RSS
email

18 Mart 2010 / DEN: 93 - NOH: 80


Gecenin diğer maçında ise Nuggets, evinde konuk ettiği Hornets'i 13 sayı farkla 93-80 mağlup etmeyi başardı.

İlk periyot karşılıklı baskerlerle başlarken, periyot sonuna doğru JR. Smith'in katkısıyla Denver farkı 10 sayıya taşıdı (27-17). Nuggets ikinci çeyreğe de hızlı başladı ve parkedeki tüm oyuncularından katkı aldı. Hornets'te ise Thorton ve Songaila'nın çabaları vardı fakat bu çabalar yeterli olmadı ve Denver ilk yarıyı 62-37 önde kapadı. İkinci yarıya Hornets daha iyi savunma yaparak başladı ve farkı yavaş yavaş eritmeye başladılar. Pota altından Okafor, Songaila ve West ile sayılar bulan Hornets'e karşılık cevap Nene ve Billups'tan geldi. 3. çeyrek 77-61 sonuçlandı. 4. çeyrekte ise iki takım da oyunu rolantiye aldı ve maç 93-80 Denver üstünlüğü ile bitti.

Nuggets'ta Carmelo Anthony 26 sayı,18 ribaunt ve 4 asist ile oynarken kariyer ribaunt rekorunu egale etti. Nene 20 sayı, 6 ribaunt,5 asist ve 5 top çalma katkı yaptı. Billups 2/12 gibi çok kötü bir yüzde ile 10 sayı, 8 asistte kaldı. Kenardan gelen JR. Smith ise 17 sayılık katkıda bulundu.

Hornets cephesinde ise, Deron Collison 15 sayı, 6 asist; Marcus Thorton ise 15 sayılık katkı yaptı. David West 14 sayı, 6 ribaunt ile oynarken; Emeka Okafor 11 sayı, 10 ribaunt ile yaptığı double-double malubiyeti engelleyemedi.

Denver geçen sezonu çok iyi bitirmişti. Bu sezon da kaldıkları yerden devam ediyorlar. Şu anda Batı'da Lakers'ın ardından ikinci durumda bulunan Denver, benim Batı Finali için en büyük favorim. Komplike bir takım ve iyi bir savunma sistemleri var. George Karl'ın da takımın başında tekrar maçlara çıkmaya başlaması motivasyon için çok önemli. Diğer yandan Hornets cephesinde bu sezon bitmiş gibi gözüküyor. Çok büyük bir süpriz olmazsa Playoff'lara kalamayacaklar. Bunun en büyük sebebi de süper yıldızları Chris Paul'ün bu sezon yaşadığı sakatlık problemleri. Şu ana kadar sadece 38 maçta forma giyebildi Paul bu sezon. Lidersiz oynamaya alışkın olmayan Hornets, önümüzdeki sezonun hesaplarını yapmaya başlamışlardır umarım.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder