RSS
email

22 Mart 2010 / BOS: 97 - UTH: 110


Karşılaşmanın hemen başında Mehmet Okur ve Carlos Boozer ın ikişer foul alarak oyundan çıkmak zorunda kalmaları Utah’ın hem hücumda hemde savunmada pota altındaki etkinliğini zayıflattı. İlk çeyreğin son üç dakikasında oyuna dahil olan Glen Davis kısa süre içerisinde pota altı hakimiyetini Boston’un lehine çevirdi ve 9 sayı birden üreterek ilk yarıya damgasını vurdu. Hücumda pota altını kullanamayan Utah ı Daron Williams 8 sayı üreterek oyunda tutmaya çalıştı ve ilk çeyrek 21-26 Boston üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte uzunlarının faul problemi devam eden Utah'ta Carlos Boozer 3. faulünü alarak yerini NBA'deki ikinci sezonunu geçiren Yunan oyuncu Kosta Koufos'a bıraktı. Koufos savunmada ve hücumda oyuna ağırlığını koyamayınca Glen Davis pota altındaki etkinliğini sürdürdü. Koufos da foul problemine girince oyuna iki faullü Mehmet Okur girdi. Bu hamleye karşılık olarak Doc Rivers oyuna kenarda oturan Paul Pierce-Kevin Garnett ikilisini alarak boyalı alandan kolay sayılar bulmayı amaçlarken, Rajon Rondo'nun savunmada Daron Williams'la karşı karşıya geldiği iki pozisyonda hakemlerin faul çalması sonucu sinirlerinin gerilmesiyle hücumda topları acemice harcaması sonucu, Doc Rivers'ın planları suya düştü. Pota altındaki zaafına ve hücumda denediği 3'lük atışlardan hiç sonuç alamamasına rağmen Boston ilk yarıyı 5 sayı farkla önde tamamlamayı başardı ve ilk yarı 49-54 Boston üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü periyoda uzunlarıyla dönen Utah Jazz'da Mehmet Okur arka arkaya bulduğu isabetli üç sayılık atışlarla takımını skor açısından önde tutmayı başardı. Savunmadaki etkili oyunuyla da dikkat çeken Mehmet, takımını ateşleyen isim oldu. Üçüncü çeyrekte 11 sayı üreten Mehmet Okur , 10 ribaunta ulaşarak double-double yapmayı garantiledi. Boston hücumda Rondo ve Wallace la yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince 5 sayı geride başladığı çeyreği Utah Jazz 9 sayı farkla 73-82 önde kapattı.

Son çeyrekte de Boston'ı hücumlarında hataya zorlayan Utah, hücumda Boozer ve Miles ikilisinin elinden bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermedi. Paul Pierce- Kevin Garnett ikilisinden beklediği verimi alamayan Boston, Utah’a deplasmanda 97-110 mağlup oldu.

Karşılaşmayı 23 sayı üreten Miles en skorer isim olarak tamamlarken, Utah Jazz da 22 sayı-11 asistle Deron Williams ve 14 sayı-15 ribauntla Mehmet Okur double-double yaparken, Carlos Boozer da 19 sayı 9 ribauntla tamamladı. Boston da 30 dakika süre alan Paul Pierce maçı 11 sayı 6 ribauntla tamamlarken, Ray Allen 15 sayıyla takımının en skorer ismi olabildi.

Gecenin en çekişmeli mücadelelerinden birine sahne olan karşılaşmanın sonucunda Utah Jazz bir üst sırasında bulunan Dallas Mavericks'le arasındaki farkı yarım maçlık farka indirirken, Boston Celtics in 5 maçlık galibiyet serisinide sonlandırdı ve Boston'ın doğu konferansında Atlanta ile aralarındaki farkın tamamen kapanmasına sebep oldu.

Bookmark and Share

1 yorum:

uur dedi ki...

başarılı bir paylaşım..

Yorum Gönder