RSS
email

Atlanta Hawks Vs. Milwaukee Bucks

Sezonun en iyi çıkış yapan takımlarından ikisinin karşılaşacağı seri çok da süprize yer bırakmayacak gibi duruyor. Bucks harikülade bir sezon geçirdi bana kalırsa eğer Bogut sakatlanmasaydı Doğu'yu 5. sırada bitirmeleri içten bile değildi. Hawks ise geçen sene yakaladığı çizgiyi korudu va hatta bir basamak da yükselterek sezonu Celtics'in önünde 3. tamamladı.

Seiye gelirsek; anlaşıldığı üzere Bogut'u play off'larda takımı ile sahada izleyemeceğiz. Atlanta ise sezonun sonuna doğru çok bir çıkış yakaladı ve play off'lara çok formda giriyor. Bu koşullar altında Hawks'ın Bucks'ı en fazla beş maçta geçeceği tahminini yapmak süpriz olmaz.

Baktığımız zaman Bucks play off'a kalan takımlar arasında ofansif anlamda en zayıf olanı, bunun yanına bir de takımın önemli skor opsiyonlarından olan Bogut'un yokluğunu ekleyince durum daha da vahim hale geliyor. Gerçi Hawks da defansif anlamda ligi domine edecek bir performans sergilemedi ama yine de Milwaukee'nin bu zayıf ofansif gücü onlara pek sorun çıkartabilecekmiş gibi gelmiyor..Bogut'tan çok söz ettim biliyorum ama bu sezon Bucks'ı her iki alanda da sırtlayan en önemli oyuncu olduğunu göz önüne alırsak, Milwaukee savunması da onun eksikliğini çok derinden hisseder ve Hawks hücumları karşısında büyük problemler yaşar bence.

Serinin sonucu hakkında daha net bir fikir elde etmek için normal sezonda oynanan maçlara baktım bu yazıyı yazarken, oynanan 3 maçtan 2 sini Hawks kazanırken bu maçların kilit oyuncuları Joe Johnson ve John Salmons olmuş. Bu maçlarda Bucks'ın Joe Johnson'a eşleşme bulmakta zorlandığı da görülmüş. Diğer tarafta ise Salmons'ın, normal sezon maçlarındaki performans her ne kadar etkileyici olsa da (Atlanta'ya karşı 3 maçta ortalama 31 sayı) play off'ların sert atmosferini kaldıramacağını düşünüyorum. Yani serinin kaderi de muhtemelen bu iki oyuncunun performanslarına bağlı olarak belirlenecek gibi duruyor ama benim açık ara favorim Joe Johnson ve Atlanta Hawks... Bu ikilinin yanı sıra Marvin Williams(ATL) ve Carlos Delfino(MIL) seride önemli roller alabilecek diğer oyuncular. Net bir skor tahmini gerekirse 4-1 Hawks diyorum ben...

Ve bitirmeden bir paragraf da Ersan için açalım. Sezon boyunca çok iyi maçlar çıkarsa da bir türlü istikrarı bulamayan milli oyuncumuzun play off'larda iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum. Zira bizim bildiğimiz ve tanıdığımız Ersan bu tip zorluk düzeyi yüksek ve sert geçen maçları sever...

Bookmark and Share

3 yorum:

pegasus dedi ki...

atlantanın bu sezon bence en dikkat çekici özelliği her maçta inatçı bir oyun tarzı sergilemesi. favori olmadığı maçlarda bile gerilerden gelerek oyuna ortak olması ve rakip açısından kolay geçeceği düşünülen maçlarda bile geriden gelip maçı aldıkları çok oldu. ben atlantanın bu özelliğinden dolayı gecenin maçı olarak kabul edilen diğer maçları seyretmeyip atlantanın maçlarını seyretmişimdir. hiçbirinde pişman olmadım. bu eşleşme kolay bir seriye sahne olmayacak ben yedi maçlık bir seriye hazır olalım diyorum. ah keşke Bogut u da izleyebilseydik.

MeZaRKaBuL dedi ki...

Bogut çok büyük eksiklik gerçekten. Pota altını kaplayan bir oyuncu ama izleyemicez onu. Atlanta müthiş savunma yapıyor aslında. Özellikle Josh Smith, Al Horford ikilisi çok iyiler. Bucks bence 7 maça uzatamaz bu seriyi. en fazla 4-2 Atlanta alır.

#14# dedi ki...

Bucks'ın buraya kadar gelmiş olması bile başarı bence... Çok iyi mücadele edeceklerinden şüphem yok ama... güçleri yetmez Hawks'a... 4-1 hatta 4-0 bile olabilir..

Yorum Gönder