RSS
email

1. Maç: Cleveland Cavaliers: 96 - Chicago Bulls: 83

NBA Playoff'ları Cleveland-Chicago maçı ile başladı.

Benim en çok merak ettiğim sorunun cevabını maçın başlangıcında aldım aslında. Kafamdaki soru Shaq'ın sakatlıktan nasıl döneceğiydi. Sahaya ilk beş çıkan "Superman" 2 post move basketi ve bir de smaç vurup faul aldı ve 7 sayı buldu kenara alınmadan önce. Ayrıca 3 de ribaunt alan pivot sorumun cevabını hemen yapıştırıverdi. Başka bir iyi performans ise 9 dakikada 9 sayı bulan Antawn Jamison'dan geldi. İlk çeyrekte dikkatimi çeken bir başka şey ise Bulls'un top kayıplarıydı. Tam 7 top kaybetti Chicago ilk çeyrekte. Bu top kayıpları yüzünden rakibine 17-2'lik müthiş bir seri yakalama şansı verdi. Cavs ilk çeyrekte boyalı alandan 16 sayı buldu. Bu sayılar perdelemelerden gelen sayılar oldu. Bulls buna bir türlü cevap veremedi savunmada. Böyle olunca ilk çeyrek 30-16, 14 sayılık Cavs üstünlüğü, ile sonlandı.

İkinci çeyrekte Bulls top kaybetmeye devam etti. West'in müthiş asistlerini izledik. Fakat D. West şutlarında, paslarında olduğu kadar etkili değildi. İki tane "West to Varejao", bir tane de "West to Jamison" sayısı izledik bu çeyrekte. Del Negro mola alarak takımına içeri yüklenmelerini ve faul alarak çizgiye gitmelerini öğütledi. Luol Deng ve Flip Murray bu işi başlarda başarsa da onlar da pes etti. Cavs pota altı gerçekten çok başarılıydı ilk yarıda. İlk çeyrekte Shaq'ın ribauntlardaki görevini ikinci çeyrekte Varejao ele aldı. Ilgauskas ise en iyi yaptığı işi, orta mesafe şutunu iyi kullandı. Bulls cephesinde ise Rose bir türlü beklenilen performansı gösteremedi. Luol Deng biraz kıpransa da yeterli olmadı. Cavs James ile hızlı hücuma çıkarken Miller onu sarılarak durdurdu ve faul yaptı. James, Miller'ı sertçe ittirip o "hug"dan kurtuldu fakat Miller sinirlenerek üstüne yürüdü. Bu pozisyondan sonra iki oyuncuya da karşılıklı teknik faul çalındı. Bulls, Cavs'i pota altında durduramayınca faul yapmak zorunda kaldılar ve Noah ve Taj Gibson 3'er faul alarak, faul problemine girdiler. Bitime 2.54 kala Anthony Parker üçlüğe kalkarken Rose faul yapıp üç serbest atış kazandırırken Del Negro mola aldı. Ama mola pek işe yaramadı ve ilk yarı 56-41 Cavs üstünlüğe ile sonuçlandı. James 14 sayı-4 ribaunt-2 asist, Mo Williams 9 sayı-3 ribaunt- 7 asist, Antawn Jamison 11 sayı-5 ribaunt, Shaq ise 10 sayı-4 ribaunt ile oynadı. Bulls'ta ise Derrick Rose 14 sayı-7 asist ile oynadı.

İkinci yarıya Cavs Williams ve West ile üç sayılık basketler ile başladı. Shaq kaldığı yerden devam etti. Böyle olunca Cavs bir anda farkı açtı. Noah'ın Shaq'ı savunurken zorlandığı görüldü. Hızlı hücumda "Willams to Jamison" sayısı geldikten sonra Del Negro mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra Shaq'ın bir hızlı hücumda alley-oop kaçırdığı gözümden kaçmadı. Sanırım artık bu tarz spektaküler hareketler için biraz refleks kaybetti. Pota altında ribaunt mücadelesinde Noah, Varejao'ya dirsek vurdu fakat hakemler Varejao'ya faul çaldılar. İlk defa bir pozisyonda Varejao'nun tarafını tuttum. Savunmada ise Cavs inanılmaz performansını sürdürdü ve üstsüste bloklar ile potalarını savundular. Fark 20'ye kadar açıldı. Bu andan sonra Rose hareketlenmesinin vaktinin geldiğini anladı ama bence geç kaldı. 10-0'lık bir seri yakaladı Bulls Rose önderliğinde ve farkı 10 sayıya indirdiler. Bu andan sonra Lebron ipleri eline aldı. Önce bir turnike ile seriyi durdurdu, sonra Rose'u iyi savunup bloktan seken topu alarak hızlı çıkıp bir turnike daha atıp bi de faul yaptırdı. 5 sayılık oyun ile tekrar farkı açtı. Bu periyodun son dakikaları James vs. Rose şeklinde geçti ve çeyrek 73-60 sonuçlandı.

Son çeyreğe Cavs kötü bir şut yüzdesi ile başladı. Fakat Bulls top kayıplarına devam ederek bu durumu lehine kullanamadı. Noah bu çeyrekte de Shaq'ı tutamadı ve 4. faulünü alarak kenara geldi. Shaq, Noah yerine giren Miller'a da faul aldırınca Del Negro mola aldı. Moladan sonra Bulls toparlandı ve 7 sayılık bir seri yakalayarak skoru 78-71'e getirdi. Shaq Noah'a bir faul daha aldırdı ve Noah 5'ledi. Miller tekrar oyuna girdi. Bundan sonra maç karşılıklı sayılarla ilerledi ve fark 9-11 arasında gitti geldi. Rose bir kez daha hareketlenip farkı kapamaya yeltense de James buna izin vermedi. Williams da Lebron'a katılınca bitime 1.48 kala Del Negro çaresizce bir mola daha aldı ama bu pek yardımcı olacak gibi durmuyordu. Son 1 dakikaya girilirken fark 13 sayı oldu. Bundan sonra iki takım da mücadele dozunu azalttı ve maç 96-83 Cavs üstünlüğü ile sonuçlandı.

Ev sahibi ekipte Lebron James 24 sayı-6 ribaunt- 5 asist-4 blok ile galibiyetin mimarı oldu. En kritik anlarda farkın kapanmasını engelledi. Mo Williams 19 sayı-4 ribaunt-10 asist ile , Antawn Jamison ise 15 sayı-10 ribaunt ile double-double yaptılar. Sakatlıktan dönen Shaq ise 12 sayı-5 ribaunt-4 asist ile oynadı. Varejao ise 8 sayı-15 ribaunt ile kenardan iyi bir katkı yaptı. Bulls cephesinde ise Derrick Rose 28 sayı-10 ribaunt-7 asist ile çok iyi bir performans göstermesine rağmen mağlubiyeti engelleyemedi.

Cavs beklenildiği gibi evinde oynadığı ilk maçı kolay kazandı. Lebron'un maçın kırılma anlarında öne çıktığını gördük. Shaq ise Playoff'larda müthiş bir katkı verecek gibi. Özellikle savunmacılarını çok çabuk faul problemine soktuğunu gördük bu maçta. Bulls'un ilk çeyrekteki top kayıpları maçın erken kopmasına neden oldu. Cleveland ise toplam 12 blok ile kendi potasını kolay sayılara kapattı. Bulls bu seride kalabilmek istiyorsa Rose'a yardım edecek bir oyuncuya ihtiyaçları var. Yoksa işleri çok zor.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder