RSS
email

29 Mart 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

Charlotte Bobcats - Toronto Raptors

Toronto deplasmanda Bobcats'i 103-101 yenerek Playoff'a kalma şansını arttırdı. Toronto'da Chris Bosh 22 sayı, 11 ribaunt ile maçın en skorer ismi oldu. Andrea Bargnani 16 sayı-9 ribaunt ile oynarken, kenardan gelen temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 11 sayı-2 ribaunt-3 asist-2 top çalma ile katkı yaptı. Ev sahibi takımda ise Raymond Felton 18 sayı-5 ribaunt-7 asist, Stephon Jackson 18 sayı-5 ribaunt-3 asist, Gerald Wallace 17 sayı-8 ribaunt-3 asist ile oynarken mağlubiyeti engelleyemedi. Doğu'da Playoff'a kalma yarışında önemli bir galibiyet kazanan Toronto, takım içindeki krizleri hallederse başarılı olabilir.

New Jersey Nets - San Antonio Spurs

Gecenin en büyük süprizine New Jersey imza attı. Evinde oynadığı maçta, Spurs'ü 90-84 devirmeyi başardılar. 22 sayı, 12 ribaunt ve 2 asist ile oynayan Brooke Lopez, hem double-double'a imza attı hem de maçın en skorer ismi oldu. Courtney Lee 19 sayı-6 ribaunt, Devin Harris ise 17 sayı-9 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Spurs cephesinde ise George Hill 19 sayı, Richard Jefferson 16 sayı-5 ribaunt-5 asist, Tim Duncan 13 sayı-12 ribaunt-4 asist-2 blok ile oynadı. Ligin dibinde olan New Jersey, bu sezon galibiyet alamama rekoruna doğru gidiyordu. Fakat onuncu galibiyetini alarak beni ve blogumuzu takip edenleri ters köşeye yatırmayı başardılar.

New Orleans Hornets - Los Angeles Lakers

Gecenin diğer süpriz ekibi de Hornets oldu. Konuk ettiği Batı liderini 108-100 mağlup etmeyi başardı New Orleans takımı. Ev sahibi ekipte David West 20 sayı, 6 ribaunt ile takımının en skorer ismi olurken; Marcus Thorton 18 sayı, sakatlıktan dönen Chris Paul 15 sayı-4 ribaunt-13 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Lakers cephesinde ise Kobe Bryant'ın 31 sayı-5 ribaunt-6 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Paul'ün dönmesinden sonra hafif kıpırdanan Hornets, bir süredir dinlenme modunda olan Lakers'ı devirmesi, Katrina Kasırgası ve ekonomik kriz ile sallanan ve hala toparlanamayan New Orleans kenti için moral olur umarım.

Dallas Mavericks - Denver Nuggets

Batı'da ikincilik için savaş veren iki takımının önemli maçında gülen taraf 109-93 ile ev sahibi ekip Dallas Mavericks oldu. Bu farklı galibiyette en büyük pay 34 sayı, 10 ribaunt ve 10 asist ile triple-double yapan Alman forvet Dirk Nowitzki'ye ait. 21 sayı ile oynayan Shawn Marion'ın ve kenardan gelip 15 sayılık katkı yapan JasonTerry'nin de galibiyette katkıları büyük. Denver cephesinde ise kenardan gelen J.R. Smith 27 sayı-4 ribaunt ile takımının en skorer ismi olurken, Nene'nin 14 sayı-8 ribauntluk katkısı mağlubiyeti engelleyemedi. Bu sonuçla Denver ile arasındaki galibiyet farkını 1.5'a yükselten Dallas, Batı ikinciliğini pekiştirdi. Fakat Denver bu mağlubiyet ile Batı üçüncülüğünden, beşinciliğe geriledi. Gerçi Dallas, Utah, Phoenix ve Denver arasında çok fazla galibiyet farkı yok ama Denver özellikle George Karl'ın rahatsızlığından sonra inanılmaz bir form düşüklüğü yaşadıkları kesin.

Utah Jazz - New York Knicks

Milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un takımı Utah, evinde Knicks'i 103-98 mağlup etmeyi başardı. Jazz'da Carlos Boozer 26 sayı, 14 ribaunt ile takımının en etkili ismi oldu. Deron Williams 23 sayı-14 asist ile, temisilcimiz Mehmet Okur 13 sayı-6 ribaunt ile galibiyette önemli pay sahibi oldular. New York cephesinde ise kenardan gelen Al Harrington 26 sayı-17 ribaunt, David Lee ise 16 sayı- 5 ribaunt ile mağlubiyeti engelleyemediler. Playoff yarışının kızıştığı tek bölge olan Batı ikinciliği için önemli bir galibiyet alan Utah, Dallas'ın Denver'ı devirmesi ile Denver'ın 1 maç önüne geçti ve Batı üçüncülüğüne yükseldi. Dallas ile arasında yarım galibiyet fark olan Utah, bence form duruma göre Batı ikinciliği için en büyük aday.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder