RSS
email

13 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

Herkes merakla Playoff resmini görmeyi beklerken, ligde 4 maç oynandı. Sonuçlar şöyle:

Chicago Bulls: 101 - Boston Celtics: 93
Golden State Warriors: 94 - Utah Jazz: 103
Sacramento Kings: 100 - Los Angeles Lakers: 106
Denver Nuggets: 101 - Phoenix Suns: 123

Memo Jaz Yaptı

Geceyi Golden State deplasmanında geçiren Utah Jazz, 9 sayı farkla galibiyete gitmeyi başardı. Özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sonuca giden Utah'da, 6 farklı isim çift haneli skorlar üretti. Temsilcimiz Mehmet Okur ise 23 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu. 23 sayının yanında 7 de ribaunt alan yıldız pivot, 9/15 gibi iyi bir şut yüzdesi ile oynadı. Memo'nun yanında Deron Willims 16 sayı-5 ribaunt-4 asist-2 top çalma-3 blok ile. C.J. Miles ise 16 sayı-7 ribaunt-3 asist-2 top çalma ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Sahaya sakatlıklarda dolayı 7 kişi ile çıkan Warriors'da ise kenardan Devean George 21 sayı-5 ribaunt-3 top çalma ile takımının en skorer ismi olurken 5/6 üçlük yüzdesi ile oynadı. Bu skor ile Utah, Denver'ı geçerek Batı'da 3.lüğe yerleşti.

Chicago'dan Playoff Yürüyüşü

Uzun süre Toronto'yu sinsi sinsi takip eden Bulls, Raptor's deplasmanda yenince Playoff resmine 8. sıradan girmişlerdi. Dün gece de kendi evlerinde Doğu'nun en güçlü ekiplerden olan Boston'ı yenerek Playoff'ları istediklerini gösterdiler. Derrick Rose 39 sayı-5 ribaunt-7 asist-3 blok ile gecenin canavar performansını sergilerken takımını galibiyete taşıdı ve "Playoff'lara hazırım" mesajını "Lebron ve Dadaşlar'a" gönderdi. Ayrıca Kirk Hinrich 30 sayı-4 ribaunt-5 asist ile Rose'a eşlik etti. Joakhim Noah ise 9 sayı-16 ribaunt ile görevini yerine getirdi. Boston cephesinde ise Paul Pierce 28, Ray Allen 25 sayı ile oynadılar.

Ama Bulls'da tartışılan başka bir konu vardı. Jordan'lı dönemin oyun kurucusu ve Bulls Genel Menajeri John Paxton ile koç Vinnie Del Negro büyük bir tartışma yaşadılar. Bu tartışmanın sebebi Joakhim Noah oldu. 30 Mart'ta oynanan Phoenix maçı öncesi Paxton, Noah'ın sakatlıktan yeni kurtulduğunu ve Playoff öncesi dinlendirilmesi gerektiğini söylerken, Del Negro genç pivota 27 dakika süre verince ipler gerildi. Paxson'ın, Del Negro'nun kravatından çekip bağırdığı ve göğsüne yumruk attığı söylendi. Koç, Boston maçından sonra bu olayın sorulması karşısında tartıştıklarını kabul etti. Paxson ise sessizliğini koruyor. Son maçlarını kazanıp Playoff'a girme eşiğindeyken Amerika basınının 15 gün önce yaşanmış bu olay ile spekülasyon oluşturması pek affedilecek bir olay olmasa gerek.

Phoenix, Denver'ı Altına Aldı

Batı'da yer kapma savaşında dün gece önemli bir maç vardı. Phoenix evinde ağırladığı Nuggets' yenerek üstlerine çıkmayı başardı. Kenardan müthiş katkı alan Suns'da, Amare Stoudamire 26 sayı-8 ribaunt-2 asist ile takımının en skorer ismi oldu. Steve Nash 18 sayı-3 ribaunt-10 asist ile double-double yaparken, JasonRichardson 14 sayı-7 ribauntluk performans sergiledi. Denver'da ise Carmelo 29 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Chaunsey Billups'ın 16 sayılık katkısı mağlubiyeti engelleyemedi.

... ve sezonun bitimine 1 gün kaldı...

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder