RSS
email

3 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Diğer Maçları

Atlanta Hawks - Detroit Pistons

Playoff şansı haftalar önce biten Detroit, Atlanta'ya konuk oldu. Beklendiği gibi gülen taraf ev sahibi ekipti. Üçüncü periyot dışında kıpırdanmayan Pistons'ın bu çeyrekteki çabası da yeterli olmadı. Ev sahibi ekipte kenardan gelen Jamal Crawfrod 10/18(6/9 üçlük) gibi yüksek bir şut yüzdesi ile 29 sayı ve 6 asist üreterek maçın en skorer ismi oldu. Al Horford 20 sayı-14 ribaunt-3 asist ile double-double yaparken, Josh Smith de 13 sayı-14 ribaunt-4 asist ile double-double yapan başka bir isimdi. Pistons'da Rodnet Stuckey 22 sayı, Tayshaun Prince 17 sayı-7 ribaunt-4 asist ile mağlubiyeti engelleyemediler.

New Jersey Nets - New Orleans Hornets

Gecenin hiç bir iddiası bulunmayan iki takımının karşılaştığı gazozuna yapılan maçta, ligin en kötü galibiyet yüzdesine sahip olan takımı New Jersey galip gelmeyi başardı. New Jersey cephesinde 8 isim çift haneli skorlar üretirken; Chris Douglas-Roberts 17 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Terence Williams 14 sayı-14 asist, Kenyon Dooling 13 sayı- asist, Brooke Lopez 12 sayı-3 ribaunt-3 asist-2 blok ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Hornets cephesinde ise David West 25 sayı-7 ribaunt-6 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Marcus Thorton 18 sayı-8 ribaunt ile oynarken, süper yıldız Chris Paul 37 dakika sahada kaldı 2/11 gibi kötü bir şut yüzdesi ile 4 sayı-4 ribaunt-6 asistlik bir performans verdi. Hornets'in bu kayıp sezonunda sakatlıktan yeni dönmüş ve hala oynamaya hazır olmayan Paul'ü riske etmemesi gerekir. Gelecek sezonu da kaçırmaları onlar için intahar olur.

Chicago Bulls - Charlotte Bobcats

Doğu'daki Playoff yarışını yakından etkileyen maçta, ev sahibi ekip Bobcats'i 96-88 yenmeyi başardı. Bulls'ta ilk beş oyuncularının hepsi çift haneli skor üretirken Derrick Rose 26 sayı, 4 ribaunt ve 5 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Kirk Hinrich 24 sayı-6 ribaunt-3 asist-2 top çalma ile oynarken; Taj Gibson 14 sayı-15 ribaunt ve Joakim Noah 11 sayı-16 ribaunt ile pota altını tamamen kapadılar. Bobcats cephesinde ise Boris Diaw 18 sayı-7 ribaunt-6 asist ile takımının en skorer ismi oldu. Bu galibiyet ile Toronto ile arasındaki maç farkını 1.5'a indiren Bulls, Raptors'ın üç maçlık galibiyet serisi için hayıflanıyordur herhalde. Ve tabi ki Toronto ile Charlotte arasında da 1.5 maçlık fark kaldı. Doğu'da Playoff'a kalma mücadelesi son maça kadar sürecek gibi duruyor.

Minnesota Timberwolves - Miami Heat

Doğu'da 5. sıraya çıkarak biraz nefes alan Miami, Batı'nın en kötü takımına misafir oldu ve beklendiği gibi 97-82 galip gelmeyi başardı. Galip ekipte süper yıldız Dwayne Wade 39 sayı,8 ribaunt, 6 asist ile maçın en skorer ismi oldu ve takımını galibiyete taşıdı. Kenardan gelen Udonis Haslem 13 sayı-17 ribaunt ile double-double yaptı. Timberwolves cephesinde ise Al Jefferson ve Ramon Sessions 12'şer sayı ile en skorer isimlerdi.

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder

Son dönemlerde formsuz gözüken Dallas, genç Oklahoma City takımını evinde konuk etti. Misafirperverliğinden ödün vermeyen Mavericks, Thunder'a 121- 116 mağlup oldu. Konuk ekipte Kevin Durant 23 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalma ile 5x4 yaparak takımını galibiyete taşıdı. Altı farklı oyuncunun çift haneli skorlar ürettiği Thunder'da Jeff Green 22 sayı-5 ribaunt, Russel Westbrook 17 sayı-3 ribaunt-6 asist, kenardan gelen Nick Collison ise attığı 17 sayı ile galibiyette önemli pay sahibi oldular. Ev sahibi ekipte Dirk Nowitzki 30 sayı, 13 ribaunt ilemaçın en skorer ismi oldu. Jason Kidd 24 sayı-4 ribaunt-6 asist-3 top çalma ile galibiyeti getiremedi.

Batı'daki Playoff yarışını çok yakından ilgirendiren bu maçta Thunder galibiyeti, sıralamayı çok çok ilginç bir hale getirdi. Çünkü Dallas, Utah, Denver ve Phoenix dörtlüsünün galibiyet yüzdeleri eşitlendi. Thunder ise bu takımları 2 maç geriden takip ederken, 7. ve 8. sıralarda bulunan San Antonio Spurs ve Portlan Trail Blazers takımları bu beşliyi 1'er maç farkla takip etmekteler. Lakers birinciliğini garantilemiş durumdayken, bu yer kapma savaşı en fazla onlara yarayacak gibi duruyor.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks

Temsilcimiz Ersan İlyasova'nın ekibi Bucks, evinde ağarladığı Suns'ı 107-98 yenerek Playoff'a kalma şansını bir hayli arttırdı. Suns ise bu mağlubiyet ile Batı'daki yer kapma savaşında ağır bir yara aldı. Ev sahibi ekipte çaylak oyuncu Brandon Jennings 23 sayı, 3 ribaunt ve 4 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Carlos Delfino 16 sayı-9 ribaunt-4 asist ile oynarken, temsilcimiz Ersan ise 12 sayı-7 ribaunt iyi bir performans gösterdi. Phoenix cephesinde Amare Stoudemire 22 sayı-8 ribaunt ile takımın en etkili ismi olurken, Leandro Barbosa 21 sayı, Goran Dragic ise 20 sayı-4 ribaunt-6 asist ile mağlubiyeti engelleyemedi.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers

Yer kapma savaşında ağır bir yara alan Denver, Batı'nın zayıf takımlarında Clippers'ı evinda ağarladı ve beklenildiği gibi 98-90 galip geldi. Denver cephesinde 24 sayı, 4 ribaunt, 5 asist ve 2 blok ile maçın en skorer ismi oldu. Nene ise 18 sayı-7 ribaunt ile galibiyete katkıda bulundu. Los Angeles ekibinde ise Eric Gordon 23 sayı-4 ribaunt-4 asist, Chris Kaman ise 14 sayı-11 ribaunt ile takımlarının en etkili isimleri oldular.

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers

Batı'nın sekizinci sırasında bulunan Portland, konuk olduğu Kings'i 98-87 mağlup etmeyi başardı. Portland'da Brandon Roy 24 sayı, 4 ribaunt, 6 asist ile maçın en skorer ismi oldu. Andre Miller 23 sayı, Nicolas Batum 21 sayı, LaMarcus Aldridge 21 sayı-9 ribaunt-3 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Ev sahibi ekipte Beno Udrih 22 sayı,6 ribaun ve 7 asist ile en etkili isim oldu.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder