RSS
email

Orlando Magic Vs. Charlotte Bobcats

Doğu'nun İkincisi ve geçen senin finalisti Orlando, yılın süpriz ekiplerinden Majesteleri'nin satın aldığı Bobcats ile karşılaşacak. Bu cümleden bile aslında serinin nasıl sonuçlanacağı çok belli.

Orlando geçen sene final oynayarak beklentilerin üstüne çıkmıştı. Özellikle Hidayet'in ve Howard'ın performansları üst düzeydi. Bu sezon başında Hido'yu gönderip Carter'ı takıma katan yönetimin bu kumarı şimdilik tutmuş gibi gözüküyor. Bobcats cephesinde ise takımın hisselerinin çoğunu satın alan Jordan, seneye büyük bir yapılanmaya gidecek gibi duruyor. Koç Larry Brown'ın başka takımlarla görüşmesine izin veren efsane oyuncunun aklında belli ki antrenörlük için aklında bir isim var (Pippen olmasın?).

Charlotte, buraya kadar bu sene ilk kez All-Star seçilen Gerald Wallace ve hırçın adam Stephen Jackson'ın omuzları üzerinde geldi. Çoğu maçta skor yükünü bu ikili çekti. Zaman zaman bu ikiliye Raymond Felton, Raja Bell ve Boris Diaw eşlik ettiler. Genelde çok dağınık bir oyun yapısına sahip Chatlotte. Savunmada Wallace, Bell ve Diaw çok etkili işler yapıyorlar. Bir de bu isimlere bir türlü beklenilen patlamayı yıllardır gerçekleştiremeyen Tyson Chandler eklendiği zaman düzenli bir yapı gibi gözüküyorlar. Ama bu her zaman gerçekleşmiyor tabii ki. Kenarda ise Dj Augustin, Nazr Mohammed, Larrt Hughes gibi isimleri var. Kağıt üstünde baktığımızda etkili bir takım gibi gözükse de aslında o birlikteliği pek sağlayabilen bir ekip değil. Çünkü Stephen Jackson her an her takımı karıştırabilecek bir oyuncu. Gerald Wallece da çok uslu bir oyuncu sayılmaz. Bu yüzden takım olma sorunları var.

Orlando'da ise sezon başında oynanan kumar tuttu ve Doğu ikincisi olarak kapadılar normal sezonu. Sezon başında Rashard Lewis'in sakatlığı ile başladılar. Bu bölge için Matt Barnes ve Ryan Anderson'a sahip olan Orlando, bu oyuncuların sırıtmaması ile sezona iyi bir başlangıç yaptı. Daha sonra Carter'ın kısa süreli sakatlıkları ile uğraşsalar da, kadro derinlikleri bocalamalarına izin vermedi. Skoru paylaşan bir takım gibi gözüken Orlando'da, en etkili hücum silahları Dwight Howard ve Vince Carter. Rashard Lewis ise uzun mesafeli atışlarla arkadaşlarına yardımcı olmakta çekinmeyen bir oyuncu. Jameer Nelson beklenen seviyeye çıkamasa da, ara verdikten sonra basketbola geri dönen Jason Williams beklenenden fazla katkı yaptı takıma. Kenardan gelen Mickael Pietrus, J.J. Reddick ve Ryan Anderson da müthiş katkılar yaptı sezon boyunca. Bakıldığında pota altında Dwight Howard-Brandon Bass-Marcin Gortat üçlüsü ile çok güçlü duruyor Magic. 1 içerde-4 dışarda hücum dizilişi için Nelson-Lewis-Carter-Barnes-Pietrus gibi uzun mesafe şutörlerine sahip Orlando yine NBA finali için en büyük adaylardan biri.

Bu iki takım arasında oynanan normal sezon maçlarına bakacak olursak, 3-1 Orlando üstünlüğü gözüküyor. Charlotte'a karşı en skorer Magic ise Carter olmuş. Bobcats'de ise Orlando potalarına en çok sayı bırakan isim Stephen Jackson.

Bu serinin kilit isimleri Stephen Jackson, Gerald Wallace, Vince Carter ve Dwight Howard. Kilit eşleşmeler ise Stephen Jackson-Vince Carter ve Raymond Felton-Jameer Nelson. Orlando benchten her maçta müthiş katkı alan bir takım. Bobcats'de ise bench katkısı inişli çıkışlı gözüküyor. Tecrübeli oyuncularını iyi kullanması lazım Charlotte'nin yoksa az olan şansını da kaybeder. Orlando ise kendinden emin bir şekilde çıkacaktır parkeye.

Son olarak, seri sonu için tahmin yapayım. Bobcats'in süpürülmesi bir süpriz olmaz tabii ki. Ama ben bir şans veriyorum onlara ve evlerinde bir maç kazanabileceklerini düşünüyorum. 4-1...

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder