RSS
email

Cleveland Cavaliers Vs. Chicago Bulls


Tüm ligin ve Doğu'nun lideri, Jordan sonrası irtifa kaybeden Bulls ile oynayacak Playoff ilk turunda. İlk bakıldığında sonucun ne olacağını söylemek zor değil aslında. Ama bence çekişmeli bir seri olacak. Bulls, Toronto'nun krizler yüzünden gerilemesini iyi değerlendirdi ve son 2 maç kala 8.liğe oturup, son maçları da kazanıp Playoff'a girdi. Bunda en büyük pay sahibi iki isim Derrick Rose ve Mike Brown(!) oldu. Lebron James'in, Cavs'in liderliğini garantilediği dönemde dinleme isteğini Toronto maçında değil de Chicago maçında değerlendirince Mike Brown rakibini seçmişti.

Ben koç olsam karşımda Raptors'ı isterim açıkçası. Bosh ve Hidayet krizleri ile yıpranmış, pota altı pamuk gibi olan bir takım duruyor orda. Ama o Derrick Rose etrafında toplanmış, istediği zaman sert savunma yapabilen bir takımı tercih etti. Bir bildiği vardır deyip incelememize devam edelim.

Cavs cephesinde son maçlarda dinlenmiş bir Lebron görüyoruz. Bunun ne kadar iyi ve ya kötü olduğu tartışılır bence. Dinlemesi gerekliydi ama en azından iki maçta bir oynayabilirdi. Çünkü hazır olması gerekir bence. Gerçi King James'den bahsediyosak o her zaman hazırdır basketbol oynamaya. Mo Williams faktörüne göz atalım. Lebron'un yokluğunda topu en çok kullanan oyuncuların başında geliyor skorer oyun kurucu. Şut yüzdesi yüksek. Karşısında Derrick Rose'u bulacak. Genç ve kendisinden daha atlet bir oyuncuyu yani. Savunmada ve hücumda zorlanacağını düşünüyorum ben. Lebron'un karşısında ise kendisinden daha uzun, çok uzun kollara sahip ve bunun avantajını kullanabilen bir Luol Deng olucak. Bu eşleşme gerçekten ilgi çekici. 2 numara pozisyonunda ise bir türlü istikrar yakalayamamış ve beklenen patlamayı gerçekleştirememiş Kirk Hinrich ile, Avrupa basketbolundan gelen iyi savunma yapan ve atletik olan Anthony Parker var. Parker savunmada ağır bassa da, hücumda Hinrich etkili gözüküyor. Power forvet pozisyonunda genç Taj Gibson, tecrübeli Antawn Jamison ile karşılaşacak. Jamison ağır basıyor sanki tecrübesi ile. Pivot pozisyonunda ise Bulls avantajlı bence. Joakhim Noah buraya çok hırslı ve istekli geldi. Cavs ise sezon içinde pivot pozisyonunda çok sıkıntı çekti. Jamison'ı takıma kattıkları takas ile Big-Z'yi gönderdiler, fakat ardından Shaq sakatlandı. Varajeo ve Hickson ile o bölgeyi doldurmaya çalıştılar ama zorlandılar. Ilgauskas geri dönse bile hazır değil. Shaq ise sakatlıktan nasıl dönecek çok büyük soru işareti.

Pozisyon olarak değerlendirdim biraz. Şimdi işin saha içi kısmına gelelim. Bulls çok moralli bir şekilde geliyor bu seriye. Son 3 maçında Raptors, Boston ve Bobcats karşısında üstüste galibiyet aldılar. Derrick Rose çok formda. Geçen sezon Playoff ilk turunda Boston'a karşı neler yaptığını hatırlamayan yoktur herhalde. Playoff'larda inanılmaz performanslar gösterdi Rose. Bu sene de aynı performansı gösterirse eğer, King James'in canı sıkılacak gibi gözüküyor. Pota altında eğer hazır bir Shaq yoksa, Noah özellikle savunması ile üstünlük kuracaktır ve ribauntları domine edecektir. Cavs cephesinde ise, James'in oynamadığı maçlarda galibiyet alamadılar. Gazozuna oynadılar maçlarını ama bu Cavs'in Lebron'suz maç kazanamadığının bir göstergesi olarak algılanabilir. Kolay sakatlanacak bir oyuncu değil Lebron ama, diğer oyuncuların moralleri açısından pek güzel bir durum olmasa gerek.

Sezon içinde oynanan maçlara bakarsak, Chicago cephesinde Derrick Rose oynanan 4 maçın 3'ünde görev almış ve 17 sayı ortalaması ile takımının Cavs karşısındaki en skorer ismi olmuş. Fakat en son oynanan ve James'in dinlendirildiği ilk maçta 24 sayı kaydetmiş. Cavs'in Bulls karşısında oynadığı maçlarda ise en skorer ismi Lebron olmuş. Rose gibi 4 maçın 3'ünde forma giymiş ve 25,6 sayı ortalaması tutturmuş. Oynanan 4 maçta 2-2'lik eşitlik var ama son maçta Cavs'in öylesine sahaya çıktığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Yani skor için Rose'u ve Lebron'u takip etmemiz gerekiyor.

Bu serinin kaderini Rose'un performansı ve Cavs'in pota altı oyuncularının formu belirleyecek gibi duruyor. Lebron James'in performansından şüphem yok zaten. Luol Deng'in uzun kollarını geçebilmek için mutlaka bir silahı vardır onun. Bulls'un Rose'a destek verebilecek bir kaç oyuncuya ihtiyacı var. Eğer bu oyuncuları saha içinde bulabilirlerse güzel bir seri izleriz. Ama Rose tek başına kalırsa... King James kapar ve kaçar.

Bence seri Mike Brown'ın da beklediği gibi Cavs açısından çok kolay geçmeyecek. Cavs'in turu geçeceğini ama Bulls'un en az 2 maç kazanacağını düşünüyorum. Tahminim 4-2 Cleveland.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder