RSS
email

27 Mart 2010 / LAL: 109 - HOU: 101


Bir gece önce berbat bir perfomans sergileyerek Oklahoma City e kaybeden Lakers'ın 7 maçlık galibiyet serisi sona ermişti. Maça iki takımda karşılıklı buldukları kolay sayılarla hızlı başladı. Hücumda pota altını iyi kullanan Lakers ilk çeyrekte Paul Gasol ve Lamar Odom un elinden bulduğu sayılarla rakibinin farkı açmasına izin vermezken, savunmada Aaron Brooks ve Luis Scola yı durdurmakta zorlandı ve ilk çeyrek 27-34 Houston üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe takım halinde iyi bir başlangıç yapan Lakers bu çeyrekte inanılmaz bir performans göstererek rakibini 11 sayıda tutmayı başardı ve 35 sayı üretti. Çeyreğin son 5 dakikasında 24-0 lık bir seri yakalayan Lakers, bir gece önce yaşadıkları kabus gecesinin etkilerini üzerlerinden attı. Lakers ta ikinci çeytrekte Fisher ve Bryant etkili bir oyun sergilerken, Houston hücumda hiçbir varlık gösteremedi ve çeyreğe 7 sayı geride başlayan Lakers ilk yarıyı 17 sayı farkla 45-62 önde tamamladı.

İkinci yarıda iki takımda karşılıklı buldukları sayılarla başa başa bir mücadele sergilerken, Lakers ta Paul Gasol öne çıkan isim oldu. Pota altında Gasol u durduramayan Houston da Scola ve Brooks etkili bir oyun sergilediler. Lakers cephesinde, hücum etkinliğini Kobe Bryant üzerinden devam ettiremediğinde de sayı üretebiliyor olmaları sevindirici bir gelişme olarak algılanabilir. Bir gece önce Kobe Bryant hücumda sesiz kaldığında sayı üretebilen başka isimler ön plana çıkmadığı için 33 sayı geriye düştüklerini görmek playoff lar için pek iç açıcı bir görüntü değildi. Lakers bu çeyrekte rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve 20 sayı farkla son çeyreğe 89-69 önde girdi.

Son çeyreğe çok hızlı başlayan Houston da Scola hücumda takımını sırtlayan isim oldu. Houston ard arda bulduğu sayılarla çeyreğe rahat başlayan Lakers ı köşeye sıkıştırdı ama hücumda Gasol ve Odom la bulduğu sayılarla Lakers farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı 109-101 kazanmayı bildi.

Lakers ta alışılmışın dışında hücumda pek top kullanmayan Kobe Bryant takımın bir parçası olarak iyi bir iş çıkarttı. 17 sayı 10 ribaunt ve 9 asistle Bryant ve 13 sayı 13 ribauntla Lamar Odom double double yaparak galibiyete büyük katkı sağladılar. Gecenin yıldızı Paul Gasol ise 30 sayı 8 ribaunt 4 blokluk performansı ile takımının en skorer ismi olurken geceyede damgasını vurdu. Houston cephesinde ise Aaron Brooks 26 sayı 7 asistle oynarken, Luis Scola 28 sayı 10 ribaunt ile double double yapmasına rağmen takımının galip gelmesini sağlayamadı.

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bence kobe daha az şut kullansa ve daha çok takım içinde abilik yapsa daha başarılı bi takım olur lakers,tabiki kritik zamanlarda top kobenin eline verilir ama böyle oynanırsa savunulması çok daha zor olur lakersın çünkü takımda herkes skorer

Yorum Gönder