RSS
email

Portland Trail Blazers: 96 - Phoenix Suns: 87

Portland, serinin 4. maçında evinde Phoenix'i devirerek seride 2-2'lik eşitliği yakaladı. Son çeyreğe girereken skor 74-72 Portland üstünlüğü ile girildi ve son dakikasına kadar büyük çekişmeye sahne olan son çeyrekte, son dakikada hücum silahlarını daha iyi kullanan ekip Portland oldu.

Ev sahibi ekipte LaMarcus Aldridge 31 sayı-11 ribaunt-3 asist ile maçın en skorer ismi olurken 31 sayısıyla kariyer Playoff rekorunu kırdı. Andre Miller 15 sayı-6 ribaunt-8 asist ile galibiyette önemli bir pay sahibi olan diğer oyuncuydu. Phoenix'de ise Amare Stoudamire 26 sayı-6 ribaunt-3 blok ile takımının en etkili ismi olurken, Steve Nash 15 sayı-4 ribaunt-8 asistlik performans sergiledi.
Daha önce Playoff'larda forma giyemeyeceği açıklanan Brandon Roy, bu maçta sahadaki yerini aldı. Kenardan gelen Roy, 4/10 şut yüzdesi ile 10 sayı üretti. Sağlıklı günlerindeki performanslarını tekrar edebilmesi için zamana ihtiyacı var doğal olarak. Ama özellikle bu gece yaptığı savunma ile ve son çeyrekteki maçın kırılma anında bulduğu üç sayılık basket ile takımının maçı kazanmasına büyük yardım etti. Phoenix'de ise takımın beyni Steve Nash, son çeyrekte pek iyi bir performans gösteremedi. Maçın kırılma anlarında şutlarını kaçıran ve top kayıpları yapan veteran oyun kurucu, sanki son periyotta dinlendirdi kendini. Amare son çeyrekte takımın attığı 15 sayının 9'una imza attı ama yaptığı top kayıpları ile daha çok zarar verdi diyebiliriz.

Serinin ilk maçında evinde kaybeden Suns, ev sahibi avantajını rakibine vermişti. 3. maçta ise bu avantajını geri aldı ve serinin 5. maçı Phoenix'de oyanacak. Roy'un dönüşü ile ibre hafiften Portland'ı gösteriyor. Her ne kadar ev sahibi avantajı olmasına rağmen Playoff'lar için yumuşak bir takım olan Suns, genç ve istekli Trail Blazers karşısında başarılı olabilecek mi?...

Bookmark and Share

0 yorum:

Yorum Gönder