RSS
email

3 Nisan 2010 / PHI: 123 - TOR: 128

Temsilcimiz Hedo'nun takımı Toronto Raptors, deplasmanda 76ers takımını 5 sayı farkla 128-123 yenmeyi başararak üstüste üçüncü maçını kazanmış oldu.

Maça hızlı başlayan ev sahibi, Iguadala ve Holiday ile arka arkaya sayılar bularak ilk dört dakikayı 13-4 önde geçti. Bu seriden sonra oyunu dengeleyen Toronto, Iguadala ve Holiday'i bu çeyrekte durdurmakta güçlük çekse de ilk çeyreği 26-24 önde kapatan taraf oldu. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Philadelphia Speights ile skor üretirken; Toronto tüm oyuncularından katkı aldı ve tam bir takım oyunu oynamasına rağmen farkı açamadı ve ilk yarı 63-60 Toronto üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya Bosh'un bulduğu 3 sayı ile başlayan Raptors, yavaş yavaş oyundaki üstünlüğünü hissettirmeye başladı. Bu çeyrekte özellikle Iguadala ve Dalembert ile oyunda kalmaya çalışan ev sahibi ekip bunda pek başarılı olamadı. Çeyrek biterken Bargnani ile üç sayılık bir basket bulan Toronto, çeyreği de 12 sayı farkla 99-87 önde kapattı.

Son çeyrek 76ers'ın 10-0'lık geri dönüşü ile başladı ve fark bir anda kapandı. Bosh ve Calderon ile ev sahibi ekibin öne geçmesini engellemeye çalışan Toronto, buna engel olamadı ve maçın bitimine 4 dakika kala ev sahibi ekip 107-106 öne geçti. Bu çeyreğin son dakikaları karşılıklı üç sayılık basketlerle geçilirken, maçın bitimine 42.9 saniye kala skor 114-114 berabere oldu. İki ekipte kullandıkları son hücumlardan yararlanamayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatma periyodu Bargnani'nin bulduğu iki sayılık atış ile başlarken, buna cevap Holiday'den üç sayılık bir basket olarak geldi. Bitime 52 saniye kala Dalembert'in serbest atış çizgisinden 1/2 atması ile beraberlik şansını kaçıran 76ers, Bosh'u pota altında durduramayınca bitime 29.7 saniye kala üç sayı farkla 126-123 geriye düştü. Iguadala'nın üçlüğü girmeyince beraberlik şansları yavaş yavaş tükenen ev sahibi ekip, taktik faullere başladı. Jared Jack ilk iki serbest atışı da kaçırınca Philedelphia için bir şans doğar gibi oldu fakat bu şansı değerlendiremediler. İkinci kez çizgiye giden Jack, bu sefer iki atışını da sayıya çevirince takımının galibiyetini ilan etmiş oldu. Böylece Toronto; maçı 128-123 kazanırken, Playoff'lar için önemli bir adım daha atmış oldu.

Kazanan ekipte yedi oyuncu çift haneli skorlar üretirken; Chris Bosh 28 sayı, 12 ribaunt ve 7 asist ile takımının galibiyetindeki en büyük pay sahibi oldu. Andrea Bargnani 23 sayı-6 ribaunt, Sonny Weems 18 sayı-5 ribaunt, Jose Calderon 16 sayı-10 asist ve krizden sonra Hidayet'in ilk beşteki yerine yerleşen Antonie Wright ise 15 sayı ile oynadı. Temsilcimiz Hidayet Türkoğlu ise maçı 11 sayı, 5 ribaunt ve 5 asist ile tamamladı. Philedelphia cephesinde ise Andre Iguadala 33 sayı, 11 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalma ile imza attığı "canavar" performans galibiyet için yeterli olmazken, Jrue Holiday maçı 25 sayı-7 asist ile tamamladı.

Toronto ekibinde Hido krizinden sonra kazanılan üç maç ilaç gibi geldi. Sanki orda yaşanan tartışmalar, Bosh'un takımda kalmayacağını açıklaması, Hidayet krizi ve bu krizde takım arkadaşları tarafından korunması bir itici güç oluşturdu. Çünkü Raptors takımı bırakın üç maç üstüste kazanmayı, uzun zamandır iki maç üstüste galibiyet bile alamıyordu. Playoff'a kalmak için önemli bir galibiyet oldu Toronto adına. Philedelphia için ise zaten kayıp bir sezondu ve hala ilginç bir şekilde Iguadala'yı takas etmeye çalışıyorlar. Sanırım 76ers yöneticileri, takımı ve özellikle seyircileri "The Answer"ı uzun uzun seneler mumla arayacaklar...

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder