RSS
email

20 Mart 2010 / DAL: 93 - BOS: 102


Altı gündür maç yapmamış Dallas Mavericks, bir gece önce Houston deplasmanında olan Boston Celtics karşısında maça bir adım önde başlıyor görünse de, Boston ilk periyottaki oyunuyla Dallas kadar diri olduğunu bizlere gösterdi. Maça iki takımda karşılıklı buldukları foul atışlarını değerlendirerek başladı. ilk periyotta Boston Celtics Rajon Rondo ve Paul Pierce ile bulduğu sayılarla bir akşam önce kaldığı yerden devam ederken, Shawn Marion un 10 sayılık katkısıyla Mavericks farkın açılmasına izin vermedi ve ilk periyodu boston 30-24 önde kapattı.

İlk yarıda Boston'da Pierce, Dallas'ta Marion ve benchten gelen Jason Terry çift haneli sayılara ulaşan oyuncular oldular. Dallas'ın süper starı Dirk Nowitzki 8 sayı, 3 ribaundluk katkı sağlarken, Boston da Paul Pierce 12 sayı 2 ribaund ve 2 asist üretti.

3. periyoda top kayıplarıyla başlayan Dallas Mavericks eşleşmelerde yaşadığı sıkıntıları çözemeyen bir görüntü ortaya koydu. Boston ise hızlı başladığı çeyrekte arka arkaya üçlük isabetleri bularak, çeyreğin hemen başında farkı 9 sayıya kadar çıkardı(61-52). Nowitzki-Garnett eşleşmesinde, Garnett hücumda bulduğu fırsatları iyi değerlendirip savunmada da Nowitzki'yi durdurmayı başardı. Geri kalan bölümde başarılı bir savunma sergileyen Dallas, rakibine üç dakikada sadece 3 sayı şansı tanırken , hücumlardan da boş dönmedi ve durumu 65-61 e getirdi. Kevin Garnett yerine oyuna giren Rasheed Wallace savunmada Garnett'in başarısını gösteremeyince Dallas Nowitzki ile arka arkaya sayılar bularak 67-68 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son bölümü Nowitzki ve Pierce ın karşılıklı basketleriyle geçilirken 3. periyot 73-72 Boston üstünlüğüyle tamamlandı.

Çekişmeli başlayan son çeyreğe Boston maça başladığı beşi benchte oturtarak başladı. Nate Robinson'un çeyrek başında yaptığı kritik top kayıplarının dönüşünde Dallas Nowitziki ile ard arda sayılar buldu ve geride başladığı çeyrekte 4 sayı farkla öne geçmeyi başardı(75-79). Dallas farkı açmaya devam ederken, benchten gelen Ray Allen ard arda iki üçlükle Boston'ın imdadına yetişti ve skoru 82-84 e taşıdı. İlerleyen bölümde Rajan Rondo'nun defansta ve hücumda etkili bir performans sergilemesi Celtics' i 92-88 öne geçirdi. Maçın son bölümüne başa baş bir skorla girilmesine rağmen Paul Pierce'ın hücumda bulduğu 3 sayı ardından savunmada çaldığı topun fast break sayısına dönüşmesiyle son 1 dakikaya boston 6 sayı farkla önde girmeyi başardı(99-93). Arka arkaya iki hücumda da 3 sayı denemelerinde başarı elde edemeyen Mavericks maçı kendi evinde 102-93 kaybetmekten kurtulamadı ve bu sonuçla Celtics 4 maçlık galibiyet serisini 5 e çıkarmış oldu.

Paul Pierce 29 sayı 5 asist 3 ribaundla tamamlayarak maçın en skorer ismi olurken , Boston Celtics'te 3 oyuncu 20 sayı barajını aştı. Ray Allen 21 sayı ile barajı aşarken, Rajon Rondo 20 sayı 10 rebound 5 asistlik performansı ile double double yaptı.

Dallas Mavericks'te ise Dirk Nowitzki maçı 28 sayı 5 rebound 2 asistle tamamladı. Shawn Marion'un 16 Jason Terry'nin 18 sayılık katkısı Mavericks in kazanmasına yeterli olmadı..

Bu galibiyet ile Boston Doğu Konferansı'nda 3. lük için çekiştiği Atlanta'nın yarım maç önüne geçerken, Dallas 46 galibiyette kaldı.


( Bu yazıda büyük emeği geçen çiceği burnunda yazarımız monochrome'ye teşekkürler.)

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder