RSS
email

2 Nisan 2010 / NBA'de Gecenin Maçları

NBA de dün gece 10 maç oynandı ;

Miami Heat - Indiana Pacers 105-96
Chicago Bulls – Washington Wizards 95-87
Milwaukee Bucks – Charlotte Bobcats 85-86
Houston Rockets – Boston Celtics 119-114
Atlanta Hawks – Cleveland Cacaliers 88-93
Phoenix Suns – Detroit Pistons 109-94
New Orleans Hornets – Memphis Grizzles 96-107
Orlando Magic – San Antonio Spurs 110-112
New York Knicks – Golden State Warriors 117-128
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 92-106


Normal sezonun sonuna yaklaşılırken nba de temponun bir hayli düştüğü son döneme girilirken maçları izlemenin bir hayli zevksiz bir hal almasından yakınan bizler için güzel bir gece oldu diyebiliriz.

Jordan Yeniden

Gece en büyük mücadelenin yaşandığı karşılaşmalardan biri milli basketbolcumuz Ersan'ın 19 dakika süre bulduğu karşılaşma Milwaukee – Charlotte maçı oldu. Normal süresi berabere biten karşılaşmayı uzatmada Charlotte 86-87 kazanmayı bildi. Charlotte ın galibiyetinde Michael Jordan'ın benchten gelerek yaptığı katkıyı unutmamak lazım… Jordan sahaya girmedi tabi ki fakat bench'ten takımını ateşlemesi galibyette önemli katkı sağladı diyebiliriz. Sezon başında takımın hisselerinin büyük çoğunluğunu alan M.J. takımını sürekli kenardan takip ediyor. İkinci çeyrekte Charlotte koçu Larry Brown'ın iki teknik faulle sahadan atılmasından sonra Jordan'ın aurası devreye girdi ve takımını ateşlemeye yetti.

Charlotte Bobcats'te 32 sayı 5 ribaunt 3 blokluk performansıyla Stephen Jackson sahanın en skorer ismi olurken takımına galibiyeti getirmeyi başardı. Milwaukee'de John Salmons ın 28 sayı-5 ribaunt-5 asistlik ve Andrew Bogut'nun 19 sayı 12 ribaunt ile yaptığı double-double galibiyete yetmedi. Milli basketbolcumuz Ersan İlyasova takımına 7 sayı 7 ribauntla katkı sağladı.

Manu Şov Sürüyor

Gecenin bir diğer önemli maçında San Antonio Spurs evinde doğu konferansında 2. sırada bulunan Orlando Magic'i konuk etti. Manu Ginobili karşılaşmada 43 sayı 6 ribaunt 5 asist ile takımını sırtladı ve Spurs'ü galibiyete taşıdı. Tim Duncan ise 23 sayı 8 ribauntla galibiyette büyük rol oynadı. Orlando'da ise Rashard Lewis ve benchten gelen Mickael Pietrus 18'er sayı üretmelerine karşılık takımlarının galibiyetini sağlayamadılar.

Karşılşmayı 112-100 kazanan Spurs'de takımdan uzun süredir uzak kalan Tony Parker'ın büyük ihtimal Playoff'larda takıma katılacak olması Spurs için batı konferansında normal sezonda kazandığı her maçı daha önemli bir hale getiriyor. Spurs birkaç sıra daha yükselerek iyi bir eşleşme şansı yakalayabilirse Playoff'larda iş yapacağa benziyor.

Odom Gibi Odom

Gecenin önemli bir diğer karşılaşmasında ise Batı'nın lideri Lakers batının ikinci sırasında yer alan Utah Jazz'ı Staples Center'da baştan sona önde götürdüğü karşılaşmada 92-106 ile geçmeyi başardı. 26 sayı 10 ribaunt ile takımının en skorer ismi olan Lamar Odom double-double ile göz doldurdu. Lakers'ta Paul Gasol 14 sayı-16 ribauntluk performansı ile bir diğer double-double yapan isim olurken Kobe Bryant 25 sayı üretti.

Utah cephesine ayrı bir parantez açmak gerekirse, Deron Williams son haftalardaki çıkışını sürdürürken 20 sayı 10 asist ile double-double yaparken, Carlos Boozer 20 sayı 18 ribauntluk inanılmaz bir performansla Williams'a katıldı. Milli basketbolcumuz Mehmet Okur (umarız milli takım formasını tekrar giyer, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla milli formayı giymek istediğini söyleyerek milli takım yetkililerine gönderme yaptı kendisi) 11 sayı 3 ribauntluk performansıyla son haftalardaki ortalamarına göre vasat bir performans sergiledi. Utah Jazz bu mağlubiyetle ikinciliği Dallas'a bırakırken 10 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Phonix Suns'a da geçilerek 4. sıraya kadar düştü.

Spurs'un Gözü Yükseklerde

Doğu konferansı sıralamasında taşlar birer birer yerine otururken 8.'lik mücadelesi dışında açıkçası takımlar artık Playoff'ları beklemeye başladılar. Batı'da ise sıralamada tam bir karmaşa yaşanmakta. 7. Sıradaki San Antonion'un dahi konferansı 2. sırada bitirebilme şansı var. İkinci sıradaki Utah tek mağlubiyet ile 2 sıra birden düşerek 4. 'lüğe geriledi.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder