephesinde Luis Scola 25 sayı-6 ribaunt, Trevor Ariza ise 20 sayı ile malubiyeti engelleyemediler.

Washington Wizards - Indiana Pacers

Dün gece evinde galip gelen diğer bir takım da Indiana oldu. Yaralı rakibini 99-82 mağlup eden Pacers'da Danny Granger 31 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Altı oyuncunun çift haneli skorlar ürettiği Indiana'da Josh McRoberts 14 sayı-12 ribaunt, Troy Murphy ise 12 sayı-19 ribaunt ile double-double'a imza attılar. Washington cephesinde ise Andray Blatche 21, James Singelton ise 19 sayı kaydetti.
Read more
0

24 Mart 2010 / DEN: 99 - BOS: 113


Doğu ve batı konferansının üçüncülerini karşılaştıran mücadele yüksek tempoda oynandı. Son iki maçını kaybederek Boston karşısına çıkan Denver da koç George Karl ın eksikliği hissedilmeye başlandı gibi görünüyor. İlk çeyrekte karşılıklı buldukları sayılarla iki takımda birbirine karşı üsütünlük sağlayabilmeyi başaramazken Carmelo Anthony ve Paul Pierce buldukları sayılarla takımlarını ayakta tutmayı başardı. Carmelo 11 sayı üretirken, 14 sayı üreten Pierce takımını kendi eşleşmesindeki gibi 3 sayı öne çıkardı ve ilk çeyrek 30-27 Boston üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte J.R Smith ve Kevin Garnet ile 10 ar sayı bulan iki takımda Boston bench ten gelen Finley ve Nate Robinson dan ekstra sayılar buldu ve farkın açılmasını sağladı. Çeyrek sonunda 7-0 lık bir seri yakalayan Boston ikinci yarıya 61-51 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Boston hücumda takım olarak etkin olabilirken, Denver da dizginleri Anthony ele aldı. Bu çeyrekte takım olarak 8 asist üreten Boston savunamada da Denver ı durdurmayı başardı. 10-0 lık bir seri yakalayan Boston, hücumda Anthony dışında varlık gösteremeyen Denver karşısında 7 sayılık farkla 3. çeyreği tamamladı. Carmelo Anthony bu çeyrekte 14 sayı üretti.

Son çeyreğin başında Denver Carmelo Anthony ile hücumda kullandığı şutlarıdan eli boş dönünce 6-0 lık bir seri yakalayan Boston farkı 17 ye kadar çıkardı ve rahat bir son çeyrek oynadı. Rajon Rondo maç boyunca mükemmel bir oyun sergileyerek triple double la maçın en etkili isimlerinden biri oldu. Mücadeleyi Boston 113-99 kazanarak Denver hanesine bir mağlubiyet daha ekledi.

Karşılaşmayı 32 sayı 5 ribant 5 asist ile tamamlayan Carmelo Anthony maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımına galibiyeti getiremedi. Boston Celtics bu maçtaki performansı ile göz doldururken 5 oyuncusu çift haneli sayılara ulaştı. Rajon Rondo 11 sayı 10 ribaunt ve 15 asistlik performansı ile triple double, Kevin Garnet ise 20 sayı 10 ribant ile double double yapmayı başardı. Paul Pierce ise 27 sayı 7 ribantlık performansı ile takımının en skorer ismi oldu. Denver da JR Smith 21 sayı üretirken, Chauncey Billups 12 sayı 7 ribant 6 asistle oynadı.

Bu maçıda kaybeden Denver ın arkasından gelen Utah ile arasındaki fark kapandı. İki takımda hala konferanslarında 3. sırada yer almasına rağmen her ikisininde arkalarından gelen takımlarla galibiyet sayıları eşitlendi.
Read more
0

24 Mart 2010 / SAS: 83 - LAL: 92

Gecenin en önemli maçlarından birinde Lakers, Spurs'ü deplasmanda 92-83 mağlıp etmeyi başardı.

Maç karşılıklı sayılarla başlarken ilk üç dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Çeyreğin bitimine 6.17 kala Spurs Ginobili ve Hill ile 14-2'lik bir seri yakaladı skor 23-14'e geldi. Çeyreğin sonunda bu seriye cevap veren Los Angeles, farkı 3 sayıya indirdi ve ilk çeyrek 25-22 San Antonio üstünlüğü ile geçildi. İlk çeyrekte George Hill 14 sayı bulurken, Odom 10 sayı ile oynadı. İkinci çeyreğe San Antonio'nun 10-3'lük serisi ile başladı ve fark birden 10 sayıya çıktı (35-25). 7. dakika 40-30 geçilirken Lakers 9-0'lık bir seri ile farkı bire indirdi ve skor 40-39'a geldi. Çeyrek sonunda Spurs biraz kıpırdandı ve ilk yarıyı 7 sayı farkla 48-41 önde kapattılar. Üçüncü çeyrek ise karşılıklı sayılarla geçti. Çeyrek sonunda Odom'un sayıya çevirdiği iki serbest atış sayesinde Lakers farkı 5 sayıya indirdi ve son çeyreğe geçilirken skor 71-66 idi.

Son çeyrek Spurs'ün 7-0'lık serisi ile başladı. Bu seriden sonra Lakers 16-3 gibi müthiş bir seri yakalayarak bir anda 77-73 öne geçti. Bu seri üstüne 10-3'lük bir seri daha yakalayan Lakers farkı iyice açtı ve skor 87-76'ya geldi. Bu dakikadan sonra San Antonio'nun çabaları yeterli olmadı ve maç 92-83 Lakers üstünlüğü ile sonuçlandı.

Konuk ekipte süper yıldız Kobe Bryant 24 sayı,4 ribaunt ve 6 asist ile takımının en skorer ismi olurken, Lamar Odom 19 sayı-13 ribaunt ile double-double yaptı. Ron Artest ise 16 sayı,8 ribaunt, 3 asist ve 5 top çalma ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. Tony Parker'ın yokluğunu uzun süredir hisseden Spurs'de ise Manu Ginobili 24 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, George Hill 21 sayılık katkı yaptı.

Lakers Batı'daki liderliğini sürdürüyor. San Antonio ise Tony Parker'ı beklemekten vazgeçmezse Playoff dışında kalma riski çok düşük ama 8. sıraya düşüp ilk turda Lakers ile karşılaşma durumunda kalabilir. Zira Portland ile aralarında yarım maçlık bir fark kaldı.
Read more
0

24 Mart 2010 / NOH:92 - CLE: 105

Doğu Konferansı'nda ve ligde en yüksek yüzdeye sahip olan Cavs, deplasmanda Hornets'i 105-92 mağlup etti.

Maça hızlı başlyan taraf New Orleans oldu. David West'in serbest atışları ve Okafor'un tipi ile sayılar bulan Hornets'e, cevap James, Williams ve Hickson'dan geldi. Çeyreğin ortasında skorda 10-8 Hornets üstünlüğü varken, Cavs 12-2'lik bir seri yakalayarak skoru 20-12'ye taşıdı. Geri kalan süre karşılıklı sayılarla geçildi ve Cavs ilk çeyreği 26-21 önde geçti. İlk çeyreğe Lebron 12 sayı sığdırmayı başardı. İkinci yarıya Cavs Delonte West ile üstüste 7 sayı bulurken, Hornets West'e Songaila ve Thorton ile cevap verdi. Çeyreğin geri kalan kısmı karşılıklı sayılar ile geçti ve ilk yarı 52-48 Cavs üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci çeyrekte Delonte West 13 sayı bularak yıldızlaştı. İkinci yarıya Cavs'in 9-4'lük serisi ile başlandı. Hornets bu seriye 5-0 ile cevap vermekte gecikmedi, ama bu sefer de 13-2'lik Clevelans serisini durduramadı. Skor bir anda 72-59'a geldi. Çeyreğin geri kalan kısmında farkı biraz daha arttıran Cavs, üçüncü çeyreği de 87-71 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekde Lebron'u durdurmakta zorlanan Hornets, hücumdaki çabaları da yeterli olmayınca maçı 105-92 kaybetmekten kurtulamadı. Son çeyrekte 13 sayı bulan Lebron'un bundaki payı fazlaydı.

Cleveland'da 38 sayı, 6 ribaunt ve 9 asist ile maçın en skorer ismi Lebron James oldu. Hickson 20 sayı-9 ribaunt, kenardan gelen David West 15 sayı, Antawn Jamison ise 11 sayı-11 ribaunt ile oynadılar. Hornets cephesinde ise Marcus Thorton 20 sayı-4 ribaunt-5 asist ile en etkili isim olurken, kenardan gelen Collison 17 sayı-4 ribaunt-7 asist, David West 16 sayı-7 ribaunt-6 asist ile oynadı.

Cleveland üstüste sekizinci (rakamla 8) maçını kazanırken, Hornets'de ChrisPaul'ün dönüşü de takımı ateşlemeye yetmemiş gibi gözüküyor.
Read more
0

24 Mart 2010 / ATL: 86 - ORL: 84


Doğunun iki iddialı ekibinin karşılaştığı maçta gülen taraf, yıldız oyuncusu Josh Smith'in son saniye basket ile 86-84 kazanan Atlanta Hawks oldu.

İlk çeyreğe Jameer Nelson ve Matt Barnes'ın etkili oyunu ile başlayan Orlando, 12'ye kadar çıkardığı farkı koruyamamasına rağmen 2. periyoda 22-16 önde girdi.

2. periyotta savunmadaki direncini artıran Atlanta, hücumda Jamal Crawford ve Maurice Evans ile etkili oldu ve geride girdiği çeyreği 46-42 lik sonuçla önde bitirmeyi başardı.

3. çeyrekte ise All Star guardları Joe Johnson ve Mike Bibby ile skor üreten Hawks rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi. (68-62)

Atlanta son periyotta farkı 11 sayıya kadar çıkarmasına rağmen (78-67), Orlando'nun 10-0 lık serisine engel olamadı. Ve son 2 dakikaya 78-77 lik skorla girildi. Son saniyeleri büyük bir heyecana sahne olan maçta Magic, Vince Carter'ın bitime 9 saniye kala attığı basket ile eşitliği sağlasada, Josh Smith'in "beat buzzer"ına engel olamadı. Ve maç 86-84 Atlanta üstünlüğü ile sona erdi.

6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Atlanta cephesinde en çok göze batan isim, 17 sayı 8 asist ve 6 ribaund ile oynayan Joe Johnson olurken, All Star pivot Al Horford 12 sayı 11 ribaund ile double double yapmayı başardı.

Orlando cephesinde ise 19 sayı 24 ribaund üreten Dwight Howard ve 20 sayı 8 asistlik bir performans sergileyen Jameer Nelson dikkat çeken isimlerdi.

Bu galibiyet ile Atlanta Hawks matematiksel olarak play off ları garantilemeyi başarırken, Orlando 3 maç sonra ilk defa kaybetti.
Read more
0

24 Mart 2010 / TOR: 87 - UTA: 113


İki Türk oyuncunun karşılaştığı gecede gülen taraf Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz oldu. Resimde de görüldüğü üzere sezon başından beri savunmada rakiplerini bakışları ile potadan uzak tutmaya çalışan Toronto Raptors, rakibine 113-87 lik farklı bir skorla mağlup oldu.

Deron Williams'ın asistleri ile maça hızlı bir giriş yapan Utah 10-2 lik bir seri ile başladığı ilk çeyreği 33-17 önde bitirmeyi başardı. 2. çeyrekte Antonie Wright ve Chris Bosch ile sayılar bulan Toronto, savunmadaki vasat performansını devam ettirince ilk yarı 61-43 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Maça olduğu gibi 3.çeyreğe de Deron Williams'ın asistleri ile başlayan Utah Jazz kontrolün rakibine geçmesine izin vermedi ve son 12 dakikaya 87-67 üstünlükle girdi.

Son periyoda 20 sayı geride başlayan Toronto Raptors, farkı kapatmak ve maçı çevirmek adına hiçbir şey yapamayınca kendi evinde rakibine 113-87 lik skorla mağlup olmaktan kurtulamadı ve play off yarışında büyük bir yara aldı.

Utah Jazz'da 7 oyuncu(ilk beşin hepsi) çift haneli sayılara ulaşırken, 18 sayı 16 asist 4 top çalma ile double double yapan Deron Williams ve 18 sayı 11 ribaund üreten Carlos Boozer öne çıkan isimler oldular. Milli oyuncumuz Mehmet Okur ise maçı 16 sayı 8 ribaund ve 3 blokla tamamlayarak son zamanlardaki iyi performansını devam ettirdi.

Chris Bosch 20 sayı 8 ribaund üretirken, kötü bir maç çıkaran Toronto Raptors takımındaki tek göze batan oyuncu oldu. Diğer milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu ise sadece 19 dakika süre alabildiği maçta 4 sayı 2 ribaund ile vasattan bile kötü bir performans sergiledi.

Utah Jazz bu sonuçla galibiyet sayısını 47'ye çıkarırken, Batı Konferansında üst sıralara tırmanmak adına önemli bir adım attı.

Toronto cephesinde ise işler pek de iyi gitmiyor. Son zamanlardaki istikrarsız oyununa devam eden Raptors 35 galibiyette kalırken, rakibi Chicago Bulls'un (33-37) nefesini ensesinde hissetmeye başladı. Böyle devam ettikleri sürece kalan 12 maçta ecel terleri dökeceklerini söylemek yanlış olmaz herhalde...
Read more
0

George Karl sezon sonuna kadar yok !



Geçen ay kendisine gırtlak kanseri teşhişi konan George Karl, normal sezonun sonuna kadar takımının başında sahaya çıkamayacak gibi duruyor.

Geçen pazar öğlen vakitlerinde fenalaşıp hastaneye gitmek zorunda kalan Karl'ın 6 haftalık bir kemoterapi tedavisi göreceği belirtiliyor. Denver Nuggets yetkilileri ise; George Karl'ın takımın başında kalmaya devam edeceğini belirtirken, ne zaman döneceği hakkında kesin bir açıklama yapmadılar.

George Karl'ın yokluğunda asistan koç Adrian Dantley yönetiminde 8 maça çıkan Nuggets, bu maçların 5'ini kazanırken, 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

Biz de kendisine acil şifalar diliyor ve onu tekrar takımının başında izleceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz.
Read more
0

Hido vs. Memo

Bu gece saat 01.00'da oynanacak maçta Toronto Raptors, Utah Jazz'i konuk edecek. Yani başka bir değişle Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu'na misafir olacak olacak. Playoff mücadelesi kızışmışken çok güzel geçeceğe benzeyen bu maç NTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Doğu Konferansında 4. sırada bulunan Atlanta Hawks'ın kendi evinde Orlando Magic'i ağırlayacağı maç ise 01:00 den itibaren NBA TV ekranlarında olacak.
Read more
0

Ilgauskas' return!

Takasın son günü Antawn Jamison karşılığında Wizards'a gönderilen, ama Washington'ın serbest bıraktığı Litvanyalı tecrübeli pivot Zydrunas Ilgauskas nam-ı diğer Big Z, NBA kariyerine başladığı ve gönülden bağlı olduğu Clevelans Cavaliers formasına geri döndü. Takastan kısa bir süre sonra Shaq'ın sakatlanması ile pota altında sıkıntı yaşayacağı düşünülen Cavs, bu takviye ile biraz olsun rahatlamış olacak.

Bu sezon Cavs forması altında 53 maça çıkan 34 yaşındaki pivot, 7.5 sayı ve 5.3 ribaunt ortalamaları tutturmuştu. 1996 yılında Cavs tarafından 1. tur 20. sıradan seçilen oyuncu, lige geldiğinden beri hiç takım değiştirmedi ve 14 senedir Cleveland forması giyiyor. Spor hayatı boyunca büyük sakatlıklar geçiren oyuncu bakalım Cavs'e nasıl bir katkı yapacak.
Read more
0

23 Mart 2010 / NBA'de gecenin diğer maçları

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers

Dallas, evinde ağarladığı Clippers'ı 10 sayı farkla 106-96 mağlup etmeyi başardı. Kazanan ekipte, Jason Kidd 26 sayı, 6 ribaunt ve 12 asistle double-double yaparken maçın da en skorer ismi oldu. Alman yıldız Nowitzky 18 sayı ile oynarken, takasın son günü Wahington'dan gelen Brendan Haywood 12 sayı-10 ribaunt ile double-double yaptı. Los Angeles ekibinde ise Drew Gooden 26 sayı-20 ribauntluk müthiş oyunu galibiyet için yeterli olmazken, Chris Kaman 22 sayı-9 ribaunt, Baron Davis ise 11 sayı-6 ribaunt-13 asistlik katkı yaptı. Batı'nın 3. sırasında bulunan Dallas, bu galibiyet ile üstlerinde bulunan Denver ile arasındaki maç farkını kapamış oldu.

Detroit Pistons - Indiana Pacers

Pacers, deplasmanda Detroit'i 98-83 mağlup etti. Indiana cephesinde Danny Granger 32 sayı,6 ribaunt,4 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Brandon Rush 20 sayı ile oynarken, Troy Murphy 10 sayı-12 ribaunt-3 asist-3 top çalma ile double-double yaptı. Detroit ekibinde ise, Tayshaun Prince 14 sayı-9 ribaunt ile takımının en skorer ismi oldu.

Washington Wizards - Charlotte Bobcats

Wİzards, evinde ağarladığı Bobcats'e yenilmekten kurtulamadı. Konuk ekipte ilk beş oyuncularının hepsi çift haneli skorlar üretirken Gerard Wallace 17 sayı-19 ribaunt ile double-double yaptı ve maçın en skorer ikilisinden biri oldu. Boris Diaw 17 sayı, Stephon Jackson ise 16 sayı-7 ribaunt ile oynadı. Ev sahibi takımda ise Mike Miller 15 sayı, JaVale McGee 14 sayı-12 ribaunt ile oynadılar. Bobcats Playoff'lara hızlı bir şekilde gitmekte.
Read more
0

23 Mart 2010 / NYK: 109 - DEN: 104

New York, kendi evinde ağırladığı Denver'ı 5 sayı farkla 109-104 yenerek, rakibine Playoff'lar yaklaşırken ağır bir yara verdi.

Maç Nene ve Anythony'nin sayıları ile başladı. Denver 12-0'lık bir seri yakaladı. Bu ikiliye Billups da katıldı. Ancak Knicks'de Walker, T-mac ve Lee bu üçlüye cevap vermeye çalıştı. Çeyrek sonunda New York, Al Harrington'ın serbest atışaları ile 27-26 öne geçmeyi başardı. İkinci Çeyrek Rodriguez'in sayıları ile başlarken, New York Harrington ardarda ile 9 sayı buldu. Denver'da ise Carmelo, Billups ve Allen bu sayılara cevap vermeye çalıştı. Al Harrington'ın 14 sayı bulduğu bu çeyrekte, Denver 53-49 önde geçti. İkinci yarı Graham'ın bulduğu iki sayılık basketle başlarken, bu sayıdan sonra Knicks, 12-2'lik bir seri yakaladı ve 61-59 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin bitimine 2.23 dakika kala, Gallinari ve Harrington'ın arka arkada bulduğu üçlük baskerlerle 11-0'lık bir seri yakalayan Knicks, son çeyreğe 83-74 önce geçti. Gallinari dördüncü çeyrekte 17 sayı üretti.

Son çeyrek Smith ve Anthony'nin bulduğu dört sayı ile başladı. Bu çeyrek genellikle karşılıklı sayılar ile geçti ve iki takım da uzun seriler yakalayamadı. Denver'ın çabaları yetersiz kaldı ve Knicks maçı 109-104 galibiyetle tamamladı.

New York'da genç İtalyan forvet Danilo Gallinari 28 sayı ve 5 ribaunt ile takımının en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Al Harrington 23 sayı,9 ribaunt ve 2 top çalma katkı yaptı. Toney Douglas 16 sayı-7 asist, T-Mac 15 sayı ve David Lee 12 sayı, 16 ribaunt (6 hücum ribauntu) ve 3 asist ile double-double yaptı. Denver cephesinde ise Carmelo Anthony 36 sayı ve 5 ribaunt ile maçın en skorer ismi olurken, Billups 25 sayı-6 asist ile oynadı.

New York gelecek sezon için iyi bir çizgide gözükürken, Denver hazırdan yemeğe devam ediyor. Bu maçtaki yenilgileri ile birlikte Dallas ile aynı galibiyet yüzdesine geldiler. Bakalım Batı'daki bu ikincilik yarışında kim galip gelecek.
Read more
0

Nets Wade'i istiyor!

Sezon sonunda serbest kalacak olan Miami Heat'in yıldız guardı Dwayne Wade'i kadrosuna katmak isteyen Nets yetkilileri, araya hatırlı kişiler sokarak bu transferi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bu sezon oynadığı 70 maçta sadece 7 galibiyet almayı başarabilen New Jersey Nets'in hissederlarlarından Jay-Z, gelecek sezon Wade'i takıma kazandırabilmek adına kulis çalışmalarına başladı. Miami Herold gazetesinde yayınlanan bu haberde, ünlü rapçinin Alicia Keys ile düet yaptığı "Empire State of Mind" şarkısında da Wade'in isminin geçtiğine dikkat çekildi.

Bu gelişmeler karşısında onur duyduğunu belirten Wade, New Jersey Nets'e açık kapı bırakırken, “Yaz döneminde karar vermeden önce birçok insanla konuşacağım. Jay-Z bunlardan birisi olur mu, bunu zaman gösterecek” diye konuştu.

kaynak: www.ntvspor.net
Read more
0

NBA TV / 24 MART


Doğuda play off mücadelesi veren Charlotte Bobcats, deplasmanda Washington Wizards'a konuk olacak.

Charlotte Bobcats - Washington Wizards 01:00
Read more
0

22 MART 2010 / NBA'DE GECENİN DİĞER MAÇLARI

Philedelphia 76ers - Orlando Magic

Doğunun 2 numarası Orlando Magic deplasmanda play off iddiası olmayan 76ers'ı 109-93 lük skorla geçmeyi başardı. Orlando'nun süper yıldızı Dwight Howard 23 sayı 15 ribaund ile double double yaparken, Lewis 24 sayı üretti. 76ers cephesinde ise 23 er sayı kaydeden Elton Brand ve Andre Iguodala'nın performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Chicago Bulls - Houston Rockets

Doğuda 8. sırayı alabilmek için mücadele veren Bulls evinde oynadığı maçta Houston Rockets'ı 98-88 mağlup etti. 27 sayı 8 asist 7 ribaund ile etkieyici bir performans sergileyen Derrick Rose maçın yıldızı olurken, Luis Scola'nın 22 sayı 10 asistlik double double'ı Houston'a yetmedi.

New Jersey Nets - Miami Heat

New Jersey Netse, Miami Heat'i evinde ağırladığı maçta ilk yarıyı önde kapamasına rağmen mağlup olmaktan kurtulamadı. Maçın yıldızı 27 sayı 12 asist ile double double yapan Dwayne Wade olurken, J. O'neal 25 sayı 8 ribaund üretmeyi başardı.

New Jersey bu sonuçla Nba tarihinin en az galibiyet alan takımı olma yolunda ne kadar emin adımlarla yürüdüğünü bizlere göstermeyi başardı!!!

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies

Memphis, deplasmanda Kings'i 17 sayı farkla 102-85 yenmeyi başardı. Kazanan tarafta ilk beş oyuncularının hepsi çift haneli skorlar üretirken, Zach Randolph 25 sayı, 12 ribaunt ve 3 asist ile maçın en skorer ismi oldu. O.J. Mayo 20 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ve 4 top çalma ile oynarken, Rudy Gay ise 17 sayı, 7 ribaunt, 3 asistlik katkı yaptı. Kings'de ise Karl Landry 23 sayı-5 ribaunt katkı yaparken, Beno Udrih 18 sayı-7 ribaunt-10 asist ile double-double'a imza attı.

Golden State Warriors - Phoenix Suns
Gecenin en yüksek skorlı maçında Suns, deplasmanda Warriors'u 133-131 mağlup etme başarısını gösterdi. Suns'ta Amare Stoudemire 37 sayı, 8 ribaunt ve 2 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Diğer yandan Jason Richardson 34 sayı-6 ribaunt-4 asist-2 top çalma ile oynarken, Steve Nash 12 sayı-7 ribaunt-12 asist ile double-double yaptı. Golden State takımında ise altı oyuncu çift haneli skorlar üretirken, Monta Ellis 30 sayı-4 ribaunt-6 asist, Reggie Willams 29 sayı-6 ribaunt, Anthony Tolliver ise 25 sayı-12 ribaunt ile oynadılar.

New Orleans Hornets - Dallas Mavericks

Chris Paul'ün formasına kavuştuğu maçta Hornets, evinde Dallas'ı 115-99 devirmeyi başardı. New Orleans'da Marcus Thorton 28 sayı ile maçın en skorer ismi olurken; David West 25 sayı-6 ribaunt-10 asist ve Mo Peterson 20 sayı-5 ribaunt ile katkı yaptılar. Uzun bir aradan sonra forma giyen Chris Paul ise 11 sayı ve 3 asist ile oynadı. Dallas cephesinde ise en skorer isim kenardan gelip 24 sayı bulan Jason Terry oldu. Novitzky 16 sayı, 5 ribaunt ve 3 asist ile oynarken, Shawn Marion 14 sayı, 8 ribaunt ve 4 asist ile yenilgiyi engelleyemedi.
Read more
1

22 Mart 2010 / BOS: 97 - UTH: 110


Karşılaşmanın hemen başında Mehmet Okur ve Carlos Boozer ın ikişer foul alarak oyundan çıkmak zorunda kalmaları Utah’ın hem hücumda hemde savunmada pota altındaki etkinliğini zayıflattı. İlk çeyreğin son üç dakikasında oyuna dahil olan Glen Davis kısa süre içerisinde pota altı hakimiyetini Boston’un lehine çevirdi ve 9 sayı birden üreterek ilk yarıya damgasını vurdu. Hücumda pota altını kullanamayan Utah ı Daron Williams 8 sayı üreterek oyunda tutmaya çalıştı ve ilk çeyrek 21-26 Boston üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte uzunlarının faul problemi devam eden Utah'ta Carlos Boozer 3. faulünü alarak yerini NBA'deki ikinci sezonunu geçiren Yunan oyuncu Kosta Koufos'a bıraktı. Koufos savunmada ve hücumda oyuna ağırlığını koyamayınca Glen Davis pota altındaki etkinliğini sürdürdü. Koufos da foul problemine girince oyuna iki faullü Mehmet Okur girdi. Bu hamleye karşılık olarak Doc Rivers oyuna kenarda oturan Paul Pierce-Kevin Garnett ikilisini alarak boyalı alandan kolay sayılar bulmayı amaçlarken, Rajon Rondo'nun savunmada Daron Williams'la karşı karşıya geldiği iki pozisyonda hakemlerin faul çalması sonucu sinirlerinin gerilmesiyle hücumda topları acemice harcaması sonucu, Doc Rivers'ın planları suya düştü. Pota altındaki zaafına ve hücumda denediği 3'lük atışlardan hiç sonuç alamamasına rağmen Boston ilk yarıyı 5 sayı farkla önde tamamlamayı başardı ve ilk yarı 49-54 Boston üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü periyoda uzunlarıyla dönen Utah Jazz'da Mehmet Okur arka arkaya bulduğu isabetli üç sayılık atışlarla takımını skor açısından önde tutmayı başardı. Savunmadaki etkili oyunuyla da dikkat çeken Mehmet, takımını ateşleyen isim oldu. Üçüncü çeyrekte 11 sayı üreten Mehmet Okur , 10 ribaunta ulaşarak double-double yapmayı garantiledi. Boston hücumda Rondo ve Wallace la yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince 5 sayı geride başladığı çeyreği Utah Jazz 9 sayı farkla 73-82 önde kapattı.

Son çeyrekte de Boston'ı hücumlarında hataya zorlayan Utah, hücumda Boozer ve Miles ikilisinin elinden bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermedi. Paul Pierce- Kevin Garnett ikilisinden beklediği verimi alamayan Boston, Utah’a deplasmanda 97-110 mağlup oldu.

Karşılaşmayı 23 sayı üreten Miles en skorer isim olarak tamamlarken, Utah Jazz da 22 sayı-11 asistle Deron Williams ve 14 sayı-15 ribauntla Mehmet Okur double-double yaparken, Carlos Boozer da 19 sayı 9 ribauntla tamamladı. Boston da 30 dakika süre alan Paul Pierce maçı 11 sayı 6 ribauntla tamamlarken, Ray Allen 15 sayıyla takımının en skorer ismi olabildi.

Gecenin en çekişmeli mücadelelerinden birine sahne olan karşılaşmanın sonucunda Utah Jazz bir üst sırasında bulunan Dallas Mavericks'le arasındaki farkı yarım maçlık farka indirirken, Boston Celtics in 5 maçlık galibiyet serisinide sonlandırdı ve Boston'ın doğu konferansında Atlanta ile aralarındaki farkın tamamen kapanmasına sebep oldu.
Read more
0

22 Mart 2010 / MIL: 95 - ATL: 98

Bir diğer temsilcimiz olan Ersan İlyasova'nın takımı Bucks ise evinde Atlanta Hawks'ı konuk etti.

Maça Mike Bibby ve Josh Smith'in sayıları ile başlayan Hawks, skoru 7-0'a getirdi. Delfino ve Bogut ile cevap veren Milwaukee farkı 1 sayıya indirdi. Çeyrek sonunda Stackhouse ve Ersan'ın sayılarıyla 23-20 Bucks üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek Zaza'nın sayıları ile başladı. Çeyreğin ortalarında Crawford ve Evans ile sayılar bulan Hawks farkı 35-28 ile 7 sayıya çıkarttı. Çeyrek sonuna doğru farkı biraz daha açan Hawks ilk yarıyı 54-45 önde bitirdi.

İkinci yarıda Joe Johnson ve Crawford ile sayılar bulan Atlanta'ya, Bucks Delfino, Bogut ve Salmons ile cevap verince üçüncü çeyrek dengeli geçti ve 74-67 Atlanta üstünlüğü ile geçildi. Son çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, John Salmons üstüste bulduğu 9 sayı ile bir anda takımını 89-86 öne geçirdi. Mola alan Atlanta Hawks, moladan sonra Josh Smih ile 5 sayı buldu ve farkı 1 sayıya indirdi. Çeyreğin sonunda John Salmons'a bir türlü çare bulamayan Hawks, maçtan 98-95 yenik ayrıldı.

Bucks'ta John Salmons, 15'i son çeyrekte olmak üzere toplam 32 sayı attı ve maçın en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Luke Ridnour 7/9 (3/3 üç sayı isabeti) ile yüksek bir şut yüzdesi ile 18 sayı,4 ribaunt ve 8 asist ile oynadı. Carlos Delfino ise 23 sayı,9 ribaunt, 5 asist ve 2 top çalma ile galibiyette önemli pay saahibi oldu. Temsilcimiz Ersan İlyasova ise 3 sayı,4 ribaunt ile etkisiz gözüktü. Atlanta cephesinde ise Joe Johnson 27 sayı, 6 ribaunt, 3 asist ile takımının en etkili ismiydi. Kenardan gelen Jamal Crawford ise 21 sayı, 3 asist ve 2 top çalma ile oynadı. Al Horford ise 12 sayı, 12 ribaunt ve 4 asist ile malubiyeti engelleyemedi.

Doğu Konferansı'nda 4. ve 5. sıradaki takımları karşı karşıya getiren maçta gülen taraf Bucks olurken, aradaki maç farkı 5.5'a düştü.
Read more
0

22 Mart 2010 / MIN: 100 - TOR: 106

Hidayet'in takımı Raptors, dün gece kazanmayı başardı. Deplasmanda Timberwolves'ı 6 sayı farkla malup eden Toronto, Playoff'a biraz daha yaklaştı.

Maç Chris Bosh'un 2 sayısı ile başladı. Bu sayıdan sonra Minnesota 8-2 lik bir sei ile 10-4 öne geçti. Çeyrek sonlarına doğru Weems ve Bargniani ile sayılar bulan Toronto, aradaki farkı kapadı ve ilk çeyrek 22-21 Timberwolves üstünlüğü ilde geçildi. İkinci çeyrek Ellington'ın serbest atışları ile başladı. Jefferson ile 2 sayı daha bulan Minnesota farkı 5'e çıkardı. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci periyot, 46-45 Toronto üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarı Bosh'un arka arkaya bulduğu 5 sayı ile başladı. Daha sonra Derozan ile 4 sayı daha bulan Toronto farkı bir anda 7 sayıya taşıdı ve Minnesota timeout aldı. Timeout'tan sonra Chris Bosh, Hidayet Türkoğlu, Bargnani ve periyot sonuna doğru ise Jared Jack ile sayılar bulan Toronto, çeyrek sonunda farkı 10 sayıya çıkardı ve ilk çeyrek 78-68 önde bitirdi.

Son çeyrekte ise Bosh, Hido ve Weems'in sayılarıyla maçı bırakmayan Toronto, sahadan 106-100'lük skorla galip ayrılmasını bildi.

Raptors'da Chris Bosh 21 sayı ve 10 ribaunt ile double-double yaptı ve takımının en skorer ismi oldu. Andrea Bargnani 19 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalma ile katkı yaparken, Milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu 10 sayı, 4 ribaunt ve 6 asist ile oynadı. Minnesota cephesinde ise Al Jefferson 22 sayı ile maçın en skoreri olurken, aldığı 7 ribaunt ile malubiyeti engelleyemedi. Kenardan gelen Wayne Ellington ise 17 sayılık katkı yaptı.

Toronto adım adım Playoff'lara giderken, Minnesota ise Batı'nın dibine batmaya devam ediyor.
Read more
0

22 Mart 2010 / OKC: 96 - SAS: 99


Batı Konferansı'nın iki iddialı ekibinin karşılaştığı maçta San Antonio Spurs deplasmanda, Oklahoma City Thunder'ı 99-96 lık skorla geçmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Oklahoma City, süper yıldızı Kevin Durant'in ürettiği 15 sayı sayesinde 2. periyoda 9 farkla önde girmeyi başardı. (34-25) Thunder 2. çeyrekte farkı bir ara farkı 14 sayıya kadar çıkarmayı başarsada, Roger Mason ile arka arkaya üçlükler bulan San Antonio Spurs farkı 3 sayıya kadar indirdi ve ilk devre 59-56 lık Oklahoma City üstünlüğe ile sonuçlandı.

3. çeyreğe hızlı başlayan Spurs Duncan'ın basketi ile periyodun bitimine 8 dakika kala 67-65 öne geçmeyi başarırken, son periyoda da 5 sayılık avantajla girdi. (81-76) Büyük çekişme içinde geçen 4. periyotta Kevin Durant ile sayılar bulan Oklahoma City skora dengeyi getirmeyi başarsada önemli hücumlardan eli boş dönünce ve maç 99-96 lık Spurs üstünlüğü ile sona erdi.

Manu Ginobili maçın son dakikasında kullandığı 4 serbest atışta da hata yapmazken, maçı 21 sayı 5 ribaund 5 asist ile tamamladı. Galibiyetin diğer bir mimarı ise 27 sayı üreten çaylak guard George Hill oldu.

Thunder cephesinde ise 45 sayı 8 ribaund ile maçın yıldızı olan Kevin Durant'ın bu muhteşem performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonuçla Spurs galibiyet sayısını 42 ye çıkartarak Thunder'ı yakaladı ve Batı konferansında 6. sıraya yükseldi.
Read more
0

NBA TV / 23 MART


Milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un sakatlığından sonra oynayıp oynamayacğı kesinleşmeyen maçta Utah, Celtics'i konuk edecek.

Utah Jazz - Boston Celtics 03:00
Read more
1

"THE MAILMAN ALWAYS DELIVERS"

Bir çoğumuz onu Jordan'a karşı şampiyonluk mücadelesi verdiği yıllardan hatırlıyoruz. Stockton'un verdiği pasları adrese teslim etmesi sebebiyle The Mailman (postacı) lakabını alan Karl Malone'un şüphesiz en büyük şanssızlığı NBA'in efsane oyuncusu Michael Jordan ile aynı şeyi hedeflemekti; şampiyonluk yüzüğü...

1985 yılında Utah Jazz tarafından 13. sırada draft edildiği zaman, onu es geçen 12 takım, Nba tarihinin en iyi power forvetlerinden birini kaçırdığının farkında değildi.

İlk sezonunda 14.9 sayı, 8.9 ribaund ortalamaları yakalayan Malone, ligde 2. yılını geçiren oyun kurucu John Stockton ile birlikte başarılı bir sezon geçirdi.

Malone'un çaylak sezonundan sonra, ondaki potansiyeli gören Jazz yetkilileri takımın yıldız forveti Adrian Dantley'i Detroit Pistons'a gönderdi ve Malone-Stockton ikilisinin etrafında yeni bir yapılanmaya gitti. Böylece "Stockton to Malone" olarak adlandırabileceğimiz yeni bir çağ başlamış oldu.


88 sezonunda Stockton'un liderliğinde oluşan Jazz hücumlarının bir numarlı opsiyonu haline gelen Malone, ilk kez All Star seçilme başarısını gösterdi. Aynı sezon 27.1 sayı ortalaması yakalayarak Nba'in en iyi beşine seçildi.

Bir sonraki sene sayı ortalamasını 29.1 e çıkartan The Mailman, bu kategoride Jordan'ın ardından 2. sırada yer alırken maç başına 10.7 ribaund ortalaması yakalamayı başardı. Aynı sezon All Star maçında 28 sayı, 9 ribaund, 3 asistlik performans sergileyerek maçın en değerli oyuncusu seçildi. Utah Jazz sezonu 51-31 lik bir dereceyle bitirmesine karşın, play off ilk turunda Golden State Warriors'a 3-2 elenmekten kurtulamadı.

Jerry Sloan'ın pick and roll hücumunu mükemmel oynayan Stockton-Malone ikilisi, Utah'ı Nba'in saygı duyulan ekiplerinden biri haline getirdi.

1996 yılına kadar performansını sürekli artıran Malone 1994 ve 1996 yıllarında takımını Batı Konferansı finallerine çıkarmayı başardı. Fakat Utah Jazz, 94 te şampiyon Houston Rockets'a, 96 ise Gary Payton'lı Supersonics'e elenmekten kurtulamadı.


97 sezonunda 27.4 sayı ortalaması ile oynayarak Utah Jazz'ın sezonu 64-18 lik bir dereceyle bitirmesinde büyük rol sahibi oldu. Bu performansı ile normal sezon MVP ödülünü kazanan Malone kariyerinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. İlk iki turda Clippers ve Lakers'ı eleyen Jazz, Batı finalinde Houston Rockets ile karşılaştı. Hakeem Olujuwon, Charles Barkley ve Clyde Drexler gibi yıldızlara sahip olan Houston'u 6 maç sonunda eleyen Utah finallerde Michael Jordan'lı Bulls'un rakibi oldu. Final serisine deplasmanda oynadığı ilk iki maçı kaybederek başlayan Jazz, kendi evinde Malone'un (3. maç 37, 4. maç 28 sayı) etkileyici perfomanslarıyla seriyi eşitlemeyi başarsada, Chicago'da oynanan maçlardan galibiyet çıkaramadı ve rakibine 4-2 mağlup oldu.

Bir sonraki sezonda da kaldığı yerden devam eden Jazz, 62 galibiyet almayı başararak sezonu Nba lideri olarak tamamladı. Maç başına 27 sayı ortalaması tutturan Karl Malone, MVP oylamasında Michael Jordan'ın ardından 2. sırayı aldı. Playoff'larda Rockets, Spurs ve Lakers'ı eleyerek finale çıkan Jazz'ın rakibi yine Chigaco Bulls oldu. Bu sefer seriye ev sahibi avantajıyla çıkan Jazz ilk maçı kazansada, seriyi hatıralarımızdan asla silinmeyecek olan Michael Jordan'ın " The Last Shoot" u yüzünden 4-2 kaybetti.


99 yılında lokavt sebebiyle 50 maç oynanan kısa sezonda Utah Jazz 37-13 lük bir derece elde ederken, Karl Malone kariyerinde ikinci kez MVP ödülünü kazanmayı başardı. Fakat Playoff ikinci turunda Portland'a elenen Utah için geç başlayan sezon erken kapandı. Daha sonraki birkaç yılda düşüşe geçen Jazz ve Malone kayda değer bir başarı yakalayamadı.


2003 sezonun sonunda takımıyla sözleşmesi sonra eren Karl Malone, kariyerinin son demlerinde bir şampiyonluk yüzüğü kazanabilmek adına ligin en iddialı takımı Los Angeles Lakers'a katıldı. Fakat final serisinde Lakers'ı 4-1 ile geçen Detroit Pistons, Postacı'nın şampiyonluk sevinci yaşamasına izin vermedi.

2005 yılında emeklilğini açıklayan Karl Malone'u kadrosuna katmak isteyen Spurs yöneticileri onu basketbola dönmeyi ikna edemeyince, Malone'un 1985 yılında başlayan Nba kariyeri noktalandı.

Karl Malone'un kariyerinden bazı notlar;

  • 1997 ve 1999 yıllarında NBA'de en değerli oyuncu seçildi.
  • 11 kez NBA'in en iyi beşine, 2 kez en iyi ikinci beşine bir kez en iyi üçüncü beşine seçildi.
  • 3 kez NBA'in en iyi savunma beşine, 1 kez de en iyi ikinci savunma beşine seçildi.
  • 1996 yılında aktif kariyeri devam ederken tüm NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusundan biri seçildi.
  • 1992 ve 1996 yıllarında "Rüya Takım" ile iki kez olimpiyat altın madalyası kazadı.
  • 14 defa All-Star kadrosuna alındı. 1989 ve 1993 yıllarında All-Star'da MVP seçildi.
  • Tüm zamanlarda en çok savunma ribauntu alan oyucudur. Ayrıca Kareem Abdul-Jabbar'dan sonra tüm zamanların en çok sayı atan 2. oyuncusudur.
  • Kariyerinde çıktığı 1476 maçta, 25 sayı, 10.1 ribaund ortalaması ile oynamıştır.
  • Utah kariyeri boyuncu giydiği 32 numaralı forma 23 mart 2006 da Jazz tarafından emekliye ayrılmıştır. Ayrıca aynı tarihte bronz bir heykeli John Stockton'ın heykelinin hemen yanında Energy Solutions Arena'nın güney girişinde yerini almıştır.


Read more
0

21 Mart 2010 / CLE: 104 - DET: 79


Cavs, kendi evinde oynadığı maçta Pistons'ı 25 sayı farkla 104-79 yenmeyi başardı.

İlk çeyrekte Lebron, Mo Williams ve Jamison ile etkili olan Cavs'e; Maxiell ve Hamilton ile cevap vermeye çalışan Detroit bunda pek başarılı olamadı ve ilk çeyrek 28-20 Cleveland üstünlüğü ile geçti. İkinci çeyreğe Varejao'nun smacı ile başlandı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla geçilirken, ikinci yarıya 53-41'lik Cavs üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyrek Maxiell'ın sayıları ile başlarken, Cavs bu sayılara Hickson, Parker ve Mo Williams ile karşılık verdi. Maxiell'ın çabaları bu üçlüye cevap vermeye yetmeyince fark büyüdü ve üçüncü çeyrek 81-59 Cleveland üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son periyoda rahat başlayan Cavs, pota altında Varejao ve Powe ile sayılar bularak başladı. Bu basketlere Summers ve Villanueva ile cevap vermeye çalışan Pistons, bunda başarılı olamadı ve Cavs maçı 104-79 kazandı.

Cavs'de 6 isim çift haneli sayılara ulaşırken, Leon Powe 16 sayı-7 ribaunt ile takımının en skorer ismi oldu. Lebron 15 sayı, 3 ribaunt ve 7 asist ile oynarken, Mo Williams 15 sayı, 4 ribaunt ve 3 asist ile katkı yaptı. Detroit cephesinde ise Jason Maxiell 16 sayı-9 ribaunt ve Charlie Villanueva 11 sayı-5 ribaunt ile yaptıkları katkılar galibiyet için yeterli olmadı.

Cavs yoluna devam ediyor, Detroit ise bu sezon başında oynadığı Ben Gordon - Charlie Villanueva kumarının tutmadığını bir kez daha anlıyor. Pistons'ın eski günlerini özlüyoruz...
Read more
0

21 Mart 2010 / SAC: 102 - LAC: 89


Batı Konferansı'nın alt sıralarında birbirini takip eden iki takımın mücadelesinde, Beno Udrih ve Carl Landry nin etkili oyunuyla fırtına gibi başlayan Sacramento Kings, Clippers2ın hücumda topu iyi kullanamaması sonucu ilk çeyreği 13 sayı farkla 32-19 önde tamamladı. İlk çeyrekte Eric Gordon la etkili olmaya çalışan Clippers karşısında Kings hücumda kolay sayılar buldu. İkinci çeyreğe daha istekli başlayan Clippers Baron Davis ile bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalışsa da Udrih'in ilk yarıdaki 16 sayı-4 asistlik performansıyla ilk yarıyı 9 sayı farkla 56-47 geride tamamladı.

Üçüncü çeyreğe kaldığı yerden devam eden Kings, Clippers'ta Eric Gordon ve Rasual Butler'ın hücumda kullandığı toplardan eli boş dönünce farkın kapanmasına izin vermedi. İlk yarıdaki etkili performansı devam eden Beno Udrih 3. çeyrekte 18 sayı ve 10 asiste ulaşarak double double yaptı. Kings te Carl Landry nin de skora katkı sağlamasıyla Clippers karşısında farkı 12 sayıya çıkardı ve 4. çeyreğe 81-69 önde girdi.

4. çeyreğe etkili başlayan Clippers ard arda Craig Smith ve Steve Blake ile iki üçlük birden bularak farkı 6 ya indirip maça ortak olmaya çalışsa da Kings farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve baştan sona önde götürdüğü karlşılaşmayı 102-89 kazandı.

Kings in bu kolay galibiyetinde en büyük pay 20 sayı, 17 asistle double double yapan Beno Udrih'e ait iken, son takasla soluğu Kings'te alan Carl Landry de yeni takımına uyum sağlamış bir görüntü sergileyerek maçı 24 sayı, 6 ribauntla tamamlayarak maçın en skorer ismi oldu. Clippers'ta ise Eric Gordon 23 sayı,4 asist 4 reboundla tamamladı.

Bu galibiyetle batı konferansında play-off lara katılma şansı bulunmayan iki takımından Kings ile bir üst sırada bulunan rakibi Clippers arasında iki galibiyet fark kaldı.
Read more
0

21 Mart 2010 / IND: 121- OKC: 101


Doğu da play off iddiası kalmayan Indiana Pacers, sezonun flaş takımı Oklahoma City Thunder'ı 121-101 skorla geçerek rahat bir galibiyet aldı.

Maçın ilk çeyreğini Earl Watson ve Danny Granger'ın skorer oyunu sayesinde 32-25 önde kapatan Pacers, 2. çeyreğin başında Roy Hibbert'ın arka arkaya buldğu sayılarla farkı 11 e kadar çıkarmayı başardı. Periydoun kalan bölümünde Troy Murphy'den de katkı alan Indiana soyunma odasına 59-58 lik üstünlükte girdi.

3. çeyrekte etkili oyununu sürdüren Pacers farkı artırdı ve son çeyreğe 19 sayılık bir avantajla girdi. (93-74)

Oklahoma City, bitse de gitsek tadında oynanan son periyotta da farkı kapamayı başaramayınca maç 121-120 Indiana Pacers üstünlüğü ile sona erdi.

32 sayı 7 ribaund ile maçın yıldızı Danny Granger olurken, ligde 2. yılını geçiren genç pivot Roy Hibbert 20 sayı 8 ribaund, veteran Troy Murphy ise 22 sayı 13 ribaund ile Indiana'nın diğer etkili isimleri oldular.

Thunder adına maçın en skorer oyuncusu 20 sayı üreten Jeff Green oldu, Kevin Durat ise 4/16 saha içi isabeti ile oynadığı maçta sadece 16 sayı üretebildi.

Oklahoma City Thunder bu mağlubiyetle Phoenix Suns'ın yarım galibiyet arkasına düşerken, San Antonio Spurs ve Portland Trail Blazers'ın nefesini ensesinde hissetmeye başladı.
Read more
0

21 Mart 2010 / NYK: 112 - HOU: 116

Gecenin erken oynanan maçlarından ilkinde Houston deplasmanda Knicks'i 4 sayı farkla 116-112 yenmeyi başardı.

İlk çeyreğe Gallinari hızlı bir giriş yaptı ve 3. dakikada 7-2 Knicks skor üstünlüğünü ele aldı. Gallinari'ye T-Mac ve Lee de eşlik edince ilk çeyrek 32-17 New York üstünlüğü ile geçildi. İlk çeyrekte Gallinari 10, Lee 8 ve T-Mac 7 sayı buldu. Houston'da ise Kevin Martin 7 sayı buldu. İkinci çeyrek karşılıklı serbest atışlarla başladı. İkinci çeyreğin sonlarına doğru Houston maça asılmaya başladı. Lowry, Budinger ve Ariza ile sayılar bulan Rockets, 2. çeyreğin bitimine 1.33 kala 60-60 beraberliği yakaladı. Son dakikalarda Douglas ve Gallinari ile sayılar bulan Knicks ilk yarıyı 64-62 önce kapattı.

İkinci yarının başında Houston 10-3'lük bir seri yakalayıp 72-67 öne geçti. Bu seriye cevap gecikmedi ve bu sefer de Knicks 11-2'lik bir seri ile 78-74 öne geçti. Bu seriden sonra çeyrek karşılıklı sayılarla geçildi ve Knicks dördünce çeyreğe 94-92 önde girdi. dördüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Maçın bitimine 3.34 kala Gallinari'nin serbest atıştan bulduğu sayı ile 110-107'lik skor ile Knicks öndeydi. Bu sayıdan sonra Aaron Brooks ve Kevin Martin ile ard arda sayılar bulan Rockets 9-0'lık bir seri yakaladı ve maçın bitimine 5 saniye kala 116-110 öne geçmeyi başardı. Son saniyelerde Walker ile 2 sayı bulan New York için bu yeterli olmadı ve maç 116-112 Houston galibiyeti ile sonuçlandı.

Konuk ekipte Kevin Martin 28 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Trevor Ariza 12 sayı, 7 ribaunt ve 6 asist ile oynarken; kenardan gelen Kyle Lowry 18 sayı-3 ribaunt-5 asist, Chase Budinger 18 sayı-5 ribaunt ile oynadı. New York cephesinde ise David Lee 27 sayı-20 ribaunt-6 asistlik performansı ile takımının en etkili ismiydi. Ayrıca Danilo Gallinari ve Toney Douglas'ın buldukları 26'şar sayı malubiyeti engelleyemedi.

Houston bu skorla Playoff sınırına biraz daha yaklaştı ama daha çok fırın ekmek yemeleri gerekiyor. New York ise bu yaz için serbest kalacak oyuncuların peşine düşmüştür çoktan. T-Mac gibi bir sönmüş yıldızı yeniden canlandırmaya çalışacaklar gelecek sezon için. Ayrıca pota altında David Lee gibi bir genç yıldızları var. Bakalım New York yazın transfer pazarını nasıl karıştırıcak. Bekleyip göreceğiz.
Read more
0

NBA TV / 22 MART


Bu gece NBA TV'de tek maç yayınlacak;

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 02:00
Read more
0

20 Mart 2010 / NBA'de oynanan gecenin diğer maçları

Phidelphia 76ers: 84 - Chicago Bulls : 98

Gecenin gazozuna oynanan maçında Bulls, Phidelphia deplasmanında 21 sayı farkla galip gelmesini bildi. Bulls'ta en etkili isim 23 sayı, 4 ribaunt ve 5 asist ile Derrick Rose oldu. Kirk Hinrich 17 sayı, 11 asist ile double-double yaparken 3 de top çaldı. Brad Miller ise 16 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistle etkili olan diğer bir oyuncuydu. 76ers cephesinde ise kenardan gelen Maresse Speights 17 sayı ve 11 ribaunt ile double-double yaptı. Ayrıca çaylak oyun kurucu Jrue Holiday 10 sayı, 10 ribaunt ve 3 asist ile yaptığı double-double malubiyeti engelleyemedi.

Memphis Grizzlies: 123 - Golden State Warriors: 107

Gecenin en yüksek skorlu maçında galip gelen takım 123-107 ile ev sahibi Memphis oldu. Grizzlies'de en etkili isim 25 sayı, 6 ribaunt ve 3 asist ile oynayan Rudy Gay oldu. Zach Randolph 20 sayı, 13 ribaunt ile double-double yaparken, O.J. Mayo ise 21 sayılık katkıda bulundu. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Warriors'da ise Monta Ellis 28 sayı, Corey Maggate 20 sayı ile oynadı. Eski Galatasaray Cafe Crown oyuncusu Anthony Tolliver ise 12 sayı-11 ribaunt ile double-double yaptı.

Miami Heat: 77 - Charlotte Bobcats: 72

Miami'de oynanan maçta ev sahibi Heat rakibini 5 sayı farkla 77-72 devirmeyi başardı. Düşük bir skorla biten maçta Miami cephesinde en skorer isim Quentin Richardson oldu. Q-Rich 18 sayı ve 5 ribaunt ile oynadı. Michale Beasley 16 sayı, 6 ribaunt 2 asist ve süper yıldız Dwayne Wade 14 sayı, 5 ribaunt, 9 asist ve 5 blok ile oynadı. Konuk ekip Bobcats'te ise Stephen Jackson 4/21 gibi kötü bir oranla 18 sayı, 5 ribaunt, Gerard Wallace ise 15 sayı-8 ribaunt ile oynadı.

Utah Jazz: 106 - New Orleans Hornets: 86

Milli basketbolcumuz Mehmet Okur'dan yoksun sahaya çıkan Utah maçı 20 sayı farkla kazanmasını bildi. Jazz'de en etkili isim kenardan gelip 22 sayı ve 13 ribaunt ile double-double yapan Paul Millsap oldu. Cj Miles 19 sayı, Deron Willams ise 17 sayı ve 11 asist ile galibiyette önemli bir pay sahibi oldular. New Orleans'da ise kenardan gelen Thorton 22 sayı ile takımın en skorer ismiydi. Darren Collison 19 sayı,6 ribaunt, 4 asist ile mücadele ederken Emeka Okafor 14 sayı-10 ribaunt ile double-double yaptı.
Read more
0

20 Mart 2010 / DAL: 93 - BOS: 102


Altı gündür maç yapmamış Dallas Mavericks, bir gece önce Houston deplasmanında olan Boston Celtics karşısında maça bir adım önde başlıyor görünse de, Boston ilk periyottaki oyunuyla Dallas kadar diri olduğunu bizlere gösterdi. Maça iki takımda karşılıklı buldukları foul atışlarını değerlendirerek başladı. ilk periyotta Boston Celtics Rajon Rondo ve Paul Pierce ile bulduğu sayılarla bir akşam önce kaldığı yerden devam ederken, Shawn Marion un 10 sayılık katkısıyla Mavericks farkın açılmasına izin vermedi ve ilk periyodu boston 30-24 önde kapattı.

İlk yarıda Boston'da Pierce, Dallas'ta Marion ve benchten gelen Jason Terry çift haneli sayılara ulaşan oyuncular oldular. Dallas'ın süper starı Dirk Nowitzki 8 sayı, 3 ribaundluk katkı sağlarken, Boston da Paul Pierce 12 sayı 2 ribaund ve 2 asist üretti.

3. periyoda top kayıplarıyla başlayan Dallas Mavericks eşleşmelerde yaşadığı sıkıntıları çözemeyen bir görüntü ortaya koydu. Boston ise hızlı başladığı çeyrekte arka arkaya üçlük isabetleri bularak, çeyreğin hemen başında farkı 9 sayıya kadar çıkardı(61-52). Nowitzki-Garnett eşleşmesinde, Garnett hücumda bulduğu fırsatları iyi değerlendirip savunmada da Nowitzki'yi durdurmayı başardı. Geri kalan bölümde başarılı bir savunma sergileyen Dallas, rakibine üç dakikada sadece 3 sayı şansı tanırken , hücumlardan da boş dönmedi ve durumu 65-61 e getirdi. Kevin Garnett yerine oyuna giren Rasheed Wallace savunmada Garnett'in başarısını gösteremeyince Dallas Nowitzki ile arka arkaya sayılar bularak 67-68 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son bölümü Nowitzki ve Pierce ın karşılıklı basketleriyle geçilirken 3. periyot 73-72 Boston üstünlüğüyle tamamlandı.

Çekişmeli başlayan son çeyreğe Boston maça başladığı beşi benchte oturtarak başladı. Nate Robinson'un çeyrek başında yaptığı kritik top kayıplarının dönüşünde Dallas Nowitziki ile ard arda sayılar buldu ve geride başladığı çeyrekte 4 sayı farkla öne geçmeyi başardı(75-79). Dallas farkı açmaya devam ederken, benchten gelen Ray Allen ard arda iki üçlükle Boston'ın imdadına yetişti ve skoru 82-84 e taşıdı. İlerleyen bölümde Rajan Rondo'nun defansta ve hücumda etkili bir performans sergilemesi Celtics' i 92-88 öne geçirdi. Maçın son bölümüne başa baş bir skorla girilmesine rağmen Paul Pierce'ın hücumda bulduğu 3 sayı ardından savunmada çaldığı topun fast break sayısına dönüşmesiyle son 1 dakikaya boston 6 sayı farkla önde girmeyi başardı(99-93). Arka arkaya iki hücumda da 3 sayı denemelerinde başarı elde edemeyen Mavericks maçı kendi evinde 102-93 kaybetmekten kurtulamadı ve bu sonuçla Celtics 4 maçlık galibiyet serisini 5 e çıkarmış oldu.

Paul Pierce 29 sayı 5 asist 3 ribaundla tamamlayarak maçın en skorer ismi olurken , Boston Celtics'te 3 oyuncu 20 sayı barajını aştı. Ray Allen 21 sayı ile barajı aşarken, Rajon Rondo 20 sayı 10 rebound 5 asistlik performansı ile double double yaptı.

Dallas Mavericks'te ise Dirk Nowitzki maçı 28 sayı 5 rebound 2 asistle tamamladı. Shawn Marion'un 16 Jason Terry'nin 18 sayılık katkısı Mavericks in kazanmasına yeterli olmadı..

Bu galibiyet ile Boston Doğu Konferansı'nda 3. lük için çekiştiği Atlanta'nın yarım maç önüne geçerken, Dallas 46 galibiyette kaldı.


( Bu yazıda büyük emeği geçen çiceği burnunda yazarımız monochrome'ye teşekkürler.)
Read more
0

20 Mart 2010 / DEN: 97 - MIL: 102

Diğer bir milli oyuncumuz olan Ersan İlyasova da Hido gibi dün gecenin kazananlarındandı. Bucks zorlu Denver deplasmanından 5 sayı farkla 102-97 galip ayrılmayı başardı.

İlk çeyrek karşılıklı basketlerle geçilirken, çeyrek 31-27 Denver üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu çeyrekte Billups 11 sayı bulurken, Carmelo ise 10 sayı attı. ikinci çeyrek Ridnour'un üç sayılık basketi ile başladı. İlk yarının bitimine 7.34 kala Ersan'ın 2 sayılık basketi ile skor 37-37'de eşitlendi. Bu çeyrekte temsilcimiz Ersan İlyasova 11 sayılık katkı yaptı. İlk yarı sonunda skor 54-53 Denver üstünlüğünü gösteriyordu.

İkinci yarı Carmelo Anthony'nin bulduğu 4 sayı ile başladı. Bu çeyrekte bir ara Bucks 10-2 lik bir seri yakaladı ve üçüncü çeyreğin bitimine 4.28 kala 71-63 öne geçmeyi başardı. Çeyrek sonuna doğru toparlanan Denver skoru eşitledi ve son çeyreğe geçilirken skor 76-76 oldu. 4. çeyrek ise karşılıklı sayılarla başladı. Maçın skorunu serbest atış yüzdeleri berliledi. Yüzdesini daha yüksek tutan Bucks maçtan 105-97 galip ayrılmayı bildi.

Bucks'ta 26 sayı, 3 ribaunt ve 4 asist ile oynayan John Salmons takımının en skorer oyuncusu oldu. Carlos Delfino 21 sayı, 7 ribauntluk katkı yaparken, Ersan 14 sayı ve 10 ribaunt ile double-double yaptı. Denver cephesinde ise Carmelo 29 sayı-7 ribaunt, Billups 29 sayı-4 ribaunt-3 asistlik performansları galibiyet için yeterli olmadı.

Şu anda Doğu'da 5. sırada bulunan Bucks bu galibiyet ile yerini perçinledi. Denver ise hala Batı'da 2. sırada ama arkalarından gelen Dallas'ın nefesini enselerinde hissetmeye başladılar. Dikkatli olmaları lazım.
Read more
0

20 Mart 2010 / NJN: 90 - TOR: 100

Doğu Konferası'ndan iki takımın mücadelesinde gülen taraf milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun takımı Toronto Raptors oldu.

Maça Raptors'ın 5-0'lık serisi ile başlandı. Nets bu seriden sonra dengeyi kurmaya çalıştı ve bunda başarılı oldu. İlk çeyrek 29-29 berabere sonuçlandı. İlk çeyrekte Bosh 9 sayı bulurken, temsilcimiz Hidayet 8 sayı kaydetti. İkinici çeyreğe bu sefer Nets 5-0'lık serş ile başladı. Çeyreğin 3.10'uncu dakikasında skor 34-34 oldu. Çeyrek karşılıklı basktelerle geçilirken, ilk yarı da 51-48 Nets üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci yarıya hızlı giren New Jersey, farkı bir anda 7 sayıya çıkardı ve skor 55-48 oldu. Bu dakikadan sonra oyunu Chris Bosh ağırlığını koydu ve bu çeyrekte 15 sayı bularak çeyrek sonunda farkı 10 sayıya taşıdı. Son çeyreğe geçilirken skor 80-70'e taşındı.

Son çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi. Uzun süreli seriler yakalayamadı her iki takım da ve maç 100-90 Toronto galibiyeti ile sonuçlandı.

Toronto'da maçın yıldızı 36 sayı ve 8 ribaunt ile oynayan Chris Bosh oldu. Diğer etkili isimler ise 13 sayı, 7 ribaunt ve 4 asist ile oynayan temsilcimiz Hido ve kenardan gelip 15 sayı, 8 ribaunt 4 asistlik katkı veren Jared Jack oldu. Nets cephesinde ise; Devin Harris 22 sayı, 6 ribaunt, 7 asist ile oynarken Brooke Lopez'in 18 sayı, 13 ribaunt ve 5 asist ile yaptığı double-double yeterli galibiyet için yeterli olmadı.

Toronto bu galibiyeti ile Playoff'lara kalma şansını arttırdı. Nets ise galibiyet alamama rekorunu kıracak gibi gözüküyor.
Read more