RSS
email

4 Nisan 2010 / BOS: 117 - CLE: 113

Gecenin en önemli iki maçından ilkinde Boston, konuk ettiği Cavs'i 117-113 mağlup etmeyi başardı.

İlk çeyreğe Perkins ve Allen'ın sayıları ile başlanırken, çeyreğin ortasında Boston 17-9'luk üstünlüğü ele geçirdi. Mo Willams bu farkı kapatmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve ilk çeyrek 33-24 Celtics üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe Jamison ve Ilgauskas'ın sayıları ile başlanırken; bu sayılara Allen, Wallace ve Finley ile cevap verdi Boston. Bu çeyrekte üstünlüğünü daha da kabul ettiren Boston Rondo, Garnett ve Pierce ile hücumda etkili olurken, Cavs takımı ise savunmada rakibini durduramazken hücumda da zorlandı ve ikinci yarıya 64-49 Boston üstünlüğü ile geçildi.

Celtics takımı ikinci yarıda da üstünlüğü bırakacak gibi değildi. Savunmada sadece James'e cevap veremeyen ev sahibi ekip, hücumda ise etkinliğine devam etti. James'in bu çeyrekte bulduğu 12 sayoya rağmen farkı daha da arttırdı ve üçüncü çeyrek 98-81 Boston üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son çeyrekte Cavs'in farkı kapama çabası yanıt verdi. Son çeyreğe Lebron'un 6 sayısı ile başlandı. Maçın bitimine yedi dakika kala Cavs inanılmaz bir seri yakaladı. 16-2'lik bir seri ile maçın bitimine üç dakika kala Cleveland 104-103 ile üstünlüğü ele geçirdi. Bu dakikadan sonra Boston'ın veteran yıldızları Garnett, Allen ve Pierce maçın gitmesine engelle oldu. Maç 117-113 Boston galibiyeti ile sonuçlanırken Lebron James ise son çeyrekte 20 sayı, ikinci yarıda toplamda 32 sayı bularak bize geçen sezonlarda Boston'a karşı ardarda bulduğu 25 sayılık maçı hatırlattı.

Ev sahibi ekipte ilk beş oyuncularının hepsi çift haneli skorlar üretirken Ray Allen 33 sayı, 4 ribaunt ve 3 asist ile takımının en skorer ismi oldu. Kevin Garnett 19 sayı-8 ribaunt-3 asist ve Rajon Rondo 16 sayı-14 asist ile galibiyette büyük pay sahibi oldular. Cavs cephesinde ise Lebron James 42 sayı,7 ribaunt ve 9 asist ile maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Mo Williams 17 sayı ile oynarken, Antawn Jamison 16 sayı-10 ribaunt ile, J.J. Hickson 14 sayı-11 ribaunt ile double-double'a imza attılar.

Doğu liderliği garanti olan Cavs biraz vites düşürmüş gibi duruyor. Fakat Playoff'larda ve şampiyonluk yolunda karşısına çıkabilecek muhtemel rakipler karşısında deplasmanda oynadıkları maçlarda sıkıntı çektikleri görüldü. Lakers'ı sezon içinde evinde ve deplasmanda iki kere mağlup etmeyi başaran Cavs; Orlando, Milwaukee, San Antonio ve son olarak bu gece Boston'a karşı deplasmanda oynadığı maçları kaybettiler. Şu anda Doğu'da ve NBA'de lider durumda bulunan ve bu koltuğu garantilemiş olan Cavs, Playoff'larda tüm eşleşmelerde ev sahibi avantajı olacağı düşünülürse bir sorun yok gibi gözükse de, evinde oynadığı maçlarda herhangi bir basamakta alınacak olan mağlubiyet, deplasmanda zorlanan Clevaland'ın canını sıkabilir. Boston ise baştan sona kadar önde götürdüğü maçta, özellikle ikinci yarıda Lebron James'i durduramayınca maçı kaybetme noktasına gelmesine rağmen tecrübeli yıldızları ile sonuca ulaştı. Bu maçtan önceki oynadığı son üç maçta mağlup olan Boston için bu galibiyet Playoff öncesi ilaç gibi geldi. Atlanta ile Doğu üçüncülüğü mücadelesi devam eden Celtics, Atlanta'nın 1 maç gerisinde 4. sırada bulunuyor. Bakalım bu yarışta hangi takım istediği sırayı elde edecek...

Bookmark and Share

1 yorum:

#14# dedi ki...

Boston Lebron'a rağmen kazanmış... Play off öncesi böyle maçlar mesaj verme maçı olur. Boston burda "biz daha o kadar da ölmedik" mesajını vermiş Cavs'e :)

Yorum Gönder