RSS
email

4 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Diğer Maçları

Geçen gece NBA'de sekiz maç oynandı. Diğer maçlara bir göz atarsak;

Los Angeles Clippers: 107 - Knicks: 113
Oklahoma City Thunder: 116 - Minnesota Timberwolves: 108
Washington Wizards: 109 - New Jersey Nets: 99
Orlando Magic: 107 - Memphis Grizzlies: 92
Indiana Pacers: 113 - Houston Rockets: 102

Genelde gazozuna oynanan maçlardan oluşan gecenin maçlarında, bir süpriz yaşanmadı. Playoff içinde bulunan iki takım Orlando ve Thunder kazanmayı bildiler.

Kevin Durant bildiğiniz gibi

Ligin izlemesi en keyif veren genç yeteneği Kevin Durant; geçen sene Batı'nın en kötü ekiplerinden olan Thunder'ı, bu sezon Playoff'lara taşıdı diyebiliriz artık. Dün gece Batı'nın en kötü takımı olan Timberwolves karşısında attığı 40 sayı ve aldığı 9 ribaunt ile gecenin en iyi bireysel performanslarından birine imza atan genç yıldızın Playoff'lardaki performansını merakla bekliyorum.

Orlando yoluna devam etti

Doğu ikinciliğini garantilemiş gibi gözüken Orlando yoluna devam ediyor. Vince Carter'ı bu sezon küllerinden doğmasını sağlayan Magic'in, skor yükünü çoğu zaman "Air Canada" çekiyor. Dün gece de attığı 26 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Yalnız benim gözüme çarpan bir şey var. Geçen sezon Hidayet takımdayken 1 içerde 4 dışarda hücum setini çok iyi kullanan ve bu sayede NBA Finali'ne çıkan Orlando'nun, en büyük hücum silahı dışarıdan gönderilen boş üçlükler ve pota altını tek başına domine edebilen Howard'ın potaya doğru atılan her topu (pas olmasına gerek yok) çemberin içine vurmasıydı. Fakat bu sezon Howard yeteri kadar top kullanamıyor. Geçen sezon üç sayılık atış yüzdesinin %50'nin altına indiğini görmediğimiz Orlando'da, bu sezon bu yüzde %45'lere geriledi. Takımın en skorer ismi hala Howard olmasına rağmen, geçen sezona göre ortalaması 2 sayı düşmüş durumda. Dün gece 2/6 şut yüzdesi ile 8 sayı bulan Howard, maç boyunca 8 top kullanmış ve bu bana açıkçası az gibi geldi. Carter, topu elinde isteyen bir oyuncu olarak Hedo'nun yaptığı işleri yapabileceğini sanmıyorum. Bana, Orlando geçen seneki Playoff'larda yakaladığı başarıyı bu sezon devam ettiremeyecek gibi geliyor.

Indiana takım olarak coştu

Gecenin gazozuna oynanan maçında Indina evinde Houston'ı, 133-102 mağlup etti. Son dönemin flaş ekibi Houston, Portland'ı arkadan takip ediyor gibi gözükse de yetişmesi çok zordu. Indiana ise Houston karşısında 133 sayı atarak istedikleri zaman ne kadar skorer bir takım olabileceklerini gösterdiler. 11 kişilik bir rotasyon kullanan Pacers'da tam 8 oyuncu çift haneli skorlar üretti. Roy Hibbert 20 sayı-11 ribaunt, Josh McRoberts 18 sayı-12 ribaunt, Danny Granger 18 sayı, Troy Murphy 17 sayı-12 ribaunt... diye uzuyor gidiyor liste. Benim bu sezon iyi iş yapmasını beklediğim takımlardan biriydi Indiana. Fakat genç yıldızları Danny Granger'ın sakatlıkları kötü etkiledi takımı. Umarım gelecek sezon Doğu'nun üst sıralarını zorlarlar; Lebron'a, Garnett'e, Howard'a sıkıntı yaşatırlar. Biz de daha çekişmeli bir lig izleriz...

Bu gece NBA'de maç yok, bu da bize biraz dinlenme şansı veriyor açıkçası. Sınav zamanı ligi bu kadar yakından takip edip, maçları izleyip yorumlamak gerçekten zormuş. Bizi takip eden herkese teşekkür ediyoruz...

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder