RSS
email

winner winner chicken dinner


2009-10 sezonuna başlarken şüphesiz herkesin en büyük şampiyonluk adayı son şampiyon Lakers'dı. Gerek her pozisyonda kalbur üstü oyunculara sahip olmaları (Gasol-Bynum-Odom-Artest), gerekse Kobe'nin gerçek bir winner olarak oynaması bu görüşleri destekler nitelikteydi.

Fakat Lakers için en büyük soru işareti Kobe'nin iki sezondur yaşadığı parmak sakatlığından tam olarak kurtulmuş olmamasıydı. Süper yıldız her ne kadar 9 parmağı ile oynadığı maçlarda sakatlığından pek etkilenmediğini bizlere göstersede, (27.7 sayı 4.9 asist 38.9 dk) sezon sonuna kadar sağlıklı kalıp kalamayacağı bir muammaydı.

Nitekim All star arasından önce sakatlığı sebebiyle 5 maç kaçırdı. İşte tam bu esnasada Kobe'siz Lakers bize onsuz da yeterince iddialı bir takım olduğunu gösterdi. Zaten ayrılıkları da fazla uzun sürmedi ve geri döndüğünde 24 numara kaldığı yerden devam etti.

Bu sezon tek başın son saniye basketleriyle takımına yedi maç kazandıran Kobe (New jersey Nets'in toplam galibiyet sayısı da yedi) olağanüstü oyununu sürdürmeye devam etmekte. Kobe topun el yaktığı anlarda muciziler yaratırken, asistleriyle takım arkadaşlarının da üst seviyede oynamasına katkı sağlıyor.

Bu gidişhata bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki hem Batı Konferansı'nda hem de Nba'de onların karşısına çıkacak rakipleri ciddi problemler bekliyor. Deplasmanda oynadığıı son Sacremento maçını 106-99 kazanan Lakers, böylece son dört maçından da galip ayrılmayı başararak Batı'nın zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder