RSS
email

Charlotte Bobcats: 90 - Orlando Magic: 99

Orlando bir üst tura çıktı. Deplasmanda oynadığı maçı ikinci yarıdaki etkili oyunu ile Bobcats'i süpürdüler. Playoff'lar öncesi seri incelemelerimde Charlotte'nin süpürülmesinin süpriz olmayacağını ama en az bir maç kazanabileceklerini yazmıştım. Yanılmışım.

Magic'de Vince Carter 21 sayı-4 ribaunt-3 asist ile takımının en skoreri oldu. Jameer Nelson 18 sayı-4 asist-2 top çalma ile oynarken, Rashard Lewis 17 sayı-4 ribaunt-3 asist ile oynadı. Ev sahibi ekipte ise Tyrus Thomas kenardan gelerek 21 sayı-9 ribauntluk katkı yaparken, Gerald Wallace 17 sayı-4 ribaunt-3 asistlik katkı yaptı.

Orlando bu maçı kazanırken şut yüzdesi bir hayli kötüydü. Carter 7/16, Nelson 4/12, Matt Barnes 3/10... Bobcats'te ise kenardan gelen oyuncuların yüzdeleri iyi olmasına rağmen ilk beş oyuncuları Magic'ten de kötü atınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Bu maçta dikkatimi çeken oyuncu ise Dwight Howard. Howard bu sefer 6 faul alarak oyun dışı kalmayı başardı kendisini tebrik ediyorum. Ama bu takımının süper yıldızı o ve bu takım ona bundan sonraki serilerde ihtiyaç duyacak. İkici turda bir Boston-Orlando eşleşmesi gözüküyor. Doğu finalinde ise olası Cavs-Magic eşleşmesinde Shaq'ın Howard'ı kaç dakika içinde oyun dışında bırakabileceğini tahmin bile edemiyorum. Patrick Ewing ve Van Gundy buna bir şekilde bir çözüm bulmaları lazım aksi taktirde geçen seneki NBA finalinde çok uzakta bir yerlerde kalabilirler bu sene.

Orlando rakibini beklemeye başladı. Umarım fazla beklemez. Soğumak Playoff'larda hep dezavantaj olmuştur. Boston seride 3-1 önde ve bu gece kendi evinde oynayacak. Bakalım Magic'in rakibi bu gece belli olacak mı...

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder