RSS
email

27 Mart 2010 / WAS: 87 - UTA: 103


Deplasmanda Washington Wizards'a konuk olan Utah Jazz maçı 103-87 lik skorla kazanarak, son 5 maçındaki 4. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Wizards olsa da, Utah Jazz Mehmet Okur ve Deron Williams'ın etkili oyunuyla dengeyi kurmayı başardı ve ilk çeyreği 23-21 önde kapadı. Karşılıklı basketler ile geçen 2. periyotta, Washington Nick Young ile skorda tutunmayı başarsada savunmada Utah'ı durduramayınca ilk yarı 50-43 konuk ekibin üstünlüğe ile sona erdi.

3. periyotta oyuna ağırlığını koyan Utah'ın All Star forveti Boozer farkın 15 sayıya kadar çıkmasını sağladı ve Jazz son 12 dakikaya 15 sayılık avanvajla girdi. (80-65)

4.çeyrekte de rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Utah, deplasmanda maçı 103-87 kazandı.

Utah'a galibiyeti getiren isimler Carlos Boozer (22 sayı 10 ribaund 6 asist) , Deron Williams (20 sayı 12 asist) ve Mehmet Okur (22 sayı 11 ribaund) olurken, Washington adına maçın en çok skor üreten oyunucusu 20 sayı ile Blatche oldu.

Burda Milli yıldızımız Mehmet Okur'a ayrı bir paragraf açmadan geçemeyeceğim; 2.ciye baba olduğu günden beri sağlıklı çıktığı tüm maçlarda eski günlerine dönüş sinyalleri veren Mehmet, son 4 maçında 19.8 sayı 11.5 ribaund ve 2 blok ortalaması tutturmuş durumda. Bunun yanı sıra bu maçlarda 10/20 gibi yüksek bir yüzdeyle üçlük atan Memo, playoflar yaklaşırken formunun zirvesine ulaşmış gibi görünüyor. Umuyorum geç açıldığı bu sezonda Mehmet Okur bu performansını playofflara taşır ve bizlere ekran başında zevkli dakikalar yaşatır.

Utah ise 3 maçlık deplasman turunu bu galibiyet ile bitirmeyi başardı. Batı Konferansı 2.ci Denver ile arasındaki maç farkı yarım galibiyet'e inmiş durumda, kalan 8 maçının 4'ünü içerde 4'ünü de deplasmanda oynacak olan Utah bu maçlarda elde edeceği galibiyetlerle daha üst sıralara tırmanabilir. Oklahoma City ve Phoenix ile içerde, Los Angeles Lakers ile deplasmanda oynayacağı maçlar, Jazz'ın kaderini belirleyecek gibi duruyor.

Washington ise bu maçla mağlubiyet serisini 15'e çıkardı. Büyük umutlarla başlayan sezon onlar için tam bir kabusa dönmüş durumda.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder