RSS
email

26 Mart 2010 / LAL: 75 - OKC: 91


Batı konferansının lideri Lakers ve altıncı sırasında yer alan sezonun flash takımı Oklahoma City mücadelesinde kazanan taraf Oklahoma oldu. Karşılaşmaya mütiş bir başlangıç yapan Oklahoma City'de Russel Westbrook ilk çeyrekte 13 sayı üreterek takımına büyük bir katkı sağladı. Lakers hücumdaki kötü şut ve pas tercihleriyle sayı bulmakta zorlandı ve ilk çeyrek 15-27 Oklahoma üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte Russel Westbrook ve Kevin Durant'ı savunmada durduramayan Lakers'ta Kobe Bryant hücumda 8 top kaybı yapıp 4 sayı üretebilince Oklahoma farkı 19 sayıya kadar çıkarttı ve ilk yarıyı 34-53 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Oklahoma adına benchten gelen Serge Ibaka'nın savunmadaki büyük başarısı Lakers'ı hücumda durdurmak adına büyük rol oynadı.

Üçüncü çeyrekte Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant belkide sezounun en kötü çeyreğini oynadı. Hücumlarda kullandığı toplarda hiç sayı üretemeyen Bryant top kaybı yapmaya da devam etti. Lakers hücumdaki etkisiz oyunuyla üçüncü çeyrekte sadece 13 sayı üretebildi. Durant ve Westbrook hücumdaki etkinliklerini sürdürünce fark açılmaya devam etti. Üçüncü çeyrek Lakers'ın muhtemelen bu sezon oynadığı en kötü çeyrek oldu . Oklahoma farkı 33 sayıya çıkarttı.

Son çeyreğe 33 sayı farkla başlayan Oklahoma rahat bir çeyrek oynadı. Lakers aradaki farkın erimesi için mücadele etti ve farkı 16 sayıya kadar indirebilme başarısını gösterdi. Gazozuna bir son çeyrek oynayan iki takımın mücadelesi 75-91 ile tamamlandı.

Karşılaşmada 26 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle oynayan Kevin Durant maçın en skorer ismi olurken, Russel Westbrook 23 sayı, 6 asist 4 top çalmayla galibiyette büyük rol oynadı. Lakers ın süper starı Kobe Bryan 30 dakkika oynamasına karşılık 11 sayı-6 ribauntla vasat bir performans sergiledi. Lakers ta Lamar Odom 15 sayı-7 ribauntla takımının en skorer ismi oldu.

Bu sezon şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Lakers'ın bu performansına anlam vermek gerçekten zor. Kobe Bryant'ın hücumdaki etkisiz oyununa karşılık takımdaki diğer skor üretebilecek isimlerinde sesiz kalması sonucu, Lakers'ın aslında ne kadar çok Kobe nin eline baktığının bir gösteresi oldu bizim için. Hücumda sayı bulamazken savunmada da rakibini durduramaması birçok otoritenin gerçekleşeceğini düşündüğü Cleveland-Lakers final eşleşmesinde Cleveland'ın hücum etkinliği göz önünde bulundurulursa savunmada Lakers'ın işi gerçekten zor olacak gibi gözüküyor..

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder