RSS
email

Miami Heat Vs. Boston Celtics


Sabırsızlıkla beklediğimiz Playoff lar geldi çattı. Son 1 aydır Playoff havasına girilen ligde, Playoff oynayacak takımların hemen hemen belli olmasıyla beraber heyecan giderek azaldı ve son iki haftadır kenarda sakatlık korkusu yüzünden oturan, oturmayıp salonda eline top almayan oyuncularla doldu. Play off ların başlaması bütün NBA severler için yeni bir heyecan olacak.

Son bir haftada rotasyon derdine bir çok takım ve oyuncu birçok şeyi kaybetti. Mesela Lebron James normal sezon en skorer oyuncu ödülünü oturduğu yerden Kevin Durant e bıraktı. Son hafta kurbanlarından biride Boston Celtics oldu diyebiliriz. Konsantrasyon eksikliği, sakatlık korkusu derken artarda kaybeden Celtics, arkasından gelen Atalanta ya üçüncülüğü bıraktı ve daha avantajlı bir ilk tur eşleşmesini kaçırdı. Heat mi? Bogutsuz Milwaukee mi? derseniz tabiki Milwakukee eşleşmesi daha avantajlı gözüküyor. Tabiki burada Atalanta nın yaptığı çıkış göz ardı edilemez.

Miami Heat vs Boston Celtics bence Playoff un en çekişmeli mücadelesi olacak. Normal sezonda yaptıkları maçlarda Boston 3-0 gibi bir skorla rakibine üstünlük sağlasada Miami Heat şu aşamada onlar için daha zorlu bir rakip haline gelecek gibi görünüyor. Erik Spoelstra nın Heat i iyi bir savunma takımına dönüştürmesini izledik normal sezon boyunca. Genel bir bakış yaparsak bu seri için, savunmacı, çok koşan, atletik özellikleri yüksek oyunculara sahip iki takım. Seriyi kazanan takım gerçekten iyi iş çıkarmış olacak.

Boston Celtics ten son iki haftadır düşük permormanslı maçlar izledik. Kazanabilecekleri birçok maçı kaybettiler. Ama sezonun sonuna gelindiği düşünüldüğünde bu performanslar pekte dikkate alınmamalı. Paul Pierce, Kevin Garnet ve Ray Allen üçlüsü kollektif bir uyum içinde sahaya çıktığında hem savunmada rakiplerini fazlasıyla zorluyor hemde hücumda erkili performanslar ortaya koyuyorlar. Tabiki bu üçlüye Rajon Rondo da eşlik ettiğinde Boston için işler daha kolay oluyor. Normal sezonda izlediğimiz Boston Celtics bence, beklendiği gibi Cleveland finale çıkarsa karşısında durabilecek en önemli takım kurgusuna sahip. Boston ile bir taraftar olarak ne kadar kan uyuşmazlığı yaşasamda, muhtemel Cleveland finalinde en zevkli seriyi bize ilzetebileceklerini düşünüyorum.

Miami Heat cephesinden bakıldığında ise tabiki en büyük kozları Dwane Wade. İyi bir sezon geçiren süper star, allstar maçının da MVP si seçildi. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Wade kariyerinin şu noktasında daha iyi bir kontrat için Playoff larda elinden geleni fazlasıyla yapacağını düşünüyorum. Sezon başında Heat e katılan Jermaine O’Neal da eski özlenen performansını Heat le birklikte tekrar sergilemeye başladı. Aldığı süreler göz önüne alındığında Heat te iyi bir şans buldu diyebiliriz. 2008 draftında ikinci sıradan draft edilen Michael Beasley beklenenin altında performanslar sergilemesine rağmen takımında ilk beşte yer almayı başarıyor.Sezon içinde yaşadığı skandallarla göz önünde olan genç oyuncu duruldu gibi görünüyor. Heat hala problemli yıldız adayından daha fazlasını bekliyor. Heat in diğer bir yıldızı Quentin Richardson ise iyi bir sezonu geride bıraktı. Takımının savunmada en önemli kozlarından biri olan Richardson ın performansıda serinin sonucunu etkileyecek gibi görünüyor.

İki takımın eşleşmesinde oyuncu kalitesi bakımından Boston bir adım önde görünüyor. Sezon içinde yaptıkları maçlara bakıldığında Bosto nun Dwane Wade i durdurmayı başaramadığını görüyoruz. Üç maçta Boston potasına 101 sayı gönderen Dwane Wade i durdurmaya yönelik bir önlem olarak gününde bir Rajon Rondo Bosto nun en önemli kozu olacaktır. Celtics Wade i durdurabilirse işler onlar için daha kolay bir hal alabilir. Bu iki takımın mücadelesinden öne çıkan takım Boston gibi görünüyor. Fakat bence Wade ve arkadaşları kolay lokma olmayacaklardır.

Bir tarafta Pierce-Allen-Garnet diğer tarafta Wade -Richardson-O’Neal. Umarım iyi maçlar izletirler biz NBA severlere. Benim tahminim 4-2 Boston alır seriyi ama tam tersi olursa da sürpriz olmaz.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder