RSS
email

San Antonio Spurs: 94 - Dallas Mavericks: 90

Gecenin bir diğer çekişmeli maçı da San Antonio'da oynandı. Son oynanan maçta Dallas'da kazanmayı bilen ve ev sahibi avantajını ele geçiren Spurs, evinde ilk oynanan maçı da kazanmayı bildi ve seride 2-1 öne geçen taraf oldu.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibiydi. İkinci çeyrekte farkı biraz kapatan Mavs, üçüncü çeyrek sonunda 4 sayı öne geçmeyi başardı. Ama son çeyrekte özellikle Manu Ginobili'yi ve kötü bir gece geçiren (6/16 şut yüzdesi) George Hill'i durduramayınca maçtan boynu bükük ayrıldı.

Saha avantajını iyi kullanan Spurs'de Tim Duncan 25 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Sakatlıktan yeni çıkan ve kenardan gelen Tony Parker 23 sayı ile takım arkadaşına yardım etti. Manu Ginobili ise attığı 15 sayının 11'ini son çeyrekte kırık bir burunla kaydederek galibiyetin gizli kahramanı oldu. Dallas cephesinde ise serinin ilk maçından bu yana müthiş oynayan Dirk Nowitzki 35 sayı-7 ribaunt-3 asist-2 top çalma maçın en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Jason Terry ise 17 sayı ile oynadı.

Spurs avantajı eline aldı ve bunu iyi de kullanacağa benziyor. Ama Nowitzki buna izin verir mi bilmem. Zira sezonun son maçlarında inanılmaz performanslar sergileyen ve buna Playoff'larda da devam eden Alman yıldız buna pek müsade edecak gibi gözükmüyor. Sadece ona yardım edecek tecrübeli arkadaşlara ihtiyacı var ki etrafında Jason Kidd ve Caron Butler gibi isimler var. Jason Terry ise her zaman yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Kenardan gelip skor üretiyor. Spurs'de ise Duncan eski günlerini hatırlar gibi oldu. Parker ise tekrar ilk beş çıkmak için sabırsızlanıyor adeta. Manu ise tam bir görev adamı. Takımı ne zaman ona ihtiyaç duysa hemen orda bitiveriyor. Atom karınca gibi. Son çeyrekte skor katkısı yapması gerekiyordu ve bunu da başardı. Her takımın ihtiyaç duyduğu bir oyuncu ki kolay kolay da bulunmuyor eşi benzeri. Dallas'ın Nowitzki ve Terry'ya yardımcı olacak oyunculara ihtiyacı var. Spurs'de ise işler çok iyi ve bunu bozmamaları lazım. Ancak dün gece kullandıkları tüm 3 sayılık atışları kaçırdılar (0/7). Bu konuda daha dikkatli olmaları lazım.

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

maçı izlemeden yorum yapınca terry'nin fena oynamadığı anlaşılıyor olabilir fakat dallas 3. çeyreğin sonunda öne geçtikten sonra jason terry'nin saçmalıkları yüzünden elde ettiği avantajı kullanamadı. birisinin bu herife takımın liderinin kim olduğunu acilen öğretmesi lazım.

Yorum Gönder