RSS
email

11 Nisan 2010 / CHI : 104 - TOR: 88

Son bir ayın belkide en önemli karşılaşmasıydı Toronto-Chicago maçı. Playofflar'da sezona devam edecek 16 takımın 15'i Playoff biletini almışken doğunun 8. si son maça kadar belli olmayacak gibi görünüyor. Chicago ve Toronto arasında yaşanan çekişme gerçekten heyecan verici bir hal aldı. Uzun zamandır 8. lik kürsüsünde bulunan Toronto'da, son bir ayda yaşananları bilmeyen kalmadı. Hido krizi, Chris Bosh'un sakatlığı, Hido'nun sakatlanıp geri dönmesi, problemli bir taraftar topluluğu Toronto bileti aldı alacakken takımın zaten aksayan sistemini hepten yoketti.

Tabii ki durumun buraya gelmesinde Chicago'nun da payı büyük. Dün geceki mücadelede son 4 maçını kaybetmiş Toronto Bosh'suz ve hala savunmasız olarak Chicago ile baş edemeyecek gibi duruyordu. Ve aslında beklenen oldu. Takıma önemli bir kontrat ile katılıp üzerinde büyük bir beklenti olan Hido'nun aslında yaptığı yanlış tercihin kurbanı olduğunu bir kez daha gördük dün akşam. 19 ribaunt, 9 asist!!!

Hidayetin Orlando'da ortaya koyduğu performans aslında sistemin bir parçası olduğunda ne kadar verimli bir dişli olduğunun bir kanıtıydı. Üzerine düşen görevi en iyi şekilde değerlendiren ve kategori olarak gerçekten NBA'in en önemli sistem oyuncularından biri olan Hido, iyi bir kontrat ile “topu al ve bize birşeyler ver adamım” mantığına imza attı. Orlando'da topun el yaktığı dakikalarda son topları kullanan, gerektiğinde skorer, gerektiğinde savunmacı olarak bir süper star rolü biçti. Bu oyun stili Toronto'ya geldiğinde takımda ve taraftarda büyük beklentiler oluşturdu. . Bu da Hidayet'i olduğundan farklı bir yere koydu.

Toronto'nun sezon başından beri belkide NBA'in en kötü savunma anlayışına sahip takımı olması, hücumdaki silahı Bosh'un sakatlığıyla birleşince, ortaya Playoff'u kaldıramayacak bir takım görüntüsü bıraktı.

Dün geceki karşılaşmaya gelirsek eksik olan tek şey Chris Bosh'tu. Derrick Rose'un gün geçtikçe eksik olan liderlik vasfını kaazanmaya başlaması, takımını sürüklemesi Chicago'yu Playoff potasının içine sokan önemli nedenlerden biri. Chicago'nun Playoff'u Toronto'dan daha çok hakettiğini düşünüyorum. Savunma yapamayan hücumda skor üreten en önemli oyuncusunu kaybetmiş Toronto (Bosh dönse de eski performansını yakalayabilecek mi?) ilk turda havlu atar zaten Playoff macerasına.

Hücumda istediği etkinliği yakalayamayan Toronto hücumdan geriye koşmakta da zorluk yaşamaya başlayınca ikinci yarının başında Chicago oyununu Toronto'ya kabul ettirdi ve farkı açarak rahat bir galibiyet aldı. Derrick Rose 26 sayı-7 asistle en çok sayı üreten oyuncu olurken, savunma anlamında Chicago gerçekten iyi bir maç çıkardı. Joakim Noah pota altında devleşirken Chicago'nun galibiyetindeki en büyük katkıyı sağladı diyebiliriz. Takımı adına 18 sayı üreten Noah, 19 ribauntla da double double yaptı.

Toronto'da ise Hidayet hücumda vasatın altında bir performans sergileyerek böyle önemli bir maçta üzerindeki kara bulutları dağıtabilecekken, bu şansı değerlendiremedi. 3/17 gibi bir şut yüzdesiyle oynayan Hidayet, savunmada ise Toronto adına en kayda değer işlerin adamı oldu. 19 ribaunt ile kariyer rekoru kıran Hido maçı 6 sayı 19 ribaunt ve 9 asist ile tamamladı.

Henüz Doğu'daki son Playoff takımı garantilenmedi, fakat bu galibiyetle Chicago önemli bir avantaj yakaladı. İki takımında ikişer maçı kaldı; Toronto , Detroit ve New York (iki Playoff şansı olmayan rotasyon takımıyla) karşılaşacakken; Chicago, Boston ve Charlotte (iki playoff takımı) ile oynayacak. Gönül ister ki Hido Playoff'larda yerini alsın. Fakat Chicago yakaladığı avantajını pek kaybedeceğe benzemiyor.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder