RSS
email

NBA DE GECENİN MAÇLARI / 7 NİSAN (hido ve memo sakatlandı)


Dün gece NBA'de 13 maç oynandı;

Indiana Pacers - New York Knicks 113-105
Toronto Raptors - Boston Celtics 104-115
Orlando Magic - Washington Wizards 121-94
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 90-88
Miami Heat - Philadelphia 76ers 99-95
Milwaukee Bucks - New Jersey Nets 108-89

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 107-116

New Orleans Hornets - Charlotte Bobcats 103-104

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 94-98
Houston Rockets - Utah Jazz 113-96
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 110-84
L.A. Clippers - Portland Trail Blazers 85-93

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 112-101



Gecenin şüphesiz en önemli maçları, Oklahoma City - Denver ve San Antonio Spurs - Phoenix Suns maçlarıydı. Batı takımlarının kendi aralarında oynadığı maçlar play off tablosunun şeklini belirleyecek gibi duruyor.

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets

Baştan sona büyük çekişme içinde geçen maçta Denver Nuggets son çeyrekte ki etkiliyi oyunu ile maçı 98-94 kazanmayı başardı.

Deplasman ekibinde galibiyetin mimarı 31 sayı 8 ribaund ile Billups olurken, Carmelo Antony 24 sayı 11 ribaund ile double double yapmayı başardı. George Karl'dan yoksun kaldığı bu dönemde Nuggets çok önemli bir galibiyet alarak Batı'da 3. sıraya tırmanmayı başardı. Karl'ın ise playoff ilk turunu da kaçırabileceği konuşuluyor.

Thunder'da ise 33 sayı 11 ribaund üreten Kevin Durant'in bu performansı galibiyet için yeterli olmadı. Son 2 günde önce Utah'a sonra da Denver'a kaybeden OKC 8. sıraya kadar geriledi. Sezonun izlemesi en çok keyif veren takımlarından biri Durant ve genç arkadaşları, fakat play off a 8. sıradan girdikleri takdirde Lakers onları öyle pek de keyifle izlememize izin vermez gibi geliyor bana...

Phoenix Suns - San Antonio Spurs


Suns kendi evinde Spurs'u ağırladığı maçta 112-101 lik skorla galip gelerek, son 10 maçının 9'unu kazanmış oldu.

29 sayı 8 ribaound ile oynayan Amare ve 18 sayı 12 asistle double double yapan Steve Nash Suns'a galibiyete getiren isimler olmayı başardılar. Son yıllarda ofansif bir basketbol anlayışı benimseyen ve bunu ekol haline getiren Phoenix bu sezon rakip potalara maç başına 110 sayı bırakıyor. Gerçekten etkilieyici bir rakam... Bu skorla galibiyet sayısını 51'e çıkaran Suns Batı'da 4. sırada yer alıyor...

Spurs'de ise 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, takımın en skoreri 18 sayı ile benchten gelen Roger Mason oldu.. Son 5 maçında 4 galibiyet alan Spurs'un geriye 4 maçı kalmış durumda, deplasmanda oynayacakları Denver ve Dallas maçları onların playoff'a kaçıncı sıradan gireceğini belirler diye düşünüyorum...

Bizimkiler


NBA'deki 3 temsilcimiz de dün gece sahnedeydi fakat bizim için iyi bir akşam olduğunu söylemek güç, önce Toronto maçının başlarında Hido'nun sakatlık haberiyle üzüldük. Tony Allen'ın burnuna gelen darbesiyle maçı terketmek zorunda kalan Hido oyunda kaldığı sürede 2 sayı 3 top çalma üretmişti. Bosh'tan yoksun olarak maça çıkan Raptors, maçın hemen başında Hido'yu da benzer bir sakatlıkla kaybedince işler pek de iyi gitmedi ve kendi evnde Celtics'e 115-101 mağlup oldu. Sezon ortasında playoff'a kalmasına kesin gözüyle bakılan Kanada ekibi aldığı bu mağlubiyetlerle şansını çok zorluyor...

Memo ise Utah'ın Houston'a konuk olduğu gecede 3. çeyrekte sol ayak aşil tendonundan sakatlandı ve maçı tamamlayamadı. Oyunda kaldığı 23 dakikada 9 sayı 5 ribaund üretmeyi başardı. Utah ise dün uzatmalara giden OKC maçının yorgunluğunu üstünden atamamış olacak ki maçı 113-96 gibi farklı bir skorla kaybetti. Bu arada Memo'nun cumartesi günkü New Orleans maçına yetiştirilmesi planlanıyormuş..

Ve en güzel haberi en sona sakladım. Bogut sakatlandıktan sonra sürelerinin ve kullanacağı top sayısının artacağını düşündüğümü söylemiştim daha önce de Ersan'dan bahsederken. Dün gece 30 dakika sahada kalan ve maçı 15 sayı 9 ribaund ile tamamlayan milli oyuncumuz dün gecenin tek tesellisi oldu bizim için. Bogut sakatlandığından bu yana oynanan 2 maçta 32 ve 30 dakika süre alan Ersan bu süreleri gayet iyi değerlendiyor. Bu da demektir ki playofflarda milli takımda izlediğimiz sorumluluk alan Ersan'ı Amerikalılara izletecek...(diye umuyorum ben ) Milwaukee ise Bogut'tan yoksun çıktığı 2 maçı da kazanarak Doğu'da 5. sıradaki yerini korudu... Ama kalan 4 maçta 2 kez Boston bir kez de Atlanta ile oynayacak olmaları 6. sıraya düşeceklerinin habercisi gibi geliyor bana..

Ve lige genel bir bakış,

Normal sezonun son haftasına girdiğimiz bu dönemde playof'a kalacak 16 takımdan 15 i belli olmuş durumda, Toronto-Chigaco ikilisinden biri de diğer 15 takıma katılacak... Doğu'da ilk sıra kesinleşmiş durumda(CAVS-MAGİC) 3.lük için ATL-BOs, 5.cilik için MİL-MİA çekişmesini izleyeceğiz..

Batıda ise ilk 8 takım belli olmasına rağmen yerini garantilemiş olan bir tek Lakers var kalan 7 takımında matematiksel olarak 2. ve 8. olma şansı devam ediyor.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder