RSS
email

Chicago Bulls: 98 - Cleveland Cavaliers: 121

Cavs Chicago'da adeta resital verdi. Lebron önderliğinde müthiç bir ikinci yarı çıkaran Cavs, serideki durumu 3-1'e getirdi.

Özellikle 3. çeyrekte müthiş hücum eden Cleveland, bu çeyrekte 37 sayı buldu. Savunmada da etkili bir oyun oynayınca fark son çeyreğe girerken fark 23'tü. Son çeyrek başında Lebron atmaya devam etti. Son çeyrekte fark 20'nin altına hiç düşmedi ve son dakikalarda fazla süre almayan oyuncular oynadı.

Cavs'de King James 37 sayı-12 ribaunt-11 asist ile kariyerinin 5. Playoff triple-double'ına imza attı. Antawn Jamison 24 sayı-7 ribaunt ile, Mo Williams ise 19 sayı ile oynadı. Ev sahibi ekipte ise Joakhim Noah 21 sayı-20 ribaunt (7 ofansif) ile canavar performansı yanında Derrick Rose 21 sayı-3 ribaunt-5 asist ile oynadı.

Lebron inanılmaz bir gece geçirdi. 11/17 şut yüzdesi ile ve 6/9 üçlük yüzdesi ile oyandı. Serbest atış çizgisinden ise 9/10 attı. Hücumdaki bu isabet oranının yanında 12 ribaunt ve 11 asist ile takımını en üst seviyeye taşıdı. Bunun yanında savunmada da üstündü. Antawn Jamison, Mo Williams, Parker, Shaq, Varejao... Hepsi iyi oynadı bu gece ve bu ezici skor üstünlüğü maçı izleyenleri pek de şaşırtmadı. Chicago'da ise bir tek Noah ayakta kaldı. Onun üstün performansı ne yazık ki takımı için yeterli olmadı. Rose ikinci yarıda pek ortalıklarda gözükmezken, Hinrich yine topu potanın içine değil de kenarlarına vurdu.

Maçtan aklımda kalan iki sahne var. İkisinde de Lebron James'in imzası var. İlki ikinci yarıda Derrick Rose'a bir hızlı hücum sırasında turnike pozisyonu savunmasında Rose'un topu elinden çıkarmasını havada bekleyip bloklaması. Diğeri ise 3. çeyreğin sonunda orta sahadan attığı müthiş sayı. Hani öylesine sallarsın da girer ya. Bu öyle bir şut değildi arkadaş. Adam resmen yükseldi, potayı gördü ve şutu çıkardı. Bize de bu durumda ne demek düşüyor: Yok artık Lebron James!!!



Böylece seri 3-1'e geldi. Zaten saha avantajı olan Cavs deplasmanda da mağlup ettiği rakibini belki de Playoff dışında bırakacak evinde. Chicago çok dağınık. Geçen maç toparlanmış bir görüntü çizseler de bu maçta o görüntüden çok çok uzaktılar. Lebron durduramadıkları gibi diğer oyuncuları da tutamadılar. Hücumda da etkili olamadılar. Bence bu serinin sondan bir önceki maçıydı. 5. maçta Cleveland'da bu seri biter. Ama Bulls beni hayal kırıklığına uğrattı. Daha iyi bir performans bekliyordum onlardan açıkçası.

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder