RSS
email

Thunder'ın yükselişi




2008 yılında Seatle Supersonics takımı yerine lige dahil olan takım aslında yeni bir oluşum içerisinde. 2007 yılı draftında Portland 1. sıradan Greg Oden'ı seçinde, Supersonics 2. sıradan Kevin Durant'i seçti. Oden'ın hala sakatlıklardan kurtulamadığı ve Portland'a katkı yapamadığı düşünülürse ne kadar doğru bir seçim olduğu daha iyi görülüyor.

Durant'in draftından bir sene sonra takımın ismi değişince, Thunder yönetimine bu genç yıldızın etrafına güzel bir takım inşaa etmek dışında çok da fazla bir seçeneği kalmadı. Kevin Durant şu anda 21 yaşında ve bence NBA liginde gelecek vaad eden oyuncular lisetesinde ilk sırada.

İlk sezonunda Batı Konferansı'nın en kötü ikinci takımı olan Oklahama City, bu sezon ise beklentilerin üstüne çıkmayı başardı ve şu anda Batı'da 5. sırada. Çok büyük bir süpriz yaşanmazsa Playoff'lara katılma şansını elde edecek. Bu başarıda en büyük pay sahibi ise Kevin Durant.

Genç yıldız Durant bu sezon 29.8 sayı, 7. 5 ribaunt ve 2.8 asist ortalamaları tutturmuş durumda. Bu başarının tek faktörü olarak da sadece Kevin Durant gösterilemez tabii ki. Ligteki ikinci senesini yaşayan Russell Westbrook ve ligteki üçüncü sezonunu oynayan Jeff Green de bu başarıda pay sahibi oyuncular. Westbrook bu sezon 16.8 sayı, 5.1 ribaunt ve 8 asist; Jeff Green ise 14.6 sayı, 6.1 ribaunt ve 1.5 asist ortalamaları ile oynuyorlar. Jeff Green 23, Westbrook ise 21 yaşında. Kenardan gelip katkı yapan isimlere bakıldığında ise göze ilk olarak çaylak oyuncu James Harden çarpıyor. Harden 9.9 sayı, 3.3 ribaunt ve 2 asist ortalamaları ile katkı yapıyor takımına.

Genel olarak bakıldığında; çok genç ve gelecek vaad eden oyunculardan kurulu Thunder, Kevin Durant önderliğinde bu sezon yavaş yavaş parlamaya başladı. Playoff'larda çok büyük bir beklenti olmasa da geçen sezonun en kötü takımlarından birinin şu anda Batı Konferansı'nda 5. sırada olması bence büyük bir başarı. Gelecek sezon gerekli takviyeler ile üst sıraları zorlayacak bir takım olmaması için hiçbir sebep göremiyorum ben. O zaman ne yapıyoruz? Kevin Durant'i ve arkadaşlarını izlemeye devam ediyoruz.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder